ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

My cooking box: Βραδιές με ιταλικό ταμπεραμέντο στην κουζίνα σου

Της Μαρίας Φάντη

Πώς θα σου φαινόταν αν μπορούσες να φτιάξεις αγαπημένες ιταλικές συνταγές χωρίς να χρειαστεί να περάσεις από όλους τους διαδρόμους του σουπερμάρκετ ή να ψάχνεις για ώρες στο διαδίκτυο για συνταγές και υλικά ενώ μπορείς να πάρεις ένα περιποιημένο κουτί, εφοδιασμένο με όλα όσα χρειάζεσαι και επιμελημένο από Ιταλό σεφ. Τέλειο; Ναι, υπάρχει και στην Κύπρο. Ονομάζεται my cooking box. Πρόκειται για 6 διαφορετικές συσκευασίες-συνταγές, που περιλαμβάνουν όλα ανεξαιρέτως τα υλικά για την ετοιμασία ενός γεύματος για 2-3 άτομα. Μέσα σε 20 λεπτά μπορείς να φτιάξεις απίστευτες, γευστικές, ιταλικές παραδοσιακές συνταγές υπογεγραμμένες από βραβευμένους με αστέρια Michelin σεφ.

Ένα προϊόν που ανακηρύχτηκε από τη Γερουσία της Ιταλικής Δημοκρατίας, ως μία από τις πιο καινοτόμους ιδέες, διανέμουν στην Κύπρο ένα ζευγάρι Ιταλών, ο Roberto και η Teresa, που πλέον εδώ και λίγους μήνες μένουν μόνιμα στην Κύπρο. Εμείς κλέψαμε λίγο από τον χρόνο τους για να μάθουμε περισσότερα για τα καταπληκτικά μαγειρικά κουτάκια, για το πώς αποφάσισαν να μετακομίσουν μόνιμα στο νησί μας και από πού μπορούμε να τα προμηθευτούμε.

Έχετε και οι δυο μεγαλώσει στην Ιταλία. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας;

Τeresa: Κατάγομαι από τη νότια Ιταλία και συγκεκριμένα από το Αμάλφι και οι πιο όμορφες αναμνήσεις που έχω είναι το όμορφο τοπίο, η υπέροχη θάλασσα και η εκπληκτική ακτή. Στα νιάτα μου περνούσα τα καλοκαίρια μου στο Αμάλφι, το Ποζιτάνο, το Σορέντο και το Κάπρι όπου το καλό φαγητό και η φυσική ομορφιά συνυπάρχουν.

Roberto: Εγώ κατάγομαι από το Μιλάνο και πέρασα τα παιδικά μου χρόνια στις υπέροχες λίμνες και βουνά. Η καλύτερη περίοδος για μένα ήταν όταν πήγα στρατό στις Άλπεις και περνούσαμε τον χρόνο μας κάνοντας σκι κάθε μέρα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας ιταλικό πιάτο;
Και οι δυο μας αγαπάμε τα σπαγγέτι με σκόρδο, ελαιόλαδο και αβγοτάραχο από τη Σαρδηνία.

Πιστεύετε ότι υπάρχουν ομοιότητες μεταξύ της κυπριακής και της ιταλικής κουζίνας;
Ναι, υπάρχουν αρκετές ομοιότητες με την κυπριακή κουζίνα. Τα κύρια προϊόντα είναι τα ίδια αφού και οι δυο χώρες ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή.

Πώς αποφασίσατε να εγκατασταθείτε στην Κύπρο;
Είχαμε έρθει στην Κύπρο για δουλειά και ερωτευτήκαμε το νησί, έτσι αποφασίσαμε να εγκατασταθούμε μόνιμα εδώ.

Πώς προέκυψε η ιδέα του «cooking box»;


Teresa: Λατρεύω να μαγειρεύω ιταλικές συνταγές. Η ιδέα είναι ότι, όσα και να ψωνίζω και να έχω ένα πλήρες ντουλάπι στο σπίτι, ίσως μου λείπουν κάποια συστατικά. Έτσι, όλα τα συστατικά βρίσκονται σε ένα κουτί.

