ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Review: Η Meryl Streep, όχι στα καλύτερα της

ΝΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Όταν κυκλοφορεί μια νέα ταινία με την Meryl Streep, η πρώτη αντίδραση είναι να την ψάξεις, να την ''μελετήσεις'' και να την δεις με την πρώτη ευκαιρία. Άλλωστε μας έχει συνηθίσει σε ωραίες παραγωγές, όλων των ειδών. Το ''Let Them All Talk'' κυκλοφόρησε στο HBO Max λίγο πριν το τέλος του 2020 και μπήκε άμεσα στο watchlist μου. Τώρα που το παρακολούθησα, δεν ξέρω αν άξιζε η αναμονή, αλλά θα σου πω ακριβώς τι εννοώ. 

Κατ' αρχάς, το στόρι: H Alice είναι μια βραβευμένη με Pulitzer συγγραφέας που τον τελευταίο καιρό εργάζεται στο επόμενο της βιβλίο. Με αφορμή την επερχόμενη βράβευση της στη Μεγάλη Βρετανία, και λόγω προβλημάτων υγείας που της απαγορεύουν να ταξιδέψει με αεροπλάνο, ξεκινά μια κρουαζιέρα, μαζί με τον ανιψιό της και δύο φίλες της. 

Η κωμικοδραματική ταινία γυρίστηκε με λιγο εξοπλισμό και φυσικό φως πάνω στο πραγματικό πλοίο Queen Mary 2, με τους περισσότερους διαλόγους να προέκυψαν από αυτοσχεδιασμό.

Δες το τρέιλερ, πριν το review με spoilers. 

H Meryl Streep, η Candice Bergen και η Dianne West είναι απολαυστικές, σ' αυτό όμως δεν χωρούσε αμφιβολία. Η ιστορία είναι καλή, σχεδόν αδιάφορη, Τα γεγονότα στο πλοίο, οκ, κυλούν και απλά απολαμβάνεις την Meryl σε έναν ιδιόρρυθμο ρόλο. Ο διάλογος σχεδόν ποτέ δεν προσφέρει κάτι ενδιαφέρον ή αξιόλογο, Γενικά αν δεν είσαι σε mood να δεις μια ταινία που απλά θα κυλήσει, θα βαρεθείς. Ακόμα και στο τέλος, που ομολογουμένως δεν περίμενα να πεθάνει η πρωταγωνίστρια, τα όσα συμβαίνουν αντιμετωπίζονται από τους πρωταγωνιστές υπερβολικά αδιάφορα, χωρίς ένταση. Περιμένεις μια ''έκρηξη'' που δεν έρχεται ποτέ.

Ο σκηνοθέτης, Steven Soderberg, παρόλο που έχει στο ενεργητικό του ταινιάρες (''Erin Brockovich'', την τριλογία ''Ocean's'', ''Contagion'' κ.ά.) ίσως δεν κατάφερε να μας πείσει αυτή τη φορά. Αυτό που με κράτησε όμως, είναι η Streep, και αν την αγαπάς και εσύ μάλλον και εσένα αυτό θα σε κρατήσει μέχρι το τέλος.