ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πρώτη Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού με θέμα τον Όμηρο

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου εγκαινιάζει φέτος τη Θερινή Ακαδημία Πολιτισμού για παιδιά και ξεκινά παράλληλα τη συνεργασία του με το Summer School in Homer του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας, University College London (UCL), University of London.  Η περίοδος στην οποία θα πραγματοποιηθούν τα τρία τμήματα της θερινής ακαδημίας θα είναι 3-21 Ιουλίου (Α Τμήμα: 3- 7 Ιουλίου, Β Τμήμα 10-14 Ιουλίου, Γ Τμήμα  17-21 Ιουλίου).  Στα τρία τμήματα θα συμμετάσχουν διαδοχικά τρεις ομάδες των 15 ατόμων ηλικίας 10-14 ετών.

Εκθέματα από τη Συλλογή Αρχαιοτήτων του Πολιτιστικού Ιδρύματος, καθώς επίσης ήρωες των ομηρικών επών αποτελούν πηγή έμπνευσης και πειραματισμού για μια διαδραστική εκπαιδευτική εμπειρία. Τα παιδιά θα γίνουν οι πρωταγωνιστές μίας ταινίας μικρής διάρκειας, την οποία θα δημιουργήσουν μέσω θεατρικού παιχνιδιού, αυτοσχεδιασμού και δραματοποίησης.

Το ημερήσιο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει δημιουργική διδασκαλία ομηρικών κειμένων από μετάφραση, δημιουργική γραφή βασισμένη στα ομηρικά έπη και διδασκαλία τεχνικών animation pilxilation με στόχο η κάθε ομάδα στο τέλος της εβδομάδας να δημιουργήσει μια δική της μικρού μήκους ταινία με θέμα εμπνευσμένο από τον Όμηρο.

Ώρες: 08.00-2.30 (τρία δίωρα (90 λεπτών) και δύο διαλείμματα 45 και 30 λεπτών).
Στο πρώτο διάλειμμα θα προσφέρεται στα παιδιά δωρεάν πρωινό.

Το κόστος ανά παιδί θα είναι 100 ευρώ (έκπτωση 15% για αδέλφια).

Εμψυχωτές
Δρ Αντώνης Μακρινός, Λέκτορας στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας, University College London, Διευθυντής του Summer School in Homer, UCL
Δρ Κυριακή Ιωαννίδου, φιλόλογος
Σταύρος Λαμπράκης, συγγραφέας και Καθηγητής Δημιουργικής Γραφής
Ήλεκτρα Χρυσάνθου, 3d artist και animator

Αιτήσεις:
Α Τμήμα: 3- 7 Ιουλίου, μέχρι 26/6/17
Β Τμήμα 10-14 Ιουλίου, μέχρι 03/7/17
Γ Τμήμα  17-21 Ιουλίου, μέχρι 10/07/17

Για κρατήσεις και πληροφορίες στο τηλέφωνο 22128182