ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι εκδηλώσεις της Καθαράς Δευτέρας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Οι απόκριες μας αποχαιρετούν, ο καιρός είναι ανοιξιάτικος και μας προκαλεί να πάμε στα πάρκα και στις εξοχές για να γιορτάσουμε τα Κούλουμα στις εκδηλώσεις των περιφερειακών Δήμων και κοινοτήτων. Την Καθαρά Δευτέρα θα κόψουμε τη μούττη της Σαρακοστής με τραγούδι και χορό, θα πετάξουμε και χαρταετό. Όλο το ρεπερτόριο της Καθαράς Δευτέρας για να διαλέξετε…

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δήμος Αγλαντζιάς

Στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας δίπλα στην λίμνη θα κάνει φέτος κούλουμα ο Δήμος Αγλατζιάς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χορό, μουσική από τον Λαογραφικό Όμιλο Αγλατζιάς, παιχνίδια και κατασκευή χαρταετών.

Ιnfo
Πάρκο Αγίου Γεωργίου Αθαλάσσας, 12.30-17.30

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λατσιών



Ο Δήμος Λατσιών γιορτάζει την Καθαρά Δευτέρα στο πάρκο Αποστόλου Λουκά. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει ζωντανή μουσική από μουσικό σχήμα (βιολί, λαούτο, μπουζούκι, αρμόνιο) με τραγούδια και κυπριακούς χορούς. Θα προσφερθούν λαγάνες, ταχινόπιττες, κουλούρια, ελιές και κρασί. Θα υπάρχουν καρέκλες και τραπέζια για όλους στο διαμορφωμένο χώρο του πάρκου. Παιχνίδια, κληρώσεις και δώρα για τα παιδιά.Θα υπάρχει λεωφορείο σε όλες τις εκκλησίες για όσους επιθυμούν να μεταβούν στο χώρο της εκδήλωσης.Σε περίπτωση βροχής η εκδήλωση θα διεξαχθεί στην αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Λατσιών.

Ιnfo
Πάρκο Αποστόλου Λουκά 11.00
(Συνοικισμό Αποστόλου Λουκά)
Δηλώσεις συμμετοχής 22878688 (07.30-12.00)

Καθαρά Δευτέρα στο Δήμο Λακατάμιας



Ο Δήμος Λακατάμιας κόβει την μούττη της Σαρακοστής με ένα μεγάλο γλέντι στο Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου. Το καλλιτεχνικό μέρος περιλαμβάνει μεταξύ άλλων παραδοσιακή μουσική και τραγούδια, χορό από το Λαογραφικό όμιλο του Δήμου Λακατάμιας, διαγωνισμό τσιατιστών, παραδοσιακά παιχνίδια, πέταγμα του χαρταετού. Θα προσφέρεται δωρεάν κρασί και φασολάδα.

Info
Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου
(παρά το Κέντρο Υγ. Λακατάμιας, oδός Αιγαίου)
Είσοδος Ελεύθερη

Riverland Bio Farm



H Riverland Bio Farm μας προσκαλεί να περάσουμε την Καθαρά Δευτέρα, στους καταπράσινους αγρούς της. Θα υπάρχει εορταστικό μενού το οποίο θα περιλαμβάνει νηστίσιμο πιάτο με πατάτα και πατζάρι βραστό, ταχίνι, σαλάτα, ελιές και φρέσκο βιολογικό πορτοκαλί και ταχινοπιτα!
Τιμή πιάτου: 7,00€ Τα πιάτα θα είναι διαθέσιμα κατόπιν παραγγελίας στο τηλέφωνο 99592598.
Η καφετέρια θα λειτουργεί κανονικά για καφεδάκι και νηστίσιμο χαλβά!

Info
Δευτέρα 2  Μαρτίου 2020    
Riverland Bio Farm, 09.00-17.00
Καμπιά Λευκωσία

Φάρμα Πετρίδη

Η Φάρμα Πετρίδη μας  περιμένει για να περάσουμε μαζί μια ξέγνοιαστη μέρα κοντά στη φύση και τα ζώα με χαλάρωση αλλά και πολλές διασκεδαστικές δραστηριότητες!  

 Το μενού περιλαμβάνει διάφορα χόρτα και λαχανικά όπως Καρότο, σέλινο, κουλούμπρα, ντομάτα, αγγουράκι, παντζάρι, ταχίνι, ταραμά, χούμους, ελιές, ξυδάτα, πίκλες.
 Ψωμί: Λαγάνα και κουλούρι, ελιωτές,ταχινόπιτες, νηστίσιμος χαλβάς.

Παράλληλα θα προσφέρονται διάφορα θαλασσινά καθώς και μακαρόνια με πράσινη ή κόκκινη σάλτσα με επιπλέον χρέωση.

