ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Για φαγητό και ποτό στους πιο ιδιαίτερους χώρους στην Κύπρο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Η έξοδος για φαγητό και ποτό αποτελεί έναν από τους πιο διαδεδομένους τρόπους διασκέδασης. Αν όμως το στέκι που θα επισκεφτείς έχει κάποια ιδιαιτερότητα, όσον αφορά στο μενού ή στη διακόσμησή του, τότε η έξοδος μεταμορφώνεται αυτόματα σε μια αξέχαστη εμπειρία. Το Wiz έψαξε και βρήκε 13 προτάσεις ιδιαίτερων μαγαζιών, των οποίων τα μοναδικά χαρακτηριστικά τους θα απογειώσουν την επόμενή σας έξοδο.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Salt and fire


Μια ιδιαίτερη εμπειρία, σε μια cozy, ζεστή, σπιτική ατμόσφαιρα, σε έναν χώρο που μπορεί να φιλοξενήσει 25 καλεσμένους. Εκεί θα απολαύσετε κρεατικές beef επιλογές, ψημένες σε ειδική γκριλιέρα. Ένα μινιμαλιστικό μενού με μόνο δυο επιλογές, ribeye και fillet, τα οποία προέρχονται από την αυστραλιανή εταιρεία Jack’s Creek που έχει βραβευτεί ως "World’s Best Fillet Steak" το 2017. Η κράτηση είναι must αφού υπάρχει λίστα αναμονής.

Ιnfo
Κυριάκου Μάτση, Άγιο Ιωάννη Μαλούντας, Λευκωσία
Tηλ. 99999585

 ῥοῦς

Με ιδιαίτερη ονομασία που βασίζεται στη ροή της ιστορίας της Κύπρου και της γαστρονομικής μας κληρονομιάς, το Ρους δεν θα μπορούσε να λείπει από τα πιο ιδιαίτερα εστιατόρια του νησιού. Ένα fine dining εστιατόριο με πρωτότυπη κουζίνα. Πρωταγωνιστής ένα degustation μενού βασισμένο στις παραδοσιακές συνταγές, δομημένες και εμπλουτισμένες με εκλεπτυσμένα υλικά. Στο μικρό βιβλιαράκι που συνοδεύει το δείπνο παρουσιάζονται ξεχωριστά τα πιάτα και η εποχή που τοποθετούνται ιστορικά. Εκτός από το degustation μενού, υπάρχει 3 course menu αλλά και a la carte.

Info
Kυριάκου Μάτση 16 Άγιοι Ομολογητές
Τηλ. 22760720

50s restaurant bar

Μοιάζει βγαλμένο από παλιές χολιγουντιανές ταινίες, ενώ με τις γεύσεις και τη διακόσμησή του σε ταξιδεύει στην Αμερική της δεκαετίας του '50. Με έντονο το κόκκινο στο design, εδώ θα απολαύσετε burgers, steaks, sandwiches, λουκάνικα αλλά και άλλες γνώριμες επιλογές της αμερικανικής κουλτούρας. Ευχάριστη διάθεση με τις ονομασίες των πιάτων να είναι επηρεασμένες από διάφορα πράγματα της δεκαετίας του ‘50.

Ιnfo
Ασκλυπιού 35, Λευκωσία 1011
Tηλ. 97675050

Nomiya

Aυτό το μικρό και προσεγμένο Asian bar με επιρροές από τη λατινοαμερικανική κουζίνα δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα με τα ιδιαίτερα μαγαζιά της Κύπρου. Εδώ θα βρείτε τα κλασικά ασιατικά rolls, σερβιρισμένα ως sushi burritos ή σε 8 κομμάτια. Επίσης, στο Nomiya θα βρείτε φρέσκες ασιατικές σαλάτες, καθώς και λαχταριστό ασιατικό street food όπως Korean fried chicken, Vietnamese spring rolls, τα μοναδικά Nomiya dumplings και άλλα. Υπηρεσίες delivery.

