ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρόσκληση σε νέους Κύπριους δημιουργούς

Ο πολιτιστικός φορέας Ακαμαντίς σε συνεργασία με την εικαστικό Ελένη Νικοδήμου διοργανώνουν την 10η Ετήσια Έκθεση για νέους Κύπριους δημιουργούς. Αυτή τη χρονιά καλεί τους καλλιτέχνες να επιλέξουν και να εμπνευστούν από τα πιο κάτω θέματα τα οποία είναι:

1. Καρτ Ποστάλ
2. Είναι όμορφη η πόλη μου, την Κυριακή το πρωί όταν ξυπνά

Ο σκοπός της έκθεσης όπως και τις προηγούμενες χρονιές έχει αποκλειστικά φιλανθρωπικό χαρακτήρα και ο πολιτιστικός φορέας Ακαμαντίς θα δωρίσει όλα τα καθαρά έσοδα από τις πωλήσεις των έργων και τις χορηγίες που τυχόν λάβει για φιλανθρωπικό σκοπό.
Τα  εγκαίνια της έκθεσης έχουν προγραμματιστεί για τις 1/12/2017 ημέρα Παρασκευή και ώρα 7.30μ.μ.

Το επίτιμο άτομο που θα  τελέσει τα εγκαίνια της έκθεσης θα ανακοινωθεί σε μετέπειτα στάδιο.

Περισσότερες πληροφορίες, ανάλυση των θεμάτων και την αίτηση συμμετοχής μπορείτε να τα βρείτε στην επίσημη στην ιστοσελίδα www.akamantis.com.

Το ίδρυμα που επιλέχθηκε για την φετινή χρονιά προς το οποίο θα γίνει η δωρεά θα ανακοινωθεί σε μετέπειτα στάδιο.

Για την φετινή χρονιά θα εκδοθεί και κατάλογος για τα 10 χρόνια Ακαμαντίδας.
Όροι:
1) Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να επιλέξει είτε ένα από τα θέματα είτε και τα δυο.

2) Τιμές: Ο κάθε δημιουργός καθορίζει το ποσό που ζητά για το έργο του. Επιπρόσθετα θα υπάρχει ένα ποσό ισάξιο του 20% επιπλέον της τιμής του δημιουργού, το οποίο θα δοθεί στον φιλανθρωπικό σκοπό. Στο συνολικό ποσό της τιμής πώλησης (τιμή δημιουργού και επιπλέον 20%) θα επιβάλλεται 5% ΦΠΑ που προνοείται από τον νόμο. Εξαιρούνται οι φωτογραφίες και η ψηφιακή τέχνη στις οποίες επιβάλλεται 19% ΦΠΑ.

3) Μέσα και υλικά: Τα έργα μπορούν να είναι ζωγραφικά, γλυπτικά, φωτογραφικά, ψηφιακά, μπορούν να είναι σχέδια, υφαντά, κολλάζ, μεικτή τεχνική, εγκατάσταση στο χώρο και βίντεο. Οι καλλιτέχνες μπορούν να λάβουν μέρος  δημιουργώντας έργα ειδικά για αυτόν το σκοπό ή με ήδη υφιστάμενα έργα που εμπίπτουν στο θέμα. Οι καλλιτέχνες καλούνται να υποβάλουν έργα παραστατικά ή ανεικονικά στα οποία τα θέματα που υποβάλλονται να είναι το κύριο και σημαντικό στοιχείο της σύνθεσης και δημιουργίας και έμπνευσης.

4) Επιλεξιμότητα: Στην έκθεση μπορούν να λάβουν μέρος νέοι ή πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες,  Κύπριοι ή και μόνιμοι κάτοικοι Κύπρου.

5) Κριτήρια επιλογής: ποιότητα, σχετικότητα με το θέμα, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία. 

6) Προθεσμίες: Οι καλλιτέχνες που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος, παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την 14 Ιουλίου 2017 συμπληρώνοντας την επισυνημμένη αίτηση συμμετοχής και αποστέλλοντας την στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ακαμαντίς, akamantis@akamantis.com. Η τελική προθεσμία για υποβολή του οπτικού υλικού (φωτογραφίες καλής ποιότητας του έργου/έργων που προτείνονται) θα είναι στις 25 Σεπτεμβρίου 2017. Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα κληθούν να υποβάλουν φωτογραφίες μέχρι και 5 έργων σε jpg μορφή ανάλυσης 300 DPI αποστέλλοντας τις στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Ακαμαντίς, akamantis@akamantis.com.

7) Η δήλωση συμμετοχής είναι δωρεάν.

Χορηγός Επικοινωνίας: Εφημερίδα «Η Καθημερινή»