ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nέο Μουσείο Salt & Pepper στη Λάρνακα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Νέο μουσείο αποκτά μέσα στο Μάρτιο η Λάρνακα με την ονομασία «Salt & Pepper», αναβαθμίζοντας με αυτό τον τρόπο το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν της πόλης. Πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο θα φιλοξενούνται πάνω από 20.000 μοναδικά δοχεία αλατοπίπερων τα οποία έχουν συλλεχθεί από διάφορες χώρες, κοινωνίες και κουλτούρες κουβαλώντας το κάθε ένα τη δική του ιστορία. Η συλλογή έχει δημιουργηθεί από τον Mr. Eitan Bar-On, του  οποίου η ατομική ιστορία είναι μοναδική και απίστευτη, όπως η ίδια η συλλογή, καθιστώντας το Μουσείο πολιτιστικό, καλλιτεχνικό και συναρπαστικό.

Αυτό το Μουσείο είναι το δεύτερο στο είδους του και ακολουθεί  την επιτυχία του ναυαρχικού μουσείου στο Ισραήλ, στο οποίο παρουσιάζεται η μεγαλύτερη συλλογή αλατιών και πιπεριών στον κόσμο, με πάνω από 37.000 μοναδικούς αναδευτήρες. Το Μουσείο Flagship (στο Ισραήλ) παρουσιάστηκε σε πολλά μεγάλα μέσα ενημέρωσης και αποτέλεσε θέμα για πολλούς δημοσιογράφους, τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Πολλοί επισκέπτες από όλες τις ηλικιακές ομάδες έρχονται σε εβδομαδιαία βάση, ξοδεύοντας περίπου μία ώρα περιοδεύοντας την έκθεση, ακούγοντας τις ιστορίες πίσω από την αποκλειστική συλλογή. Όλα τα έσοδα που αποκομίζει το μουσείο από τους επισκέπτες, προσφέρονται σε επιλεγμένα επιλεγμένες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις.

Το ίδιο πρόκειται να γίνει και στο νέο μουσείο της Λάρνακας. Τα επίσημα εγκαίνια  θα τελεστούν στις 17  Μαρτίου και βρίσκεται στην οδό Φανερωμένης στη Λάρνακα.