ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο ΘΟΚ αναζητά ηθοποιούς

Για τις ανάγκες της παραγωγής «Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη, που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή-Αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς και αποφοίτους δραματικών σχολών.

Για τη συμπλήρωση της διανομής αναζητούνται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί για τους εξής ρόλους:

 Αλέκος και Μήτσος (άντρες σκηνικής ηλικίας από 25 έως 40 ετών)
 Πίπης (άντρες ηθοποιοί ανεξαρτήτου ηλικίας που να παίζουν πολύ καλά πιάνο)
 Αντώνης (άντρες σκηνικής ηλικίας από 22 ετών έως 30 ετών)
 Αννέτα (γυναίκες σκηνικής ηλικίας από 30 έως 35 ετών)
 Μαρία (γυναίκες σκηνικής ηλικίας από 50 έως και άνω)
 Μάνα (γυναίκες σκηνικής ηλικίας από 65 ετών και άνω)
 
 Ειδικότερα, για τους ρόλους του Μήτσου και του Αντώνη οι ηθοποιοί που θα προσέλθουν στη ακρόαση θα πρέπει να παίζουν πολύ καλά ένα όργανο, το οποίο θα φέρουν μαζί τους την ημέρα της ακρόασης. Για τον ρόλο της Αννέτας η ηθοποιός θα πρέπει να τραγουδάει πολύ καλά.
 
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κτίριο ΘΟΚ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:  Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 (α’ φάση)  και Τρίτη 20 Ιουνίου 2017 (β’ φάση). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα με μία πρόσφατη φωτογραφία στο dramaturg@thoc.org.cy μέχρι την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2017, ώρα 14:00, με την ένδειξη στο θέμα του email «Ακρόαση Η Στέλλα με τα κόκκινα γάντια».

Η επιλογή των ηθοποιών που θα λάβουν μέρος στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη με βάση τα βιογραφικά τους σημειώματα.
Οι ηθοποιοί που θα κληθούν να προσέλθουν στην α’ φάση της ακρόασης θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα θεατρικό κομμάτι δικής τους επιλογής. Από τους ηθοποιούς που θα περάσουν στη β’ φάση της ακρόασης θα ζητηθεί να αυτοσχεδιάσουν.
Όλοι οι ηθοποιοί θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Οι ηθοποιοί που θα αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα θα ενημερωθούν αποκλειστικά μέσω email αν θα προσέλθουν ή όχι στις ακροάσεις το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017.

EΠΙΣΗΣ
Για τις ανάγκες της παραγωγής Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα του Σάιμον Στήβενς, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη, που θα ανέβει στην Κεντρική Σκηνή-Αίθουσα «Εύης Γαβριηλίδης», ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς και αποφοίτους δραματικών σχολών.

Για τη διανομή αναζητούνται άντρες και γυναίκες ηθοποιοί για τους εξής ρόλους:

Κρίστοφερ (άντρες [εφηβικής] σκηνικής ηλικίας 14-15 ετών)
Έντ, Ρότζερ, Αιδεσιμότατος Πήτερς και Κύριος Τόμσον (άντρες σκηνικής ηλικίας από 30 έως 50 ετών)
Σιόμπαν, Τζούντυ, Κυρία Σήαρς και Κορίτσι Πανκ (γυναίκες σκηνικής ηλικίας από 30 έως 45 ετών)

Σημειώνεται ότι το έργο Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα είναι ένα έργο συνόλου και πως οι ηθοποιοί που θα επιλεγούν, πλην του ρόλου του Κρίστοφερ, θα παίξουν και άλλους μικρότερους ρόλους.
 
Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κτίριο ΘΟΚ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις:  Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017, ώρα 09:00 – 20:00 (α’ φάση-Ατομική Ακρόαση) και Σάββατο 24 Ιουνίου 2017, ώρα 09:00 – 20:00 (β’ φάση-Ομαδική Ακρόαση Λόγου και Κίνησης).

Οι ηθοποιοί που θα προσέλθουν στην α’ φάση της ακρόασης θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα σύντομο μονόλογο δικής τους επιλογής από τη σύγχρονη παγκόσμια δραματουργία, διάρκειας 3-5 λεπτών. Οι ηθοποιοί που θα περάσουν στη β’ φάση θα πρέπει να μελετήσουν και να αποστηθίσουν δύο από τα προτεινόμενα αποσπάσματα του έργου. Τα αποσπάσματα του έργου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΘΟΚ www.thoc.org.cy 

Όλοι οι ηθοποιοί θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια και να έχουν μαζί τους ένα επιπλέον ζευγάρι κάλτσες.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα με μία πρόσφατη φωτογραφία στο dramaturg@thoc.org.cy μέχρι την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017, ώρα 14:00, με την ένδειξη στο θέμα του email «Ακρόαση Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα ».

ΕΠΙΣΗΣ
Για τις ανάγκες της παραγωγής Σοφία η μέλισσα του Δημήτρη Μπασλάμ, σε σκηνοθεσία και μουσική του ίδιου, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου καλεί σε ακρόαση επαγγελματίες ηθοποιούς, αποφοίτους δραματικών σχολών και μουσικούς.

Συγκεκριμένα, για τη διανομή αναζητούνται:
- 1 μουσικός (άντρας ή γυναίκα) που να παίζει πολύ καλά κιθάρα
- 1 μουσικός (άντρας ή γυναίκα) που να παίζει πολύ καλά πλήκτρα
- 2 ηθοποιοί (άντρες ή γυναίκες) ηλικίας από 20 έως 30 ετών που να τραγουδούν πολύ καλά

Η επιλογή των μουσικών και ηθοποιών που θα λάβουν μέρος στην ακρόαση θα γίνει από τον σκηνοθέτη με βάση τα βιογραφικά τους σημειώματα.
Οι μουσικοί που παίζουν κιθάρα παρακαλούνται να φέρουν μαζί τους το όργανό τους.
Οι ηθοποιοί που θα προσέλθουν στην ακρόαση θα πρέπει να προετοιμάσουν ένα τραγούδι. Επίσης, κατά τη διάρκεια της ακρόασης θα δοκιμαστούν σε απόσπασμα από το κείμενο, που θα τους δοθεί επί τόπου.
Όλοι οι ηθοποιοί και μουσικοί θα πρέπει να φορούν άνετα ρούχα και παπούτσια.

Η ακρόαση θα πραγματοποιηθεί στο Νέο Κτίριο ΘΟΚ την Τετάρτη 28 Ιουνίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά το βιογραφικό τους σημείωμα με μία πρόσφατη φωτογραφία στο dramaturg@thoc.org.cy μέχρι την Τρίτη 20 Ιουνίου 2017, ώρα 14:00, με την ένδειξη στο θέμα του email «Ακρόαση Σοφία η μέλισσα».

Οι ενδιαφερόμενοι που θα αποστείλουν το βιογραφικό τους σημείωμα θα ενημερωθούν αποκλειστικά μέσω email αν θα προσέλθουν ή όχι στις ακροάσεις τη Δευτέρα 26 Ιουνίου 2017.

Περισσότερες πληροφορίες και για τις τρεις νέες παραγωγές, επικοινωνήστε με τη Θεατρολόγο/Δραματολόγο του Οργανισμού Κυριακή Αργυρού, στο τηλέφωνο 22864306.