ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Νέος δίσκος από τους Τρίο Τεκκέ

Μετά από ένα μεγάλο διάλειμμα, το καταξιωμένο νεο-ρεμπέτικο γκρουπ Τρίο Τεκκέ επιστρέφει με την τρίτη του δισκογραφική δουλειά που τιτλοφορείται «Zivo» και η οποία σηματοδοτεί τη συνεργασία του με τον Αγγλο-Ιταλό ντράμερ Dave De Rose. Ο δίσκος αποτελείται αποκλειστικά από αυθεντικές συνθέσεις και ουσιαστικά διαμορφώνει μια καινούρια προοπτική σε σχέση με τον ήχο του γκρουπ που μέχρι τώρα χαρακτηριζόταν από μια αμιγώς ακουστική χροιά. Τα τραγούδια ενισχύονται από τους ήχους της ηλεκτρικής κιθάρας, του ηλεκτρικού μπάσου, του πειραγμένου τζουρά, των τυμπάνων, των κρουστών αλλά και κάποιων ηλεκτρονικών, δημιουργώντας ένα μουσικό κοκτέιλ Ρεμπέτικου μπολιασμένου με Afrobeat, Cumbia, Acid Rock, Psychedelia και Jazz. Τα 12 κομμάτια του δίσκου παράγουν ένα φρέσκο ηχητικό, στυλιστικό και αισθητικό αποτέλεσμα, που ενδυναμώνει τη δυναμική της μπάντας ανοίγοντας την σε ένα ευρύτερο ακροατήριο.

Ο δίσκος «Zivo» ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο το Φεβρουάριο του 2017 στο Soundspecies studio, ενώ τρία από τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν στη Λυών στο Mikrokosm studio τον Ιούλιο του 2015. Η παραγωγή έγινε από το Τρίο Τεκκέ και τον De Rose, οι μίξεις από τον Αντρέα Τραχωνίτη στο στούντιο eleven63 στη Λευκωσία και το mastering από τον Γιάννη Χριστοδουλάτο στο Sweetspot στην Αθήνα. Διανέμεται από την Xango Music στις Κάτω Χώρες και από την Proper Distribution στον υπόλοιπο κόσμο. Το εξώφυλλο είναι μια σύλληψη και δημιουργία του Ορέστη Κάλβαρη.

Το Τρίο Τεκκέ με τον Dave De Rose θα περιοδεύσουν στην Κύπρο τον ερχόμενο Ιούλιο και σε Ελλάδα, Αγγλία και Ευρώπη το ερχόμενο φθινόπωρο.

[Ανεξάρτητη κυκλοφορία]   [Ημ. Κυκλοφορίας: 2/6/2017]   [Διανομή: Proper (παγκόσμια εκτός Benelux) + Xango (Benelux)]   [Διάρκεια: 46:44]   [Αρ. καταλόγου: TT003]
www.triotekke.com
triotekke@gmail.com