Info
Λεωφόρος Κέννεντυ 46Δ, 1076, Στρόβολος
Τηλ. 22055099

Ukiyo Listening Bar

Πρόκεται για το πρώτο listening bar στην Κύπρο, το οποίο προσφέρει ψαγμένες premium επιλογές ποτών, αλλά και φαγητό που βαδίζει στις street food ιαπωνικές επιλογές. Ο χώρος είναι ειδικά σχεδιασμένος με υψηλής ποιότητας εξοπλισμό ήχου, που παίζει προσεκτικά επιλεγμένους δίσκους βινυλίου. Το design του μαγαζιού κινείται σε διακόσμηση ιαπωνικού και σκανδιναβικού στιλ, με αρκετά γήινα φυσικά στοιχεία, όπως το ξύλο, τα οποία κυριαρχούν σε τέτοιου είδους μαγαζιά. Στο μενού μπορείτε να βρείτε sando katsu σάντουιτς, kushiyaki sticks αλλά και yakitori sticks, όπως επίσης και συνοδευτικά μικρά πιάτα. Από την άλλη, το μπαρ προσφέρει premium ποτά, με αρκετές επιλογές από ιαπωνικά Whiskey.

Info
11 Βασιλίσσης Φρειδερίκης, Λευκωσία

Tutto Passa

Τutto Passa σημαίνει όλα περνάνε και όταν έχεις κατά νου ότι αυτό συμβαίνει στη ζωή μας, προσπαθείς να ζεις την κάθε σου στιγμή σαν να είναι η τελευταία. Αυτό ακριβώς κάνει και η εν λόγω πιτσαρία, η οποία δεν θα είναι μαζί μας για πολύ καιρό. Η κάθε βραδιά στην Tutto Passa γίνεται μοναδική με δυνατές μουσικές και ένα ιδιαίτερο μενού που περιλαμβάνει όλες κι όλες 4 πίτσες, Μαργαρίτα, Μαρινάρα, Spicy Pep και Άσπρη και 4 cockail.

Info
Πινδάρου 26Α Λευκωσία
Tηλ. 22752000

ΛΕΜΕΣΟΣ

SAMO

Πρόκειται για έναν πολυχώρο που σπάει τα στερεότυπα μιας και συνδυάζει το εστιατόριο με το μπαρ και τα ψώνια, αφού συστεγάζεται με την μπουτίκ Splash by the beach. Είναι ανοιχτό από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, σερβίρει πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο, και καθώς περνάει η ώρα αντικαθιστά τους καφέδες με ποιοτικά κρασιά και signature cocktails. Μερικές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές, η vegan και sugar-free τάρτα Banoffee, το Dragon style Calamari με σος βασιλικού και παρμεζάνας και η Niçoise Salad, ενώ από τα κοκτέιλ παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις του κόσμου η ιδιαίτερη εκδοχή του Mojito.

Info
Γεωρ. Α', Γερμασόγεια, Λεμεσός
Tηλ. 25733998

La Caleta

La Caleta στα ισπανικά θα πει «Kόλπος». Τοποθετημένο ακριβώς στη μέση του κόλπου της Λεμεσού στον 10ο όροφο του εικοσιενός ορόφων κτηρίου Τhe Icon, δηλαδή 65 μέτρα πάνω από τη γη , το La Caleta δικαίως αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα project της πόλης. Η απρόσκοπτη θέα της θάλασσας της Λεμεσού εξωτερικά και η αβίαστα casual πολυτέλεια εσωτερικά, εξυψώνουν τις αισθήσεις και αποτυπώνουν απόλυτα την ουσία του μεσογειακού τρόπου ζωής. Ένα εστιατόριο που χαρίζει στους θαμώνες του μια all-day εμπειρία, η οποία ξεκινά σερβίροντας brunch από τις 8 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι και - καθώς απολαμβάνουμε το ηλιοβασίλεμα της Λεμεσού - ολοκληρώνεται με δείπνο και κοκτέιλ, ενώ παράλληλα, αξιόλογοι καλλιτέχνες χρωματίζουν μουσικά την ατμόσφαιρα!

