ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο μενού του Ventuno κερδίζει τις εντυπώσεις

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Να νυχτώνει, να είσαι δίπλα στην θάλασσα, κάτω από την σκια των δέντρων, να πίνεις Κοκτέιλ Levanda velvet, να παίζει χαλαρωτική μουσική, το φεγγάρι να καθρεφτίζεται στην θάλασσα, να χαζεύεις τον μόλο κι ένα αεράκι -δροσερό για τα δεδομένα της εποχής - να καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

Κι όμως το εν λόγω σκηνικό δεν χρειάζεται να βρεθείς σε κάποιο νησί του Αγαίου για να το συναντήσεις μιας και το Ventuno στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού σου παρέχει όλες τις παραπάνω καλοκαιρινές στιγμές προσθέτοντας στην εξίσωση το εξαιρετικό φαγητό.

Βραδάκι Πέμπτης βρεθήκαμε στην δροσερή αυλή του Ventuno προκειμένου να δοκιμάσουμε το νέο μενού που επιμελήθηκαν οι σεφ Γιάννης Ζαχαρόπουλος και Φίλιππος Κωνσταντινίδης ! Η νύχτα ξεκίνησε με το signature cocktail Levanda Velvet το οποίο είχε σαν βάση το τζιν. Δροσιστικό, ελαφρύ και σχετικά ουδέτερο προετοίμασε σωστά το έδαφος για όλα όσα θα ακολουθούσαν.

Αρχή έκανε η Panzanela Salad με burrata, cherry τομάτες και βασιλικό, ακολούθησε το fish Carpaccio, και μπάλες ριζότο Arancini με parnsnip και μαρμελάδα ντομάτας. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο αλλά από αυτό το πιάτο και έπειτα η νοστιμιά των γεύσεων κλιμακωνόταν μεθοδικά εκπλήσσοντας μας κάθε φορά και πιο ευχάριστα. Στο τραπέζι κατέφθασε ένα μεγάλο ξύλινο platter όπου πάνω του είχαν τοποθετηθεί δυο ειδών μπρουσκέτες, με steak και με χέλι. Εξίσου εύγευστες, εντούτοις το steak ίσως λίγο παραπάνω.

To επόμενο συγκαταλέγεται στα πιο ιδιαίτερα και εύγευστα φαγητά που έχω δοκιμάσει φέτος. Στο μενού θα το βρείτε ως Mediterranean Risotto και αποτελείτε από ρύζι, φέτα, καρπούζι και κάρδαμο.

Eξαιρετικό ήταν και το Fregola Aragosta που αποτελούνταν από Langoustines, Τουρσί μάραθο και panko. Το καλοψημένο Bluck Angus Rib-Eye με λαχανικά στο grill έκλεψε τις εντυπώσεις και η αυλαία έπεσε με ένα υπέροχο Τιραμισού, δροσερή Τάρτα λεμονιού κι ένα σφηνάκι κουμανταρίας.

Συνοψίζοντας, ως κορυφαία και πολύ ιδιαίτερα πιάτα ξεχώρισα το ριζότο Arancini, το Mediterranneian Risotto και το Fregola Aragosta. Σας τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Το Ventuno είναι ένας μικρός με χαλαρή διάθεση χώρος, με θέα προς στη θάλασσα και τον Μόλο της Λεμεσού ο οποίος διαθέτει σκιερή αυλή και θεωρείται ιδανικός για όλες τις μέρες της εβδομάδας. Καθημερινές για after work drinks και Σαββατοκύριακο για μια ολοκληρωμένη έξοδο με καλό φαγητό και ενδιαφέροντα κοκτέιλ.

Ventuno: Σπύρου Αραούζου,  Παλιό Λιμάνι, Λεμεσός Κρατήσεις 25331030