ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Wine & Cheese night στο σπίτι

WIZ TEAM

Wine and cheese nights? Say yes!

Της Μαρίας Φάντη

Προσωπικά, αν και θα προτιμούσα να απολαμβάνω αυτές τις μέρες της άνοιξης, δυστυχώς ο περιορισμός στο σπίτι μού στερεί κάποιες ωραίες αγαπημένες συνήθειες, όπως το να πάω για ποτό μετά τη δουλειά με τις φίλες μου ή μια βόλτα για window shopping (αν και ποτέ δεν μένω στο window).

Σίγουρα σε λίγο καιρό θα πίνουμε τα ποτά μας σε κάποιο ωραίο μπαράκι και θα λέμε «πώς πέρασαν οι μέρες», «πάει κι αυτό, ας μην ξανάρθει». Μέχρι τότε, όμως, δεν μπορούμε να αφήσουμε τον γαστρονομικό μας κάλυκα ανεκπαίδευτο.

Από την αρχή της εβδομάδας έχω ετοιμάσει το μενού της εβδομάδας στο σπίτι με θεματικές βραδιές. Τις μισές μέρες θα μαγειρεύω και τις υπόλοιπες θα παραγγέλνω delivery από αγαπημένα μέρη που ξέρουμε πως είναι σοβαρά και τηρούν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές υγιεινής.

Μια από τις θεματικές μου ημέρες είναι και το cheese and wine night. Χαλαρά το βραδάκι στο σπίτι παρέα με ταινία, το αγαπημένο μου κρασί από το οινοποιείο της Αγίας Μαύρης (ξινιστέρι λευκό ξηρό) και περιποιημένο platter αλλαντικών και τυριών από το αγαπημένο μου deli. Αν σας άρεσε η ιδέα, εδώ σας έχω 4 αγαπημένες deli επιλογές με delivery. Γιατί η καραντίνα θέλει την καλοπέρασή της.

GREEN FOODS


ΤΗΛ.22260101
Λεωφ. Αθαλάσσης 130, Στρόβολος
Αδελφάκι των καταστημάτων Αιθέριο, διαθέτει μόνο βιολογικά προϊόντα, ιδανικό για χορτοφάγους, vegan και της raw διατροφής! Το μενού θα βρείτε gourmet σαλάτες, σάντουιτς και επιδόρπια εμπνευσμένα από την τοπική κουζίνα. Εδώ θα βρεις επίσης ψωμιά ολικής αλέσεως με προζύμι, γλυκά και αλμυρά σνακ, ποικιλία από βιολογικά τυριά και αλλαντικά και βιολογικά κρασιά. ΔΕΥ-ΣΑΒ 08.30-16.30

CITO GOURMET EXPRESS


ΤΗΛ.2591159 Θεμιστοκλή Δέρβη 48, Λευκωσία
Βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας και αποτελλεί μια εναλλακτική- πρωτοποριακή πρόταση στον χώρο της εστίασης. Πρόκειται για ένα concept εμπνευσμένο από την ανάγκη του σύγχρονου ανθρώπου για υγιεινές επιλοφές. Στα ράφια και τα ψυγεία του μπορείτε να βρείτε δεκάδες επιλογες προϊόντων Delicatessen Kitchen και Coffee. Το εξειδικευμένο προσωπικό του είναι εκεί για να σας καθοδηγήσει και να σας βοηθήσει να επιλέξετε. ΔΕΥ-ΣΑΒ 07.30-21.00

SYNTROFIA


ΤΗΛ.22260110
28ης Οκτωβρίου 45, Εγκωμη, Λευκωσία
H κουζίνα της «Συντροφιάς» ετοιμάζει συνταγές με αυθεντικές πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Ελλάδας και της Κύπρου, σε έναν πολύ όμορφο, ρετρό διακοσμημένο χώρο παλαιού μεζεδοπαντοπωλείου.
Διαθέτει τυριά, αλλαντικά, παστά ψάρια, βότανα, ελαιόλαδο, μέλι, φυσικά καλλυντικά, ελληνικά και κυπριακά κρασιά, μπίρες κ.ά. προωθώντας την αμεσότητα της σχέσης καταναλωτή - παραγωγού.ΠΕΜ-ΚΥΡ 19.00-24.00

BARRIQUE WINE & DELI


ΤΗΛ.22263777 Μενάνδρου 4, Λευκωσία
Delicatessen με διαλεγμένα προϊόντα από Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία μέχρι τις 19.00, στη συνέχεια ατμοσφαιρικό wine bar με 250 αποκλειστικής εισαγωγής κρασιά που θα σας μυήσουν οι φροντιστές του, 35 επιλογές στο ποτήρι. Ανανεωμένο μενού, πιάτα με σολομό και κοτόπουλο, εξαιρετικές πάστες, σαλάτες και platters με τυριά, αλλαντικά και εξωτικά φρούτα, σε καλές τιμές. Για την κάβα και deli στο 70087080.ΔΕΥ-ΣΑΒ 09.30-02.00

WINE
VINO CULTURA


ΤΗΛ.22676707 Κυριάκου Μάτση 20, Άγ. Ομολογητές, Λευκωσία
Μακρόστενο wine & tapas bar, με εξαιρετική ατμόσφαιρα, χαμηλό φωτισμό, διακριτική εξυπηρέτηση και δημιουργικό μενού. Κλασικά tapas και κάποια πειραγμένα, όπως το χαλλούμι με ρόδι και μέλι, σαλάτες και φροντισμένα platters. Πολύ μεγάλη επιλογή κρασιών σε ποτήρι, value for money προτάσεις, πληθωρική κάβα με 300 ετικέτες και με δύο σομελιέ. Διοργανώνει μαθήματα οινογνωσίας, οινογαστρονομικά δείπνα και γευσιγνωσία κρασιών.