ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Στέλιος Καλλιστράτης μας προτείνει αγαπημένες του ταινίες και βιβλία

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες φέρνουμε τα έξω μέσα και δημιουργούμε προοπτικές για να ανοίξουν οι ορίζοντες της σκέψης μας. Η  αγαπημένος ηθοποιός Στέλιος Καλλιστράτης μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του και στέλνει το δικό του αισιόδοξο μήνυμα προτείνοντας στους αναγνώστες του Wiz αγαπημένες του ταινίες και βιβλία.

"Η παύση στο θέατρο είναι εξαιρετικά σημαντικό δομικό στοιχείο τόσο της δράσης όσο και της υποκριτικής τέχνης. Ο ηθοποιός που καλείται να “παίξει” την παύση, καλείται στην ουσία κατά τη διάρκειά της, να επεξεργαστεί τις τελευταίες πληροφορίες που δέχτηκε και όταν σπάσει τη σιωπή του, αναμένουμε απ’ αυτόν, μ’ έναν τρόπο, μια εκτόνωση.

Με αφορμή αυτό, εύχομαι σ’ αυτή την παύση που μας επιβλήθηκε και ζούμε, την τόσο προσωπική και ταυτόχρονα τόσο καθολική, να στοχαστούμε και να κρατήσουμε στις ζωές μας μετά, σαν εκτόνωση, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τη διαθεσιμότητα και τη συλλογικότητα!

Εμένα αυτή η παύση με βρήκε 5 βήματα πριν την πηγή για το νερό, 5 ημέρες πριν το τέλος της παράστασης “Το κορίτσι που επιμένει” της Σκηνής 018 του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου. Και παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, τη μετασχηματίζω σε δώρο και την αξιοποιώ για να ξεκουραστώ, και να ετοιμάσω τα επόμενα επαγγελματικά μου σχέδια! Παράλληλα, επισκέπτομαι ξανά αγαπημένες ταινίες και αγαπημένα βιβλία και τα μοιράζομαι απλόχερα!

Απολαύστε υπεύθυνα!"

ΤΑΙΝΙΕΣ

Amarcord (1973)

Σκηνοθεσία: Φ.Φελίνι
Πρωταγωνιστούν: Μαγκαλί Νοέλ, Αλντο Μπράντσια, Τσίτσο Ινγκράσια, Αλβάρο Βιτάλι

Νοσταλγική αναβίωση των μικρογεγονότων που σημαδεύουν τη ζωή ενός μικρού χωριού της Ιταλίας την εποχή του Μουσολίνι.

 The Grand Budapest Hotel (2014)

Σκηνοθεσία: Γουές Άντερσον
Πρωταγωνιστούν: Ρέιφ Φάινς, Μάρει Αμπραχαμ, Τζουντ Λο, Τίλντα Σουίντον, Τόνι Ρεβολόρι

Ο αινιγματικός κ. Μουσταφά αφηγείται σε ένα νεαρό συγγραφέα την ιστορία του και το πώς ξεκίνησε να δουλεύει την περίοδο του Μεσοπολέμου ως bell boy στο πολυτελές αλπικό ξενοδοχείο «Grand Budapest», του οποίου είναι τώρα ιδιοκτήτης του.

The platform

Σκηνοθεσία: Galder Gaztelu-Urrutia
Πρωταγωνιστούν: Ivan Massagué, Zorion Eguileor, Antonia San Juan

Ο Goreng (Ivan Massagué), είναι ένας πολίτης μίας δυστοπικής κοινωνίας, που μπαίνει με τη θέλησή του σε μια φυλακή στην οποία οι έγκλειστοι μπαίνουν εθελοντικά με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής όταν εκτίσουν την «ποινή» τους. Η φυλακή είναι χτισμένη κάθετα σε μια σειρά από επίπεδα -κανείς δεν ξέρει πόσα- των οποίων οι ένοικοι αλλάζουν με τυχαία σειρά σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Ετσι την μια εβδομάδα μπορεί να βρίσκεσαι στο επίπεδο 3 την άλλη στο 205 και την παραπάνω στο 48. Τι σημασία έχει; Κάθε μέρα στην διάρκεια του γεύματος μια μεγάλη πλατφόρμα με κάθε λογής φαγητά κι εδέσματα κατεβαίνει αργά τους ορόφους. Κι όλοι τρώνε με την σειρά του ορόφου τους, κι όπως αντιλαμβάνεστε, είναι καλύτερα να είσαι ψηλά παρά χαμηλά, που παίρνουν τα απομεινάρια.

Ωστόσο, όσο ο Goreng βρίσκεται σε αιχμαλωσία, όλα θα αλλάξουν… Οι φυλακισμένοι μένουν πεινασμένοι, την ώρα που βλέπουν άλλους να τρώνε. Ο Goreng είναι αποφασισμένος να φέρει την αλλαγή για το καλό όλων.

 

ΒΙΒΛΙΑ

Ένας, κανένας και εκατό χιλιάδες - Λουίτζι Πιραντέλλο

Τα ψάρια δεν κλείνουν τα μάτια - Erri De Luca

Στοιχειώδης Αισθητική - Βασίλης Ραφαηλίδης