ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Rocomama’s: Πληθωρική ροκ εμπειρία σε χαμηλές τιμές

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Μόλις περάσεις την είσοδο του νέου burger restaurant στη Λευκωσία, θα νιώσεις ότι μεταφέρεσαι σε άλλη διάσταση. Η ροκ μουσική παίζει δυνατά και η funky διακόσμηση έχει πρωταγωνιστή το έντονο πορτοκαλί, συνθέτοντας ένα χώρο που κατακλύζεται από ζωηρή ενέργεια. Το moto της διεθνούς αυτής αλυσίδας που μας έρχεται από τη Νότιο Αφρική είναι “we ’re not normal” και στοχεύει στην παροχή μιας casual εμπειρίας με εναλλακτικό τρόπο, την οποία υλοποιεί ως επί τω πλείστον, επιτυχημένα.

Η παραγγελία συμπληρώνεται από τον πελάτη, σημειώνοντας τις επιλογές σε τυπωμένο κατάλογο. Αυτό που χρειάζεται βελτίωση είναι το πώς επικοινωνείται από το προσωπικό, ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να συμπληρωθεί η παραγγελία, αλλά και οι επιλογές που προσφέρονται. Ανάμεσα τους θα βρεις burger βοδινό, κοτόπουλο ή χορτοφαγικό, χοιρινά και βοδινά παϊδάκια, φτερούγες κοτόπουλο και nachos, αμαρτωλά πλούσια milk shakes, waffles και cheesecake με φρούτα του δάσους. Στον κατάλογο ποτών περιλαμβάνονται οκτώ διαφορετικά είδη μπύρας, μια επιλογή από κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί σε ποτήρι και άλλα αλκοολούχα ποτά (vodka, gin, ρούμι κτλ.).

Δοκιμάσαμε διάφορα πιάτα και στα θετικά στοιχεία καταγράφω τις γενναιόδωρες μερίδες, το σωστό ψήσιμο, τις πληθωρικές και γεμάτες γεύσεις, τη μεγάλη ποικιλία στις σάλτσες, καθώς και τη γρήγορη ροή της κουζίνας. Η επιλογή της πρώτης ύλης μπορεί να μην είναι κορυφαία, αλλά εξισορροπεί επιδέξια μεταξύ ενός ικανοποιητικού επιπέδου ποιότητας και της ανάγκης για διατήρηση των τιμών σε χαμηλά επίπεδα. Για παράδειγμα, τα μονά μπιφτέκια βάρους 150γρ στοιχίζουν από €6 μέχρι €9, ανάλογα με τα συμπληρωματικά υλικά, ενώ τα διπλά (2x100γρ) στοιχίζουν από €7,50 μέχρι €10,50. Τα χοιρινά και βοδινά παϊδάκια στα 500γρ στοιχίζουν €12.

Τα κλασσικά nachos σερβίρονται σκεπασμένα από χοντρή στρώση τριών διαφορετικών ειδών σάλτσας (sour cream, guacamole και ψιλοκομμένης ντομάτας), όλες καλοφτιαγμένες και νόστιμες.

.

Η σαλάτα coleslaw πρωτοτυπεί στη σύνθεση με κομματάκια μπέικον και γερή δόση αψάδας. Το βοδινό burger με μπέικον, παλαιωμένο cheddar, σάλτσα guacamole και καπνιστή μαγιονέζα είναι εξαιρετικό από κάθε άποψη και τα βοδινά παϊδάκια με σάλτσα BBQ είναι αρκετά τρυφερά και ζουμερά. Το burger κοτόπουλο με τυρί και σπιτική μαγιονέζα, ήταν ελαφρώς πιο στεγνό από όσο θα ήθελα.

Το Rocomamas είναι ένα burger restaurant με ξεκάθαρη ταυτότητα και φιλοσοφία, που καταφέρνει να δώσει το δικό του στίγμα με ροκ διάθεση. Το μόνο στοιχείο που χρειάζεται να ρυθμιστεί αφορά την αποτελεσματική επικοινωνία με τον πελάτη.

Βαθμολογία: 3.5/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.