ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Οι εκδηλώσεις της τσικνοπέμπτης

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Το έθιμο της Τσικνοπέμπτης χάνεται στα βάθη των αιώνων, χωρίς να γνωρίζουμε ακριβώς την προέλευσή του. Εικάζεται, όμως, ότι προέρχεται από τις βακχικές γιορτές των αρχαίων Ελλήνων και Ρωμαίων, που επιβίωσαν του Χριστιανισμού. Την Τσικνοπέμπτη  ουσιαστικά ξεκινούν οι εκδηλώσεις της Αποκριάς, οι οποίες κορυφώνονται με τα Κούλουμα την Καθαρά Δευτέρα.  Oι εκδηλώσεις ξεκινούν και οι παραλιακές πόλεις έχουν την τιμιτική τους.

ΛεμεσόςΗ Λεμεσός ξεκινά να γιορτάζει από το πρωί στις 11.00 π.μ. με κέρασμα μπροστά από τη Ελληνική Τράπεζα (οδό Γλάδστωνος, πρώην Συνεργατικό Ταμιευτήριο Λεμεσού) και από την και την Τράπεζα Κύπρου (οδό Αγίου Αντρέου έναντι Αγίας Νάπας). Στις 12.30 μ.μ. οι «Κανταδόροι Λεμεσού» τραγουδούν, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, στην Πλατεία Σαριπόλου για όλο τον κόσμο. Στις 5.00 μ.μ. η πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) ζωντανεύει και μας παρασέρνει στους ρυθμούς του Καρναβαλιού με μουσική και τραγούδι ενώ το γλέντι συνεχίζεται με το συγκρότημα Latino Touch και την ομάδα κρουστών Batukiniο σε ρυθμούς latin και salsa.Στις 7.00 μ.μ. Οι βασίλισσες του Καρναβαλιού σε εντυπωσιακό άρμα θα εισέλθουν πανηγυρικά στην πόλη με τη συνοδεία του. Τις βασίλισσες θα πλαισιώνουν ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η βασιλική οικογένεια, οι Κανταδόροι της ΕΔΟΝ Λεμεσού, οι Κανταδόροι Μοντέρνοι Καιροί και η Φιλαρμονική του Δήμου Λεμεσού, οι Μαζορέττες του Σώματος Κυπρίων Οδηγών, η ομάδα κρουστών Batukinio και οι Μαζορέττες Λεμεσού.

Η παρέλαση θα ξεκινήσει από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο) και θα καταλήξει στην Πλατεία Ηρώων με τραγούδι και χορό από το συγκρότημα Ritmo di Carnaval

Πάφος – Τσικνοπέμπτη με τους Boney MΟι Boney M στην Πάφο την Τσικνοπέμπτη!

Το Παφίτικο Καρναβάλι αρχίζει την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου, όπου υποδεχόμαστε τον βασιλιά Καρνάβαλο στις 17.30. Στη συνέχεια ακολουθεί συναυλία από το γνωστό συγκρότημα Boney M στις 18.00 το απόγευμα στην Πλατεία Κέννεντυ. Πρόκειται για το συγκρότημα που απογειώθηκε τις δεκαετίες του ’70 και ’80 και συνεχίζει να συναρπάζει εκατομμύρια μουσικόφιλους σε όλο τον κόσμο.(Πλατεία Κέννεντυ, 18.00 Πάφος)

Τσικνοπέμπτη ΑμμοχώστοςΤo Καρναβάλι Αμμοχώστου που αγαπήθηκε και αγκαλιάστηκε από όλους, επιστρέφει και φέτος δριμύτερο, αναβαθμισμένο και σαφώς καλύτερο, με την δυναμική συνεργασία μεταξύ των Δήμων και Κοινοτήτων της περιοχής.

Το Καρναβάλι Αμμοχώστου διοργανώνεται για 12η χρονιά, θα συμμετέχουν περισσότερα από 30 σύνολα στην επαρχιακή παρέλαση ενώ οι θεατές, ντόπιοι και ξένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 40 χιλιάδες.

Η Άντρη Σιαηλή θα ενσαρκώσει το ρόλο της Βασίλισσας Καρναβαλιού Αμμοχώστου 2019 με θέμα «Η Βασίλισσα των Καππάριων Νήσων».

Επίσημη έναρξη του θεσμού την Τσικνοπέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη στέψη της Βασίλισσας του Καρναβαλιού. Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό χορευτικό και σατιρικό πρόγραμμα, ενώ στο χώρο θα υπάρχει αφθονία ποτού και θα ψήνονται κρέατα, όπως επιβάλλει το έθιμο. ( Δημοτική Πλατεία Παραλιμνίου Αγίου Γεωργίου Παραλίμνι, Αμμόχωστος , Πληροφορίες 23819303)

Τσικνοπέμπτη στη ΛάρνακαΟ Δήμος της Λάρνακας προσκαλεί το κοινό να παραβρεθεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία επί της οδου Δ.Ν. Δημητρίου.  Κατά την διάρκεια της εκδηλώσης ο δήμος Λάρνακας θα προσφέρει δωρέαν εδέσματα της ημέρας κρασί και ζιβανία. (Πλατεία οδού Δ.Ν Δημητρίου, 16.00 Λάρνακα)