ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Αυτά είναι φέτος τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά- Το ένα στην καρδιά της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Aπό τις 26 Νοεμβρίου αναμένεται ότι θα ανοίξουν και φέτος τις πόρτες τους στο κοινό τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά. Πρόκειται για την τρίτη συνεχόμενη χρονιά που θα πραγματοποιηθεί η πρωτοβουλία, με στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου και την ενίσχυση προορισμών της ενδοχώρας και των ορεινών περιοχών.

Φέτος τα Χριστουγεννιάτικα χωριά είναι ο Αγρός, η Δερύνεια, ο Καλοπαναγιώτης, η Κυπερούντα, η Λαϊκή Γειτονιά, τα Λεύκαρα και το Φικάρδου (που βραβεύτηκε ως το καλύτερο χριστουγεννιάτικο χωριό 2022-2023). Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά θα φιλοξενηθεί Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην καρδιά της Λευκωσίας- τη Λαϊκή Γειτονιά- περιοχή που θεωρείται επιλέξιμη περιοχή με βάση το σχέδιο του Υφυπουργείου, λόγω του ότι θεωρείται ακριτική περιοχή.

Μέχρι και τις 14 Ιανουαρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφθούν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, να συμμετέχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας και οινογαστρονομίας, και άλλες δραστηριότητες σε μια γιορτινή ατμόσφαιρα, με παραδόσεις και γεύσεις της κάθε περιοχής.

Όπως ανακοινώνει στην σελίδα του στο Facebook το Υφυπουργείο Τουρισμού, η όλη πρωτοβουλία εντάσσεται στα πλαίσια υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού του Υφυπουργείου και ιδιαίτερα των στόχων για περαιτέρω ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και προώθησης της υπαίθρου, των ορεινών και των ακριτικών/ απομακρυσμένων περιοχών.

Με βάση το σχέδιο επιδοτείται το 70% των δαπανών με μέγιστο ποσό τις 70 χιλιάδες ευρώ, ενώ, ο διαθέσιμος προϋπολογισμός του σχεδίου είναι οι 400 χιλιάδες ευρώ.

Πηγή: Kathimerini.com.cy