ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το βιβλίο της εβδομάδας από την εφαρμογή Read: «Άννα Καρένινα»

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε με το βιβλιο « Άννα Καρένινα» ένα από τα πιο φημισμένα μυθιστορήματα παγκοσμίως του Λέων Τολστόι.

Είναι γνωστό ότι ο Λέων Τολστόι έχει αναδειχθεί ως ένας από τους κορυφαίους λογοτέχνες του κόσμου. Ένα βιβλίο που θα διαβάζεται με αμείωτο ενδιαφέρον όσα χρόνια κι αν περάσουν, όσες φορές κι αν το έχει διαβάσει κανείς.

Πρόκειται για μια δραματική ερωτική ιστορία ανάμεσα σε δυο κοσμικά πρόσωπα της ρώσικης υψηλής κοινωνίας. Οι δυο πρωταγωνιστές, Άννα Καρένινα και Αλέξης Βρόνκη, καθηλώνουν τους αναγνώστες ανεξαρτήτως εποχής με τον παθιασμένο έρωτά τους.

Περίληψη

Η γοητευτική Άννα Καρένινα, παντρεμένη με τον σχολαστικό δημόσιο υπάλληλο, και είκοσι χρόνια μεγαλύτερό της, Αλεξέι Καρένιν, απολαμβάνει να θαμπώνει τους άντρες με την ομορφιά της- το άσπρο μπούστο, τους στρογγυλούς της ώμους, τα παχουλά της χέρια, τα μαύρα κατσαρά μαλλιά. Ώσπου σε έναν χορό γνωρίζει τον Αλεξέι Βρόνσκι, πολύφερνο γαμπρό που κορτάρει με την ομορφούλα Κίτι. Η Κίτι έχει ήδη απορρίψει την πρόταση γάμου του αριστοκράτη, αλλά κάπως απόμακρου και αποκομμένου Λέβιν, και περιμένει διακαώς την πρόταση του Βρόνσκι που δεν θα έρθει ποτέ, γιατί θα του πάρει τα μυαλά η Καρένινα.

Η ιστορία της απιστίας της Άννας, της παθολογικής της αγάπης για το παιδί της με τον Καρένιν, τον Σεργιόσα, και της απάθειας της προς το παιδί της με τον Βρόνσκι, αλλά ταυτόχρονα και ο βίος και η πολιτεία της Κίτι και του Λέβιν, ξεδιπλώνονται στις σελίδες, στήνοντας μια τοιχογραφία της αριστοκρατίας στη Ρωσία της εποχής. Το βιβλίο θα το βρείτε στα Αγγλικά.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088