ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Πέντε από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου έρχονται Κύπρο

WIZ TEAM

Για να συμμετάσχουν στο Νο1 Cocktail Festival του νησιού! 

Το 4ο Cyprus Cocktail Festival είναι γεγονός! 20 κορυφαία cocktail bars -δέκα από Κύπρο, οκτώ από Ελλάδα, ένα από Ιταλία και ένα από Ισπανία- μάς δίνουν και πάλι μια εξαιρετική αφορμή να επισκεφτούμε «ένα από τα καλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο», όπως έχει χαρακτηριστεί στο πρόσφατο παρελθόν από το drinksfeed.com.

Ανάμεσα στα 20 μπαρ βρίσκονται προφανώς και ορισμένα που συγκαταλέγονται σε πολύ σημαντικές παγκόσμιες λίστες της μπαρ σκηνής, όπως τα «World’s 50 Best Bars», αλλά και τα «Top 500 Bars».

Πέντε από τα μπαρ που έρχονται από το εξωτερικό φιγουράρουν σε αυτές τις λίστες, ενώ ως γνωστό ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ στον κόσμο βρίσκεται εδώ και μερικά χρόνια και ένα κυπριακό cocktail bar.

*κεντρική φωτογραφία: Monk Barcelona


Ας δούμε παρακάτω ποια είναι αυτά: 
 

Monk Barcelona, Βαρκελώνη


φωτογραφία: salir.com

Αυτό το γωνιακό speakeasy μαγαζί αφορά σε ένα υπέροχο, cozy cocktail bar με περίτεχνες δημιουργίες από πολύπειρους mixologists. Πρόκειται ουσιαστικά για το αδερφάκι του φημισμένου μπαρ «Paradiso» στη Βαρκελώνη -το οποίο το 2022 αναδείχθηκε No1 μπαρ στα «World’s 50 Best Bars» (οι φετινοί νικητές θα ανακοινωθούν στις 17 Οκτωβρίου, τη μέρα δηλαδή που θα γίνει το Cyprus Cocktail Festival 2023). Ο χώρος του μπαρ μέσα είναι εκπληκτικός, με στοιχεία δανεισμένα από το set up ενός κρεοπωλείο, ενώ διαθέτει ένα μικρό δωμάτιο εμπνευσμένο από τη σπηλιά του Superman, αλλά και ένα μπαρ που μοιάζει περισσότερο σε εκκλησία παρά σε μαγαζί για κοκτέιλ. Στη Βαρκελώνη θα δυσκολευτείς να βρεις άδειο χώρο, αφού η λίστα αναμονής είναι μεγάλη, οπότε άρπαξε την επικείμενη ευκαιρία που σου δίνεται στην Κύπρο.

 

Gucci Giardino 25, Φλωρεντία

Ένα all day café και cocktail bar, το οποίο αντλώντας έμπνευση από έναν εκ των προηγούμενων ενοίκων της περιοχής, έναν ιστορικό ανθοπώλη, αποπνέει μια αίσθηση αρμονίας και μια υπέρμετρη μαγεία. Ψυχή του Giardino 25 είναι η barlady Martina Bonci, της οποίας το πάθος για την τέχνη του mixology ξεκίνησε στην κουζίνα της προγιαγιάς της (με κρυφές γουλιές κρασί) και διαμορφώθηκε από πολλές και διαφορετικές εμπειρίες σε όλη την Ιταλία. Η χαρακτηριστική σειρά με τα πολύχρωμα κοκτέιλ του εν λόγω μαγαζιού, που το 2022 ήταν στην 50άδα των «Top 500 Bars», χαρακτηρίζεται από μια δημιουργική ευρηματικότητα και από τη χρήση υλικών υψηλής ποιότητας, που αντανακλούν εξάλλου τις βασικές αξίες της Gucci.

*Τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε συνέντευξη της Martina Bonci.

The Clumsies, Αθήνα

Με ένα παγκόσμιας κλάσης cocktail-list, νόστιμο φαγητό και τη ζεστή ελληνική φιλοξενία, το The Clumsies είναι το μπαρ που εύχεσαι να ήταν στη γειτονιά σου. Οι Βασίλης Κυρίτσης και Νίκος Μπακούλης κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό χώρο για τη διεθνή κοινότητα του bartending, που όμως ταυτόχρονα είναι και αρκετά οικείος για τους ντόπιους. Αυτή η προσέγγιση έχει καταστίσει το The Clumsies ως ένα σταθερό παίκτη στη λίστα των «The World’s 50 Best Bars» (το 2022 ήταν στη θέση No19). 
 

Line, Αθήνα

Αποτελεί πρόσφατο σχετικά μαγαζί, από τους ιδιοκτήτες του The Clumsies και τον Δημήτρη Νταφόπουλο των Three Cents. Πρόκειται, όπως διαβάζουμε, για έναν ναό ζύμωσης που στεγάζεται στους όμορφους χώρους μιας πρώην γκαλερί τέχνης. Δίνοντας έμφαση σε απροσδόκητα συστατικά και σε μια ανορθόδοξη επεξεργασία, το Line φτιάχνει τα δικά του «κρασιά» φρούτων, τη δική του μπύρα, ακόμα και χειροποίητο ψωμί. Αν και καινούργιο μπαρ, σκαρφάλωσε στη θέση No31 των «World’s 50 Best Bars 2022.


