ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Read προτείνει 5 «μικρά» βιβλία για το weekend

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεφύγετε από όλα όσα συμβαίνουν γύρω σας είναι ένα σαββατοκύριακο γεμάτο ωραία βιβλία και διάβασμα. Αλλά είναι δύσκολο να ξεκινήσετε ένα μυθιστόρημα το σαββατοκύριακο και στη συνέχεια να μην έχετε χρόνο κατά τη διάρκεια της πολυάσχολης εβδομάδας για να το συνεχίσετε. Γι' αυτό επικεντρωνόμαστε σε βιβλία που μπορείτε να διαβάσετε μέσα σε ένα σαββατοκύριακο, δηλαδή βιβλία με λιγότερες από 300 σελίδες και μερικές φορές ακόμη και λιγότερες από 200.

Βάλτε λοιπόν τα αγαπημένα σας άνετα ρούχα, επιλέξτε το ποτό της αρεσκείας σας και χαλαρώστε με μερικές από τις αγαπημένες μας επιλογές.

Πέντε ζωές κι ένα μυθιστόρημα - Δώρα Κασκάλη

Η περιπέτεια της αφήγησης συμπλέκεται με τις περιπέτειες της ηρωίδας του εγκιβωτισμένου μυθιστορήματος, αλλά και μιας ολόκληρης γενιάς προς τη δύσκολη ενηλικίωση. Η αφηγήτρια θα πειραματιστεί με τη γυναικεία γραφή, το αστυνομικό μυθιστόρημα, το ψυχολογικό θρίλερ, την ερωτική/αισθηματική λογοτεχνία και τις υφολογικές και θεματικές συμβάσεις τους, πλαισιώνοντας αντίστοιχα κεφάλαια του βίου της βασικής πρωταγωνίστριας.

Για κοίτα - Σίμος Πανόπουλος

Ένας συγγραφέας είναι στο τσακ να στείλει το μυθιστόρημά του σε εκδοτικούς οίκους. Πριν το κάνει, το ξαναδιαβάζει για τελευταία ίσως φορά, σημειώνοντας πού και πού σχόλια στο περιθώριο προκειμένου να τα λάβει υπ’ όψιν στην τελική εκδοχή. Συνειδητοποιώντας, όμως, ξαφνικά ότι το κείμενο χωρίς τα σχόλια δεν λειτουργεί και άρα πάνε πακέτο, αποφασίζει να τα στείλει μαζί.

Υποψίες - Λένα Μαυρουδή Μούλιου

Η Κλαίρη ζει τα σκιρτήματα της πρώτης αγάπης την ώρα που παλεύει με τη συνείδησή της λόγω της καταγωγής του αγαπημένου της και ενώ ετοιμάζεται για έναν παγκόσμιο διαγωνισμό στο πιάνο. Μια σειρά απρόοπτες εξελίξεις, όμως, σε κάνουν να σκεφτείς ότι άμα η ζωή θέλει να συνωμοτήσει, το κάνει με μοναδική μαεστρία. Κι εσύ τι κάνεις; Τίποτα δεν κάνεις. Τι είσαι εσύ; Ένα αδύναμο μαριονετάκι που τα νήματα της ζωής σου τα κινεί η μοίρα αυτή και κινείσαι στους ρυθμούς που παίζει το… πιάνο της με μοναδική όμως δεξιοτεχνία, όπως η Κλαίρη. Μα τελικά τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα θέλουν σκληρή δουλειά, από τη μουσική έως την... αγάπη. Γιατί η αγάπη είναι η μουσική στη ζωή μας.

Ζωή δίχως στήριγμα - Ερωφίλη Πατεράκη

 

Μια συγκινητική ιστορία για την πατρότητα. Μπορεί να ανθίσει η ελπίδα πάνω στα συντρίμμια μιας ζωής; Ο Μάρκος, όπως και ο αναγνώστης αυτού του βιβλίου, θα κληθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Μικρές αλήθειες - Ρούλα Κοντέα

Οι μικρές αλήθειες είναι μικρές αληθινές ιστορίες, άλλοτε μασκαρεμένες και άλλοτε αμασκάρευτες. Είναι οι μικροί μας φόβοι, οι μικρές μας ενοχές, τα μικρά μας μυστικά και τα μικρά μας όνειρα, που συντροφεύουν τις άυπνες νύχτες μας. Είναι οι συζητήσεις με έναν ερωτευμένο άγνωστο και οι εξομολογήσεις σε μια σκιά που δεν πήρε ποτέ ανθρώπινη μορφή. Είναι οι ψίθυροι της στερημένης ζωής μας στα κατασκευασμένα φαντάσματα που συντροφεύουν τις πικρές ώρες μας. Είναι όλη μας η ζωή που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια μας, όταν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο από το να μετράμε τις πληγές μας που έχουν παρέλθει, αλλά δεν έχουν σταματήσει να αιμορραγούν.