ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μεσημεριανό στην Αγορά - Η ενδιαφέρουσα συνεργασία δύο εστιατορίων στην Αγορά Αγίου Αντωνίου

WIZ TEAM

Γράφαμε χθες για την πολυαναμενόμενη άφιξη στη Λευκωσία και συγκεκριμένα στην Αγορά Αγίου Αντωνίου. Ο λόγος φυσικά, για το Μαειρκό, ένα σύγχρονο μαγειρείο από την ομάδα του δημοφιλούς και πολυβραβευμένου Πατρικού, που αποφάσισε να υλοποιήσει ένα νέο γαστρονομικό πρότζεκτ στην πρωτεύουσα, προσφέροντας μεσημεριανό.

Συγκεκριμένα, μέσα από την κουζίνα του εστιατορίου «Μαειρκό» κάθε μεσημέρι θα βγαίνει κυπριακό comfort food, σαν κι αυτό δηλαδή που τρώμε στο σπίτι γιαγιάς, τόσο με πιο κλασσικές συνταγές όσο και με κάποια κλασσικά πιάτα που θα έχουν όμως ένα twist.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by μαειρκό (@maeirko_)


Κι ενώ κανείς θα ανέμενε ότι θα υπήρχε ένας ανταγωνισμός μέσα στην αγορά, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο σεφ Κυριάκος Φώκου (Το Πατρικό, Μαειρκό) επιμελείται το μενού το μεσημεριού του διπλανού Limoncello, βγάζοντας πιάτα ειδικά για το μεσημέρι.

Στο Μαειρκό θα μπορείς λοιπόν να βρεις πιάτα που «φωνάζουν» Κύπρος, ενώ την ίδια ώρα θα μπορείς να βρεις ιταλικό comfort food ειδικά για το μεσημέρι. Πιάτα όμως η «Fagionara» που αποτελεί έναν συνδυασμό από φακές και σος καρμπονάρας, ή το Pasta e Fagioli (penne pasta, άσπρα φασόλια, σάλτσα ντομάτας, ντούγια και άνηθος) είναι μόνο δύο από τα νέα πιάτα που δημιουργήθηκαν χάρη στην έμπνευση του σεφ Κυριάκου Φώκου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Limoncello Deli-Bar (@limoncellodb)


Μεσημεριανό στην Αγορά λοιπόν είναι το concept, κι εσύ απλώς έχεις να επιλέξεις αν θα απολαύσεις γεύσεις Κύπρου ή Ιταλίας. Το μόνο σίγουρο είναι πως η εμπειρία του lunch σε αυτό τον χώρο με την ωραία αύρα, σε μια περιοχή μάλιστα που παραδοσιακά φημίζεται για τα εστιατόρια που ποντάρουν στο μεσημεριανό γεύμα, θα σε ανταμείψει στο έπακρο.