Barro Negro
, Αθήνα

Αυτοχαρακτηρίζεται ως η πρώτη «τεκιλαρία» της Αθήνας και ήρθε με σκοπό να διορθώσει όλες τις παρανοήσεις που υπάρχουν για τα ποτά που προέρχονται από την αγαύη. Ως εκ τούτου, στο Barro Negro υπάρχει ένας εκτενής κατάλογος με τεκίλες και μεσκάλ (mescal), τα οποία μπορείς να απολύσεις είτε μόνα τους είτε σε κοκτέιλ -όπως Margarita. Πέραν από τα κλασσικά μεξικάνικα ποτά, μπορείς επίσης να απολαύσεις house cocktails, όπως το Los Abuelos, το οποίο περιλαμβάνει mezcal, blanco tequila, ελαιόλαδο, λάιμ, μάραθο και λικέρ από βότανα. Εδώ, το ποτό μπορείς να το συνοδεύσεις με ένα tacos ή μια μεξικάνικη σαλάτα. Ήταν No52 στη λίστα των 50 Best Bars 2022.

 

PLUS

Lost + Found, Λευκωσία

Ήταν το πρώτο μπαρ της Κύπρου που κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε τόσα μπαρ στον κόσμο, και να βρεθεί στη λίστα με τα «World’s 50 Best Bars». Μέχρι σήμερα παραμένει το μοναδικό! Από το 2015 που κατάφερε για πρώτη φορά να σκαρφαλώσει στα Top50, καταλαμβάνοντας την 48η θέση, ξεκίνησε μια φρενήρης πορεία για το λευκωσιάτικο μπαρ. Το 2016 ήταν στη 43η θέση, το 2017 ήταν 29ο, το 2018 έφτασε στη θέση 25, ενώ το 2019 βρέθηκε στην 53η θέση. Η λίστα του 2022 βρήκε για ακόμα μια φορά το Lost + Found ανάμεσα στα καλύτερα μπαρ του κόσμου, στη θέση 81, ενώ αναμένουμε τη φετινή θέση κατάταξης όπως θα ανακοινωθεί σε μερικές μέρες. Πάντως, αν περάσεις ένα βράδυ απ’ εκεί και γίνεις ένα με το πολύ cool κοινό του, απολαμβάνοντας κοκτέιλ, σίγουρα θα νοιώσεις παγκόσμιος πολίτης!


Τα 20 μπαρ είναι:

Ελλάδα
Line
The Clumsies
Το λοκάλι
Upupa Epops
The Bar In Front Of The Bar
360 Cocktail bar
Barro Negro
Casablanca Social Club

Ισπανία
Monk Barcelona

Ιταλία
Gucci Giardino 25

Κύπρος
Rum and Jam
Mr Tippler
Baronymous
Volvèr
Lost + Found Drinkery
Mason
Kleidi
Tria Poulakia
Notes And Spirits
Blurry Lights

General info 

Το Νο1 Cocktail Festival της Κύπρου, το οποίο θα λάβει χώρα την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 19:00, στον Δημοτικό Κήπο Λευκωσίας, παρουσιάζουν τα Ν-ice pure ice cubes.

Τη διοργάνωση και μουσική επιμέλεια του 4ου Cyprus Cocktail Festival έχει ο Νο1 DJ του νησιού, Deejay Radio 93.5 και διεξάγεται σε συνεργασία με το Difford’s Guide Greece.

Την εκδήλωση χορηγούν η JCC και οι υπεραγορές ΑλφαΜέγα και είναι υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού και του Visit Nicosia.

Υποστηρικτής της εκδήλωσης είναι o κορυφαίος οδηγός διασκέδασης WiZ Guide.

Το Cyprus Cocktail Festival στοχεύει να ενώσει το συνέδριο Digital Agenda Cyprus Summit με την πόλη της Λευκωσίας και τους ανθρώπους της, δημιουργώντας μια βραδιά με ατμόσφαιρα θετικής ενέργειας, με ωραίες γεύσεις, μουσική και διασκέδαση.

Σε ότι αφορά στο street food, στο φεστιβάλ θα συμμετέχουν οι:

Serial Griller
Por Favor
The Potbelly
Hungry Deal
Omni Street Eats
Quattrino Autentico Italiano
​Tipsy Sticks

Οι DJs που αποτελούν το line-up του 4ου Cyprus Cocktail Festival:

19:00 – 21:00: DJ Coxy & Anthony 642 - back to back set
21:00 – 22:00: Pueblo Franco
22:00 – 23:00: DJ Konic
23:00 – 24:00: Penny K

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Deejay Radio 93,5 (@deejayradio_cyprus)