ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Nocciola Sweets & More: γλυκά σε πρώτο φόντο και απλό brunch χωρίς ιδιαιτερότητες

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Η υποδοχή ήταν ζεστή και με χαμόγελο στο μικρό Nocciola Sweets & More που βρίσκεται στην οδό Δημοφώντος, μια ήσυχη πάροδο της οδού Μακαρίου. Ήταν Σάββατο πρωί και η προ-κράτηση τραπεζιού ήταν δεδομένη, καθώς το στιλάτο αυτό μαγαζάκι, φαίνεται να κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος σε δημοτικότητα.

Κοιτάζοντας γύρω μου διαπιστώνω ότι οι θαμώνες είναι παρέες όλων των ηλικιών και παρόλο που εκπροσωπούνται και τα δυο φύλα, στο χώρο κυριαρχεί η παρουσία γυναικών. Μια μεγάλη παρέα γιορτάζει γενέθλια, άλλες μικρές συζητούν ζωηρά και γενικά η ατμόσφαιρα είναι εύθυμη και χαλαρή. Το Nocciola προσφέρεται για πρωινό τα σ/κ και τις υπόλοιπες ώρες για καφέ, υγιεινά σνακ και γλυκά και μεσημεριανό με σαλάτες. Κάθε Πέμπτη διοργανώνει βραδιές με κοκτέιλ και πιατέλες τυριών.

Από όλα όσα προσφέρει, θεωρώ ότι η προμετωπίδα του μαγαζιού είναι τα γλυκά, αφού και καλοφτιαγμένα και νόστιμα είναι, προσανατολισμένα πάντα σε πιο υγιεινές πρώτες ύλες. Τα διπλά μπισκότα με γέμιση φυστικοβούτυρου και πραλίνας ή raspberry και άσπρης σοκολάτας, η αξεπέραστη τάρτα με σοκολάτα, καρύδια πεκάν και κουλί μούρων ή οι εντυπωσιακές τούρτες που φτιάχνει κατά παραγγελία, είναι μόνο ορισμένα από τα πολλά παραδείγματα.

Όσον αφορά το brunch, o κατάλογος του είναι τόσος όσο χρειάζεται σε επιλογές, με διάφορα αβγά, παραδοσιακό κυπριακό πρόγευμα ("το μπούκωμα"), μπωλ με granola και γιαούρτι και δυο επιλογές pancakes. Στα ροφήματα θα βρεις μυρωδάτο καφέ, επιλογές από τσάι και φρέσκους χυμούς και λεμονάδες.

Από τα πιάτα που δοκιμάσαμε, κατατάσσω στην κορυφή τα τριώροφα αμερικανικού τύπου pancakes, με nutella, φράουλες και μπισκότο.

Δοκιμάσαμε επίσης τα αβγά ποσέ που σερβίρονται πάνω σε ψωμί σίκαλης με αβοκάντο και συνοδεύονται από σαλάτα με ρόκα και ρόδι και τα αβγά σκραμπλ με καπνιστό σολομό, σερβιρισμένα μέσα σε bagel ολικής αλέσεως και σαλάτα. Ομολογουμένως τα αβγά ήταν καλοφτιαγμένα και τα υλικά φρέσκα. Όμως και από τα δυο πιάτα μου έλειπε κάτι που θα τα έκανε ένα κλικ πιο ενδιαφέροντα γευστικά, όπως καρυκεύματα, ή περισσότερη δημιουργικότητα στη συνοδευτική σαλάτα.

Οι τιμές των πιάτων του brunch είναι λογικές και κυμαίνονται μεταξύ €6.50 - €8.50.

Σύνοψη: Στο Νocciola θα πας για την ατμόσφαιρα του, αφού ο ζεστός του χώρος αποτελεί ένα "σημείο συνάντησης" για χαλαρές συναντήσεις με φίλους, για τα προσεγμένα γλυκά του και το απλό φαγητό.

Βαθμολογία: 3/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.