Πώς αποφασίσατε να ανοίξετε αυτή την επιχείρηση στην Κύπρο;
Λατρεύουμε το ιταλικό φαγητό και αγαπάμε την Κύπρο και το παραδοσιακό φαγητό της, αλλά μάς έλειπαν οι εξαιρετικές γεύσεις της χώρας καταγωγής μας. Αυτός ήταν και ο λόγος για να αρχίσουμε αυτό το εγχείρημα.

Ξέρουμε ότι το «my cooking box» έχει κερδίσει βραβείο ως η πιο καινοτόμος ιδέα. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;
Είμαστε πολύ περήφανοι που μας δίνεται η ευκαιρία να προωθήσουμε αυτή τη νέα ιδέα της ιταλικής μαγειρικής, όπου δεν υπάρχει σπατάλη τροφίμων και μαγειρεύεις σαν ένας θαυμάσιος σεφ. Μπορείτε επίσης να εντάξετε και τα παιδιά σας στη διαδικασία και ταυτόχρονα να διασκεδάσετε διδάσκοντάς τους αυτή την απλή μέθοδο μαγειρικής.

Ποιο είναι το αγαπημένο σας κουτί;
Teresa: Εγώ αγαπώ το Busiate που είναι μια απλή συνταγή αλλά με τις καλύτερες γεύσεις της μεσογειακής κουζίνας.
Roberto: Εμένα μου αρέσει η Fileja από την Καλαβρία, που έχει δυνατή και καυτερή γεύση.

Πώς επιλέξατε τον κάθε σεφ για το κάθε κουτί;


Οι συνταγές αντιπροσωπεύουν την ιταλική γαστρονομική παράδοση. Επιλέξαμε διάσημους Ιταλούς σεφ, μερικοί από τους οποίους έχουν βραβευτεί με αστέρια Michelin και κατάγονται από διάφορες περιοχές. Οι συνταγές δοκιμάστηκαν και επικυρώθηκαν.

Σχεδιάζετε να προσθέσετε και άλλα κουτιά;
Θα προσθέσουμε και άλλα κουτιά μόλις κατανοήσουμε περισσότερο την τάση της αγοράς.

Πού μπορούμε να βρούμε τα κουτιά;
Μπορείτε να προμηθευτείτε από το e-shop μας στο διαδίκτυο (https:/teresa-Roberto.com.cy) και στα πιο κάτω μαγαζιά.

- ‘Wine and More”

- Ambiance & Co showroom Λευκωσία

- Kolios delicatessen Πάφος

Πιστεύετε ότι οι Κύπριοι έχουν αγκαλιάσει την ιδέα του «cooking box»;
Αρκετοί Κύπριοι ταξιδεύουν συχνά στην Ιταλία και κατανοούν αρκετά την ιταλική κουζίνα, έτσι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το «cooking box» όταν θέλουν να γευτούν ένα ιταλικό γκουρμέ γεύμα, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα τους. Η ιδέα του «my cooking box» είναι μοναδική και ο καθένας μπορεί να μαγειρέψει σαν σεφ.

Είναι όλα τα υλικά στο κουτί Ιταλικά;


Τα πάντα στο κουτί κατασκευάζονται στην Ιταλία και εστιάζουν στην ποιότητα και στην αυθεντικότητα.
Στο κουτί θα βρείτε τυπωμένη τη συνταγή και έναν κωδικό QD που μπορεί να σαρωθεί για να δείτε την προετοιμασία του βίντεο. Όλες οι πληροφορίες διατίθενται στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ρωσικά. Μπορείτε επίσης να μπείτε στη σελίδα μας και να βρείτε το προϊόν και να δείτε πώς γίνεται αυτό, την προέλευση των συστατικών, την ιστορία των σεφ, τις θερμίδες και διαφορά άλλα σχετικά.

Έχετε σκεφτεί να συνεργαστείτε με κάποιο Κύπριο σεφ και να δημιουργήσετε κουτιά με κυπριακά προϊόντα;
Αυτό είναι ένα από τα επόμενά μας εγχειρήματα. Ήδη δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό.