ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το βιβλίο της εβδομάδας από την εφαρμογή Read: Το μυστήριο της Μαρί Ροζέ

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αυτή την εβδομάδα ταξιδεύουμε νοερά με το «Μυστήριο της Μαρί Ροζέ», μια ιστορία μυστηρίου από τον πατέρα της λογοτεχνίας μυστηρίου, Εdgar Allan Poe.

Σε όποιον αρέσουν οι αστυνομικές ιστορίες μυστηρίου με δολοφονίες, χρωστάει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Εdgar Allan Poe. Πριν υπάρξει ο Ηρακλής Πουαρό της Agatha Christie αλλά και ο Σέρλοκ Χολμς του Arthur Conan Doyle, πριν καν εμφανιστεί στο λεξιλόγιό μας η λέξη «ντετέκτιβ», ο Πόε δημιούργησε τον χαρακτήρα του C. Auguste Dupin. Ο Dupin ήταν ένας εκκεντρικός Παριζιάνος, ιδιοφυΐα στο να λύνει δολοφονίες που μπέρδευαν την αστυνομία της πόλης του Παρισιού. Για να δημιουργήσει τις ιστορίες του ντετέκτιβ του, ο Poe έκανε πολλές έρευνες για πραγματικά εγκλήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός από τα πιο παράξενα μυστήρια δολοφονίας του αιώνα.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας, ονόματι Μαρί Ροζέ, ανασύρθηκε από τον ποταμό Σηκουάνα στο Παρίσι. Η νεαρή εργαζόταν ως εργάτρια σε κατάστημα αρωμάτων. Είχε χτυπηθεί βίαια και η αιτία θανάτου της ήταν αποτέλεσμα κάποιου «ατυχήματος». Μέρος του φορέματός της είχε αφαιρεθεί και δέθηκε με ναυτικό κόμπο, που ο δολοφόνος χρησιμοποίησε για να σύρει το σώμα της Μαρί Ροζέ στο ποτάμι. Στην ιστορία αυτή ο Dupin ουσιαστικά «λύνει» το έγκλημα, υπονοώντας ότι η Ροζέ είχε σκοτωθεί από έναν «ναυτικό αξιωματικό με σκούρα επιδερμίδα». Ωστόσο, ο συγγραφέας δεν ονομάτισε ποτέ κανέναν.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088