Info
Φάρμα Πετρίδη 10.00-18.00
Μαρκί Λευκωσία
Γενική είσοδος 8,00€
Για παιδιά κάτω των 12 ετών 5,00€
Παιδάκια κάτω των 2 ετών δωρεάν!
*Η είσοδος περιλαμβάνει και το σαρακοστιανό μπουφέ:

ΛΕΜΕΣΟΣ

Καθαρά Δευτέρα στη Γερμασόγεια

Ο Δήμος Γερμασόγειας, σε μία προσπάθεια για αναβίωση των ηθών και εθίμων του τόπου μας, διοργανώνει εκδήλωση για το κόψιμο της “μούττης” της Σαρακοστής στο πάρκο των Κυνηγών. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μουσική από DJ, τσιατιστά, και χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Γερμασόγειας. Στους παρευρισκόμενους θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα και θα διατεθούν για χρήση τραπέζια, καρέκλες και οι φουκούδες του Δήμου.

Info
Πάρκο Κυνηγών
οδός Ποταμιάς (δίπλα από το γήπεδο με τον πλαστικό χλοοτάπητα)
Γερμασόγεια

Κόψιμο της μούττης της σαρακοστής στην Μουταγιάκκα



To Κοινοτικό Συμβούλιο Μουταγιάκκας μας προσκαλεί την Καθαρά δευτέρα στο Κοινοτικό Γήπεδο για το κόψιμο ης μούττης. Στο χώρο θα υπάρχουν ταπέζια, καρέκλες, χώρος για φουκούδες, μουσική, χορός, παιχνίδια, διαγωνισμοί και κεραστικά για όλους.

Καθαρά Δευτέρα στα Κάτω Πολεμίδια

Ο Δήμος Κάτω Πολεμιδιών οργανώνει την καθιερωμένη γιορτή για το «κόψιμο της μούττης», την Δευτέρα της Καθαράς στην τοποθεσία «Καλέβουναρι». Γιορτάζει με χορό, τραγούδι και αναβιώνει παραδοσιακά παιχνίδια όπως το πέταγμα του χαρταετού, καττόμουγια και άλλα. Ο Δήμος θα προσφέρει Δωρεάν ποτά

Ιnfo
Κάτω Πολεμίδια
"Καλέβουναρι"

Καθαρά Δευτέρα στη Λόφου

Η Επιτροπή Γυναικών Λόφου προσκαλεί το κοινό στον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας που θα πραγματοποιηθεί  στον πανέμορφο εκδρομικό χώρο στο ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Θα υπάρχει δωρεάν φασολάδα, λαγάνα και κρασί από τη Λόφου ενώ στον χώρο θα υπάρχου και διάφορα περίπτερα (ποτά, λουκουμάδες, παγωτό κ.α) Θα παιδιά θα διασκεδάσουν με παιχνίδια καθώς στον χώρο θα υπάρχει φουσκωτό και θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός χαρταετού! Αξίζει να σημειωθεί ότι θα έχει και καλλιτεχνικό πρόγραμμα
Όποιος επιθυμεί μπορεί να ψήσει!

Ιnfo
Ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, 11.00
Είσοδος ελεύθερη!

ΛΑΡΝΑΚΑ

Δήμος Λάρνακας



Ο Δήμος Λάρνακας γιορτάζει όπως κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα με μια μεγάλη γιορτή. Προσκαλεί το κοινο  στον Εκδρομικό Χώρο Τεκκέ. Το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα με τα τσιττιστά της μέρας θα αναλάβει ο Πολιτιστικός Όμιλος "Βασιλιτζιά", ενώ  παράλληλα θα υπάρχουν παραδοσιακά παιχνίδια και διαγωνισμοί. Θα προσφέρονται δωρεάν φασολάδα, λαγάνες, χαλβάς, ελιές και μπίρα!

Ιnfo
Eκδρομικό Χώρος Τεκκέ, 11.00-16.00

Kαθαρά Δευτέρα στον Άγιο Θεόδωρο



O Άγιος Θεόδωρος Λάρνακας διοργανώνει μία όμορφη εκδήλωση για την Καθαρά Δευτέρα. Η γιορτή περιλαμβάνει δωρεάν εδέσματα (λαγάνα, χόρτα, ταραμάς, τανίχι, παντζάρια κ.ά.), ποτά σε χαμηλές τιμές, ενδεδειγμένος χώρος ψησίματος. Συμμετέχουν χορευτικές ομάδες του Λαογραφικού Ομίλου Πεντάσχοινος και μουσική.

Ιnfo
Κοινοτικό Γήπεδο Άγ. Θεόδωροου, 10.30
Πληροφορίες 99364319, 99578810.

Golden Donkeys Farm



Παίρνουμε μαζί τους χαρταετούς μας και περνάμε μια αξέχαστη γιορτινή μέρα στην Golden Donkeys Farm στην Σκαρίνου.  Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει παραδοσιακά παιχνίδια στις 15.00, διασκέδαση με την Βάσω Νικολή και την ορχήστρα της στη 13.00 και παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Όμιλο Περκαλλος στις 14.30 ενώ θα θα υπάρχει μπουφέ με νηστίσιμα φαγητά.

Ιnfo
Golden Donkeys Farm
Κρατήσεις 70000620