ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Sexy Fish: Μαγειρείο θαλασσινών με σύγχρονες πινελιές και τιμές value for money

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Στο χώρο που βρισκόταν προηγουμένως το αγαπημένο Σούξου Μούξου, ο Άντρος Χατζηστεφάνου (ιδιοκτήτης) επιχειρεί με το νέο Sexy Fish μια διαφορετική προσέγγιση στην casual ψαροφαγία. Δεν πρόκειται για ψαροταβέρνα, ούτε για εστιατόριο. Ο ίδιος αναφέρεται στο χώρο ως «μαγειρείο θαλασσινών» και ίσως αυτός να είναι ο όρος να αποδίδει καλύτερα τη φύση του μαγαζιού, όχι όμως πλήρως. Γιατί μπορεί ορισμένα πιάτα του να ακολουθούν την κυπριακή και ελληνική παράδοση που θέλει το ψάρι μαγειρεμένο απλά στη σχάρα ή στο τηγάνι, υπάρχουν όμως κι ορισμένα, όπως ο μουσακάς ή τα ντολμαδάκια θαλασσινών που παιχνιδίζουν με έξυπνα twists. Άλλα πάλι, όπως το φιλέτο κιτρινόπτερου τόνου με λαχανικά, αρωματισμένος με εσπεριδοειδή και soya sauce, λοξοκοιτάζουν σε διεθνείς κουζίνες. Θα έλεγα λοιπόν, ότι πρόκειται για ένα μαγειρείο θαλασσινών με σύγχρονες πινελιές.

Ο εσωτερικός του χώρος είναι γοητευτικός, με παραδοσιακά ξύλινα τραπέζια και καρέκλες και παραστάσεις ψαριών ζωγραφισμένες στους τοίχους. Τραπέζια τοποθετούνται και εξωτερικά, στον πολυσύχναστο πεζόδρομο της οδού Ονασαγόρου, δημιουργώντας μια χαλαρή κι ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Στο μικρό κατάλογο περιλαμβάνονται μια σαλάτα (ελληνική), εφτά αλοιφές κι ορεκτικά, εννιά κυρίως πιάτα κι ένα επιδόρπιο. Τα υλικά είναι απλά, αλλά δίνεται προσοχή στην ποιότητα και στη σωστή διαχείριση τους, έτσι ώστε να αναδεικνύονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Βασικό χαρακτηριστικό του μενού είναι οι χαμηλές τιμές, με τα ορεκτικά κυμαίνονται από €3-€11, ενώ το ακριβότερο πιάτο είναι στα €14.

Ξεκινήσαμε με την ελληνική σαλάτα, με υπέροχες ντομάτες γεμάτες χυμούς και γλύκα και το βελούδινο ταραμά, που φτιάχνεται in-house (όπως κι όλες οι υπόλοιπες αλοιφές).

Ακολούθησαν ο μουσακάς και τα ντολμαδάκια θαλασσινών. Δυο νόστιμα πιάτα, στο καθένα από τα οποία επικρατούσε η αυθεντική παραδοσιακή του γεύση. Παρόλη τη νοστιμιά τους, τα εν λόγω πιάτα δεν θα ήταν ο λόγος για τον οποίο θα επέστρεφα ξανά στο Sexy Fish. Θα επέστρεφα όμως για το εξαιρετικό κρεμώδες ριζότο με κάβουρα, σπανάκι, μαρμελάδα ντομάτας και μαύρο αυγοτάραχο, ή για το άψογα ψημένο φιλέτο τόνου που σερβίρεται πάνω σε στρώμα λαχανικών, είναι ελαφρώς πικάντικο και ξεχειλίζει από αρώματα.

Θα επέστρεφα επίσης και για εκείνο το αέρινα τηγανισμένο γαριδάκι Σύμης, συνδυασμένο με ένα ποτήρι κρασί από τη λιτή σε έκταση, αλλά επιλεκτική λίστα, που επικεντρώνεται σε γηγενείς ποικιλίες του Κυπριακού αμπελώνα και ελληνικές, δικής τους εισαγωγής. Το επιδόρπιο συνοψίστηκε σε ένα καλοφτιαγμένο semifreddo (είδος ημι-παγωμένου γλυκού) με σοκολάτα και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, που έκλεισε ευχάριστα το δείπνο μας.

Το σέρβις είναι γρήγορο κι επικοινωνιακό, πάντοτε υπό την ακούραστη φροντίδα και φιλοξενία του ιδιοκτήτη, που αποτελεί και την ψυχή του μαγαζιού.

Συμπερασματικά, το Sexy Fish αποτελεί μια εναλλακτική επιλογή casual ψαροφαγίας, στην οποία πρωταγωνιστεί η εξαιρετική διαχείριση της πρώτης ύλης και οι χαμηλές τιμές. Τα στοιχεία αυτά, σε συνδυασμό με την αίσθηση της φιλοξενίας που σου δημιουργεί, το καθιστά ως ένα ελκυστικό προορισμό για θαλασσινά στην πρωτεύουσα.

Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.