Info
Λεωφ. Γεωργιού Α’ 89, 4048 Γερμασόγεια, Λεμεσός
Tηλ. 25 252404

Carousel Café Patisserie



Ένα μαγαζί το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της Λεμεσού και σε βάζει αμέσως σε παιχνιδιάρική διάθεση με το ιδιαίτερο ντεκόρ του. Τα τα έπιπλα του χώρου να είναι όλα custom made. Εδώ απολαμβάνεις καφέ, γλυκό αλλά και διάφορες comfort επιλογές φαγητού όπως burger, σαλάτες, brunch και steak. Must try επιλογή τα σοκολατάκια δικής του παραγωγής.

Info
Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' 105 Δ, Λεμεσός
Τηλ. 25584923

Amy's Addiction

Ένας μικρός ιδιαίτερος χώρος με πανέμορφα μοβ λουλούδια στον τοίχο, μια φωτεινή επιγραφή όπου αναγράφεται η φράση "Υοu Know im no good" και βελούδινες πολυθρόνες που κάνουν το σκηνικό παραμυθένιο. Το μενού του αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να το επιλέξει κανείς. Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων εντυπωσιακά smoothies, λαχταριστά γλυκά απολαυστικά πιάτα για brunch. Ιδανικό για τους Instagram Lovers.

Info
Κουμανταρίας 9, Λεμεσός
Tηλ. 70001889

Το Κατώι

Είναι ένα εστιατόριο με ιδιαίτερο χαρακτήρα που κουβαλάει παράδοση πολλών αιώνων, τόσο στο μενού όσο και στην διακόσμησή του. Στεγάζεται σε ένα παλιό σπίτι. Οι μεγάλες καμάρες στην τραπεζαρία, η πελεκητή πέτρα στους τοίχους και το παλιό τζάκι συνθέτουν τον παραδοσιακό χαρακτήρα του. Προσφέρει δημιουργικές προτάσεις που βασίζονται στην κυπριακή και ελληνική κουζίνα. Μουσακάς σε μπουκιές, κριθαρότο με άγρια μανιτάρια, παντζαροσαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και σάλτσα γιαουρτιού, αλλά και τα χειροποίητα γλυκά, έχουν καταφέρει να γίνουν αγαπημένες επιλογές για πολλούς.

Info
Λινού 25, Όμοδος, επ. Λεμεσού
Τηλ. 25423033

ΠΑΦΟΣ

Kikas Garden

Εδώ και κάποια χρόνια η κυρία Κίκα με την κόρη της άνοιξαν την αυλή τους και υποδέχτηκαν κόσμο απ' όλη την Κύπρο προσφέροντας τους χωριάτικο πρόγευμα με εξαιρετικά τοπικά προϊόντα που μένει αξέχαστο. Φρεσκοψημένο ψωμί και τσουρέκι, αυγά ημέρας, ντομάτα, καπνιστό μπέικον, φρέσκια αναρή και χαλλούμι της περιοχής, κολοκυθόπιττα, πουρέκια, σπιτικές μαρμελάδες, φρέσκα φρούτα εποχής και λαχανικά, μαζί με καφέ, τσάι και φρεσκοστυμμένο χυμό. Μια εμπειρία η οποία δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις.

Ιnfo
Καλλέπεια, επαρχ. Πάφου
Tηλ.99459400

Kathikas Square Gin Bar

Ο Παράδεισος των Gin Lovers, μιας και διαθέτει πάνω από 80 ετικέτες gin και 24 διαφορετικά tonic. Ειδικεύεται σε cocktail με βάση το Gin.

Ιnfo
Χαράλαμπος Καλαϊτζής, Κάθηκας
Tηλ. 99542225