ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

O Βασίλης Χαραλάμπους μας συστήνει αγαπημένες του ταινίες και βιβλία

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Τον απολαύσαμε φέτος τον χειμώνα στο έργο του Γιώργου Τσουρή "170 τετραγωνικά" σε ένα ρόλο που μας έκανε να γελάσουμε  και παράλληλα να συγκινηθούμε πολύ.  Ο λόγος για τον ταλαντούχο Βασίλη Χαραλάμπους τον οποίο η "παύση" βρήκε ένα βήμα πριν την πρεμιέρα της «Ρομαντικής μου Ιστορίας», σε σκηνοθεσία Μαρίνας Βρόντη στην ΕΘΑΛ. Μια παύση απρόσμενη η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, σίγουρα μας δίνει χρόνο να ανασυνταχθούμε, να ξεκουραστούμε και να αποθηκεύσουμε ενέργεια για τη μετά παύσης εποχή. Ο  Βασίλης μας προτείνει να εκμεταλλευτούμε αυτόν τον ελεύθερο χρόνο που μας δόθηκε, για τον εαυτό μας κάνοντας πράγματα που μας ευχαριστούν και μας ηρεμούν και μας συστήνει  αγαπημένες του ταινίες και βιβλία για να γεμίσουμε τον χρόνο μας.

Ταινίες:

Clockwork orange (1971)

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Κιούμπρικ
Πρωταγωνιστούν: Μάλκολμ Μακ Ντάουελ, Πάτρικ Μαγκί, Στίβεν Μπέρκοφ, Μάικλ Μπέιτς

Στο εγγύς μέλλον, ο Άλεξ επιδίδεται μαζί με τη συμμορία του σε πράξεις βίας χωρίς κανέναν ηθικό φραγμό. Συλλαμβάνεται και υποβάλλεται σε μια ειδική «θεραπεία» πλύσης εγκεφάλου, ώστε να νιώθει αποστροφή σε οποιαδήποτε απόπειρα βίας.



Star Wars:episode I The phantom menace (1999)

Σκηνοθεσία Τζορτζ Λούκας
Πρωταγιστούν: Λίαμ Νίσον, Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Ναταλί Πόρτμαν, Τζέικ Λόιντ, Σάμιουελ Λ.Τζάκσον

Δύο Τζεντάι, μια νεαρή πριγκίπισσα κι ένας εννιάχρονος που έχει το χάρισμα της δύναμης προσπαθούν να σταματήσουν τα σχέδια της Εμπορικής Ομοσπονδίας και του σκοτεινού άρχοντα των Σιθ για την κατάκτηση του σύμπαντος.



1917 ( 2019)

Σκηνοθεσία Σαμ Μέντες
Πρωταγωνιστούν: Ντιν - Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ

Τον προτελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.




Βιβλία:

Αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι ( Milan kundera)

Η τέχνη της αγάπης ( Erich Fromm)

 

Ποιήματα (Κ.Π. Καβαφη)