ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η Λευκωσία μου: Άντρεα Φωτίου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

«Δεν βρίσκω αρκετό χρόνο να μένω στην πόλη μου και όταν το κάνω θέλω να το απολαμβάνω όσο μπορώ».

Έστω κι αν η καθημερινότητά της μοιράζεται μεταξύ γραφείου και οικογένειας (ειδικά μετά τον ερχομό της κορούλας της), η PR Manager της Cal Creative Communications, Άντρεα Φωτίου, βρίσκει πάντα χρόνο να απολαμβάνει τη Λευκωσία.

Οπότε, θεωρητικά δεν δυσκολεύτηκε πολύ να επιλέξει και να μοιραστεί μαζί μας αγαπημένα μαγαζιά και συνήθειες.

ΓΙΑ ΚΑΦΕ Pralina, Σάββατο πρωί, κλασσικά και βόλτα στο κέντρο της Λευκωσίας, στα μαγαζιά. Επίσης, το Σάββατο έξω στη βεράντα του Τερκενλή, για ζεστό latte και την πιο απίθανη σοκολατόπιτα που έφαγα ποτέ.

 

ΓΙΑ ΠΟΤΟ στο Silver Star (ή αλλιώς «Κάβα», όπως την αποκαλούν οι φίλοι), χαλαρά, αφού δεν υπάρχει πάντα χρόνος να κανονίσω τραπέζι και επειδή μου αρέσει το πιο αυθόρμητο.

 

ΓΙΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙ θα πρότεινα τον Καζαμία, στην Ακρόπολη. Κλασικό κυπριακό σουβλάκι σε όσους αρέσει το «μικρό» σουβλάκι, ή στον Λάμπρο στον Άγιο Ανδρέα.

ΓΙΑ BURGER Επειδή συχνά δοκιμάζω μέχρι να βρω ένα πολύ καλό burger και τέλειες τραγανές φρέσκιες πατάτες, θα έλεγα το Limoncello στην αγορά του Αγίου Αντώνιου.

 

ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Στο Tocayo που μου θυμίζει πειραγμένη ασιατική κουζίνα σε καλό εστιατόριο στο Soho του Λονδίνου.

 

ΓΙΑ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Θα έλεγα για έντεχνη μουσική το Down Town και για πιο πολύ για χαβαλέ και πιο λαϊκό ρεπερτόριο το Baraki Live ή το Red.

ΓΙΑ STREET FOOD θα έλεγα το γυράδικο Αθηναϊκή Γωνιά για ένα γύρο βοδινό που δεν έχω φάει αλλού καλύτερο, κοντά στην Έγκωμη, προς κέντρο Λευκωσίας.

 

ΓΙΑ ΜΕΖΕ Μαγείρισσες στη Λακατάμια, για υπέροχο μαμαδίστικο φαγητό.

 

ΓΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Το beer fest που γίνεται κάθε Σεπτέμβρη, στην Τάφρο της Λευκωσίας, κοντά στην Πλατεία Ελευθερίας, αφού έρχονται τραγουδιστές από Ελλάδα και έχεις να επιλέξεις άλλο κάθε βράδυ για να απολαύσεις μουσικές και μυρωδιές κάτω από τον έναστρο ουρανό της Λευκωσίας. 

Instagram: @photiouandrea

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Πάφος μου: Λεόντιος Τσέλεπος

Η Λευκωσία μου: The Cypriot Traveller

Η Λεμεσός μου: Ήβη Νικολαΐδου