ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τρεις εξαιρετικές παραστάσεις τον Μάϊο στον ΘΟΚ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρεις μοναδικές παραστάσεις με σπουδαίους καλλιτέχνες και καθολική αποδοχή, θα φιλοξενήσει ο ΘΟΚ τον ερχόμενο Μάιο. Οι δύο παραστάσεις έρχονται από την Αθήνα με εξαιρετικές κριτικές στις αποσκευές τους και τη μεγάλη αποδοχή του κοινού. Πρόκειται για τα έργα «Ο Φάρος» του Κόνορ Μάκφερσον, σε σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη -που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα (και την Κύπρο), με τον ίδιο και άλλους τέσσερις σημαντικούς ηθοποιούς σε ερμηνείες που καθηλώνουν- και «Ελένη» του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία του Βασίλη Παπαβασιλείου, -που κλείνει φέτος 20 χρόνια παραστάσεων, με διθυραμβικές κριτικές και εκατοντάδες παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η τρίτη παράσταση, με τίτλο Tea Ceremony, έρχεται από την Κύπρο, και πρόκειται για μια πολύ ξεχωριστή performance που παρουσιάζεται στα αγγλικά, σε σκηνοθεσία και δραματουργία του Achim Wieland, με τον βραβευμένο κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου.

Οι παραστάσεις:

Ο Φάρος του Κόνορ Μάκφερσον, η πιο πετυχημένη παράσταση της τελευταίας διετίας στην Αθήνα, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, με πέντε -κατά γενική ομολογία- εξαιρετικές ερμηνείες από τους Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Νίκο Ψαρρά, Προμηθέα Αλειφερόπουλο και Αιμίλιο Χειλάκη. Το έργο ακροβατεί αριστοτεχνικά ανάμεσα στο θρίλερ, τη μαύρη κωμωδία, τις κλασσικές ιστορίες μυστηρίου, το δράμα και τον μαγικό ρεαλισμό. Με χιούμορ, με εξαιρετικά διαγραμμένους χαρακτήρες και ευφυείς διαλόγους, το έργο είναι στην ουσία μια τρυφερή παραβολή για την εξιλέωση και τη λύτρωση.

Σάββατο 11 και Κυριακή 12 Μαϊου, 2019 (Κυριακή διπλή παράσταση)
Ώρα: Σάββατο 21:30 | Κυριακή 19:00 και 21:30
Διάρκεια: 120 λεπτά

Το Tea Ceremony, μια ιδιαίτερη παράσταση, σε σκηνοθεσία/δραματουργία του Achim Wieland, κινείται στο όριο του χρονικού διαστήματος που απαιτεί το σερβίρισμα του τσαγιού, με «οικοδεσπότη» τον βραβευμένο κύπριο ηθοποιό Μάριο Ιωάννου. Η παράσταση, που παρουσιάζεται στα αγγλικά, συνδυάζει επινοημένο (devised) και «σωματικό» κείμενο, εστιάζοντας σε μια αέναη αναζήτηση του ανθρώπου για τις γήινες απολαύσεις και στο υπέρτατο τίμημα που πλήρωσε και πληρώνει η ανθρωπότητα στο σκοτεινό και αδηφάγο σύστημα που την σαγηνεύει...

Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Μαϊου, 2019
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 75 λεπτά

Η Ελένη του Γιάννη Ρίτσου συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια σκηνικής ενσάρκωσης, σε σκηνοθεσία και ερμηνεία ενός από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς και διανοούμενους της Ελλάδας, του Βασίλη Παπαβασιλείου. Συμμετέχει επίσης ο Νίκος Σακαλίδης. Η θρυλική αυτή παράσταση, με την σπουδαία ερμηνεία του Βασίλη Παπαβασιλείου, που καταμετρά εκατοντάδες παρουσιάσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποτελεί ένα φόρο κατάφασης στη δύναμη της ποίησης, του θεάτρου και της ζωής.

H παράσταση Ελένη του Γιάννη Ρίτσου πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κύπρου.
Παρασκευή, 24 Μαϊου 2019
Ώρα: 21:00
Διάρκεια: 60 λεπτά

Σημείωση: Το Σάββατο, 25 Μαϊου 2019, μεταξύ των ωρών 10:00-14:00 θα πραγματοποιηθεί Masterclass με τον Βασίλη Παπαβασιλείου στη Νέα Σκηνή ΘΟΚ, με θέμα την ελληνική έκφραση. Το 4ωρο Masterclass απευθύνεται μεταξύ άλλων σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, σπουδαστές θεάτρου και γλώσσας, φιλόλογους, δημοσιογράφους και γενικά σε όσους χειρίζονται/χρειάζονται τη γλώσσα

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77 77 27 17
(Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30, 16:00-18:00)
και ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy