ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πάμε για πίτσα στο χωριό

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Της Μαρίας Φάντη

Είναι γεγονός ότι η  πίτσα, είναι απo αυτά τα αγαπημένα φαγητά που μπορείς να τα απολαύσεις ΟΛΕΣ τις ώρες τις ημέρας (για πρωινό, δεκατιανό, μεσημεριανό και βραδινό) έτσι,  η επιλογή της σωστής πιτσαρίας για να απολαμβάνεις το αγαπημένο all day φαγητό σου είναι μεγάλο θέμα. Όταν βρεις λοιπόν την ιδανική πιτσαρία καλό είναι να το μοιράζεσαι με τους υπόλοιπους. Ένας τέτοιος απολαυστικός προορισμός λοιπόν βρίσκεται πάνω σε ένα στενό δίπλα στην πλατεία ενός χωριού. Ας το πάρουμε από την αρχή, όμως… Έχω μια φίλη που έχει μια φίλη που έχει μια άλλη φίλη που τής είπε μια φίλη που κατάγεται από το Παλαιχώρι,  ότι στο χωριό της τρώει μια από τις πιο ωραίες πίτσες στην Κύπρο. Έτσι ως γνήσια λάτρις της πίτσας αποφάσισα να ανηφορίσω προς το Παλαιχώρι για να διαμορφώσω άποψη.

Φτάνοντας αντιληφθήκαμε ότι εκ πρώτης όψεως η «Pizza Yiannis» μοιάζει με ένα συνηθισμένο συνοικιακό μαγαζάκι . Έχει απογευματινό ωράριο οπότε χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο και η αναμονή άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη μας. Όταν οι πόρτες άνοιξαν αντικρύσαμε ένα λιτό και απέριττο χώρο με ελάχιστα τραπεζάκια. Μια old school πιτσαρία η οποία παραδίδει μαθήματα… ζύμης και γεύσης εδώ και 26 χρόνια με την ίδια συνέπεια.

Μας πρότειναν να δοκιμάσουμε μια σπέσιαλ. Όντως ήταν εξαιρετική.  Μια πίτσα που με την πρώτη μπουκιά αντιλαμβάνεσαι το μεράκι του ψήστη. Η λεπτή και τραγανή ζύμη της και τα γευστικά φρέσκα αλλαντικά της,  χαρίζουν μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία στον ουρανίσκο σου.

Όσον αφορά  κόστος για την κάθε πίτσα έχει ως εξής: 16€ XL, 13€ Large, 9€ Medium, 6,50€ Small

Εσύ θα οδηγούσες 45 λεπτά για να δοκιμάσεις αυτή την πίτσα; Εμείς θα το ξανακάναμε.