ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

WIZ TEAM

Στα Λατινικά, Vitro σημαίνει «μέσα από το τζάμι». Και αυτό ακριβώς κάνεις όταν επισκεφθείς το Vitro Osteria!

Γράφει ο Λεόντιος Τσέλεπος


Η μεγάλη τζαμαρία του κάνει το μέρος διαμπερές στο φως και την ίδια στιγμή δίνει την ευχέρεια να ρεμβάσεις το πράσινο του Δημόσιου Κήπου, τα νεοκλασικά κτίρια της περιοχής αλλά και τον πολυσύχναστο δρόμο (χωρίς να ενοχλείσαι). Ως Osteria δεν παραπέμπει στην παραδοσιακή ιταλική έννοια του φθηνού μέρους που προσφέρει κρασί και απλό φαγητό αλλά στην μοντέρνα έκδοση με έμφαση στα ζυμαρικά, το ψημένο κρέας/ψάρι και φυσικά την πίτσα.

Το Vitro είναι μια νεοαφιχθείσα οικογενειακή επιχείρηση που δουλεύει all day με ξεχωριστό μενού μπραντς, μεσημεριανού και δείπνου. Ο συνδυασμός των αποχρώσεων του άσπρου με το ξύλο στο εσωτερικό του δημιουργεί ένα φιλόξενο περιβάλλον όπου δεσπόζουν τα όμορφα φωτιστικά οροφής του. Τώρα την Άνοιξη επιλέξετε να καθίσετε al fresco και θα με θυμηθείτε!

To επισκεφθήκαμε μεσημέρι Κυριακής με παρέα και ξεκινήσαμε με φρεσκοψημένο σκορδόψωμο, ταρτάρ τόνου και σαλάτα με γαρίδες και πολύ ενδιαφέρον σος πορτοκαλιού.

Για κυρίως τιμήσαμε όλη την γκάμα των πιάτων. Πίτσα με λεπτό φύλλο που ετοιμάζεται επί τόπου και φρέσκα mozzarella Buffala (και η οποία φέρει το όνομα του Pibe D’ Oro, του θρυλικού Μαραντόνα), χειροποίητες παπαρδέλες με κιμά (για μικρούς και μεγάλους), χειροποίητα ραβιόλι με άνθρακα και γέμιση αστακόψιχας, κοτόπουλο γεμιστό με μοτσαρέλλα και τυλιγμένο με προσιούτο, σολομό στο φούρνο με πουρέ σέλινου αλλά και φρέσκο τόνο με ιδανικό ψήσιμο. Τα επιφωνήματα όλων και τα άδεια πιάτα αποδεικνύουν πόσο το ευχαριστηθήκαμε!

Να μη ξεχάσουμε τις επιλογές σε ποτά, κοκτέιλ και την ενημερωμένη κάβα κρασιών από Κύπρο, Ελλάδα και φυσικά Ιταλία. Για το μεσημεριανό μας επιλέξαμε Κτήμα Τσέλεπου (το αίμα νερό δεν γίνεται!), Μαντινεία του 2020, ένα από τα ωραιότερα Μοσχοφίλερα του ελληνικού αμπελώνα.

Εννοείται, κλείσαμε με εσπρεσάκια και γλυκά από το μαγαζί. Δοκιμάσαμε πολύ ωραίο τιραμισού, πανακότα και μυρωδάτη τάρτα λεμόνι.

Arrivederci Tesoro! Τα λέμε ξανά σύντομα.

#pafianontour #santinpafoeneshi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο