ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Zëmmerallday: Για χάρη του μάθαμε λουξεμβουργιανά

ΛΕΟΝΤΙΟΣ ΤΣΕΛΕΠΟΣ

To νεοκλασσικό κτίριο του 1912, που φιλοξενούσε το Omnia πέραν των δέκα ετών, μεταμορφώθηκε, αλλάζοντας όνομα και φιλοσοφία.

Το Zëmmer (που στα λουξεμβουργιανή γλώσσα σημαίνει δωμάτιο) διαδέχθηκε το Omnia και άνοιξε τις πόρτες του πριν λίγες μέρες.

Εκεί, απέναντι από το σιντριβάνι του έρωτα, στο ανανεωμένο κέντρο της Πάφου, τα ξύλινα κλασσικά παραθυρόφυλλα και η ξύλινη πόρτα βαμμένα σε ένα ροζάκι της αρεσκείας μου, σε καλούν να εξερευνήσεις το ανακαινισμένο εσωτερικό τους.

Οι αρχιτέκτονες, διακοσμητές και ιδιοκτήτες, δεν σεβάστηκαν απλώς την ιστορία του χώρου, αλλά κατάφεραν κιόλας να την αναδείξουν. Οι πετρόκτιστοι τοίχοι και το τούβλινο καμπυλωτό ταβάνι, συνδυάστηκαν αρμονικά με μοντέρνες εκδοχές του τσιμέντου και του ξύλου, ενώ κάποιες λεπτομέρειες δίνουν μια industrial πινελιά που του πάει πολύ.

Στο βάθος ξεπροβάλλει μια πίσω αυλή (που θυμίζει αντίστοιχες πανέμορφες αυλές της Αθήνας), στην οποία δεσπόζει ένα όμορφο γλυπτό αγαπημένου άγριου ζώου (δεν λέω ποιο, για να πάτε να το δείτε) που απλώνει την αύρα του στο χώρο!

Φυσικά, πάντα υπάρχει η επιλογή al fresco και μπροστά, με φόντο το συντριβάνι του έρωτα και τα πανύψηλα δέντρα που το πλαισιώνουν!

Δεν ξέρω αν στο Λουξεμβούργο υπάρχουν τέτοια μαγαζιά, αλλά πραγματικά είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχω δει, τουλάχιστον στην Κύπρο. Φινετσάτο, μοντέρνο,  ατμοσφαιρικό.

Το μενού του είναι περιορισμένο, αλλά προσεγμένο, με επιλογές για brunch και ελαφρύ γεύμα, τόσο αλμυρές όσο και γλυκές. Δοκιμάσαμε eggs benedict με την ομώνυμη ονομασία  Zëmmer, ως λάτρεις των αυγών και ήταν όπως πρέπει. Στο μενού θα βρεις σαλάτες, σάντουιτς και φυσικά τηγανιτές σε διάφορες εκδοχές. Δεν φάγαμε κάτι γλυκό! Επιφυλασσόμαστε στην επόμενη επίσκεψη!

Δεν ξέρω αν στο Λουξεμβούργο (λόγω του ονόματός του το λέω) υπάρχουν τέτοια μαγαζιά, αλλά πραγματικά είναι ένα από τα πιο όμορφα που έχω δει, τουλάχιστον στην Κύπρο. Φινετσάτο, μοντέρνο,  ατμοσφαιρικό.

Όπως λέει και ένα μότο τους, «είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινάς τη μέρα σου και να κλείνεις το βράδυ σου». Συμφωνώ και επαυξάνω. Καλή αρχή Zëmmer!!

#pafianontour #santinpafoeneshi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μπάρα πολύ… στυλάτη
Grind coffeeBAR: Ένα αρτιστίκ και συνάμα ροκ café
Oniro ζω, με φόντο το ναυάγιο
Ένα αλλιώτικο Δωμάτιο Μπύρας (Beeroom)
Μια Cabana στην άκρη της παραλίας
NOLΑ: Μια Αφροαμερικάνα προσγειώθηκε στην Πάφο
O χαμογελαστός Hippo δροσίζει την Πάφο με το gelato του