ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ο Τατάς, το νέο σουβλατζίδικο της Λευκωσίας, έρχεται να σώσει το Σουβλάκι

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Αυτό θα είναι το νέο εστιατόριο από τους αδερφούς Χειμωνίδη, δημιουργούς των εστιατορίων Salt & Fire, Cor και Biga.

Σε ένα νέο μαγαζί θα μπορούμε να απολαύσουμε πλέον στην καλύτερη εκδοχή του -από μια ομάδα που έχει δώσει διαπιστευτήρια στην εστίαση- αυτό που κάποτε ήταν βασικό στοιχείο των εβδομαδιαίων μας τελετουργιών, αλλά δυστυχώς η ποιότητά του στις μέρες μας έχει αφεθεί εντελώς στην τύχη και έχει γίνει παιχνίδι πιθανοτήτων.

«Η ασυνεπής ποιότητα, τα κακά υλικά και η έλλειψη αυθεντικότητας έχουν μετατρέψει ένα αγαπημένο έδεσμα σε πηγή απογοήτευσης. Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος στην απογοήτευση» αναφέρει η ομάδα που φέρνει το «Τατά» στη λεωφόρο Στοβόλου στη Λευκωσία. 

Γνωρίζοντας πως ο Γιώργος και ο Χρήστος Χειμωνίδης μάς έδωσαν άλλα τρία δυνατά πρότζεκτ εστίασης, τα πολυβραβευμένα Salt & Fire στον Άγιο Ιωάννη Μαλούντας και Cor στη Λεμεσό (μαζί με τον σεφ Chris Theofanous), αλλά και το talk of the town Biga στην παλιά Λευκωσία, είμαστε σίγουροι πως «Ο Τατάς», με ένα τέτοιο προϊόν όπως είναι το σουβλάκι το οποίο όλοι αγαπάνε, σίγουρα θα κάνει θραύση. 

«Για εμάς το Σουβλάκι αξίζει ένα κεφαλαίο "Σ". Είμαστε εδώ για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη που έχει χαθεί και να επαναφέρουμε τη συνέπεια που έλειπε. Δεν πρέπει να συμβιβαζόμαστε με σουβλάκι που σίγουρα θα απογοήτευε τις παλαιότερες γενιές. Σκοπός μας είναι, ανακτώντας την παράδοση, να σερβίρουμε κάθε φορά το πραγματικό, ειλικρινές Σουβλάκι.

Κάθε Σουβλάκι που φτιάχνουμε είναι μια δέσμευση για συνέπεια και αυθεντικότητα. Δεν διατηρούμε απλώς τις γεύσεις με τις οποίες μεγαλώσατε. Τις διαφυλάσσουμε και κληροδοτούμε στην επόμενη γενιά το αληθινό, αυθεντικό Σουβλάκι. Η γεύση που αγαπήσαμε ως παιδιά είναι η γεύση που θα έχουμε σήμερα, αύριο και κάθε φορά στον ‘Τατά’».

Και αυτή η δέσμευσή τους, όπως λένε οι αδερφοί Χειμωνίδη, δεν αφορά μόνο το φαγητό, αλλά επεκτείνεται και στην επαναφορά της ψυχής της κυπριακής γαστρονομίας. «Προσφέρουμε ένα καταφύγιο για όσους αναζητούν ένα μέρος που μπορούν να εμπιστευτούν -ένα μέρος όπου η γνήσια γεύση της Κύπρου, απλή, νόστιμη και άμεση, μεταδίδεται στις νεότερες γενιές που θα συνεχίσουν την παράδοση. 

Τέλος οι τύψεις. Μόνο τίμιο, νόστιμο Σουβλάκι, σαν κι αυτό που είχαμε παλιά, φτιαγμένο γρήγορα, φτιαγμένο σωστά, φτιαγμένο με συνέπεια. Διατηρώντας πάντα τα υψηλότερα standards στη διαδικασία, τα συστατικά, το ήθος της ομάδας, την ταχύτητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. 

Η ιδέα πίσω από τη δημιουργία του «Τατά» είναι απλή: να σωθεί το σουβλάκι.

Η άφιξή του αναμένεται αρχές Ιουλίου.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by O TATAS (@otatassouvlaki)