ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Oniro ζω, με φόντο το ναυάγιο

WIZ TEAM

Γράφει ο Λεόντιος Τσέλεπος

Το όνομα του τα λέει όλα. Oniro by the sea! Πραγματικά ένα ονειρικό σκηνικό πάνω στο κύμα.

Στο νοτιοδυτικότερο μέρος του νησιού και αφού διασχίσεις φυτείες από μπανανιές, φθάνεις στο χείλος των θαλασσινών σπηλιών. Ένας βραχώδης ερημικός κόλπος που έγινε και ο τελευταίος σταθμός του πλοίου Edro III. To ναυάγιο σε πολύ κοντινή απόσταση από την ακτή άλλαξε το φυσικό τοπίο και έκανε τα ηλιοβασιλέματα στην περιοχή ακόμα πιο ενδιαφέροντα!

Αποτελεί έναν από τους χώρους που επισκέπτομαι αρκετά συχνά, για χρόνια, και παρατηρώ την εξέλιξή του, από τη διακόσμηση μέχρι τα πιάτα και τα ποτά. Και πραγματικά είναι συνεχής. Γι’ αυτό άλλωστε η φήμη του όλο και μεγαλώνει.

Η διακόσμησή του απλή, με συνδυασμό ξύλου και χρωματιστών καρεκλών, δεν φωνάζει αλλά δημιουργεί ένα αίσθημα χαλάρωσης και παραμένει σικ συγχρόνως.  Η περίφραξη από σιδερένιες κατασκευές, γεμιστές με θαλάσσιες πέτρες, σε συνάρτηση με τη βλάστηση που το περιβάλλει, δημιουργεί μια αίσθηση απομόνωσης πάνω στη θάλασσα. Η πρόσφατη προσθήκη της μεταλλικής κατασκευής στην είσοδο προσδίδει μια όμορφη αρχιτεκτονική πινελιά.

To Oniro by the sea αποτελεί από μόνο του έναν καλό λόγο να διασχίσεις ολόκληρη την Κύπρο για να το επισκεφτείς. Το φυσικό τοπίο, το τουίστ του ναυαγίου και τα ονειρικά παφίτικα ηλιοβασιλέματα, με ένα «αμαρτωλό φίλτρο» στο χέρι, είναι η τέλεια ανταμοιβή.

Το μενού κάθε χρόνο αλλάζει, παρόλο που κάποια πιάτα διατηρούνται σταθερά. Οι σαλάτες όλες είναι ξεχωριστές, με φρέσκα υλικά και ιδιαίτερα ντρέσινγκς. Το φαλάφελ με φακές και τις αλοιφές που το συνοδεύουν αποτελούν σταθερή επιλογή σε κάθε μου επίσκεψη. Στην τελευταία μου, δοκίμασα και το τάκος με βοδινό μπρισκέτ. Υπέροχο ψήσιμο, γαρνιτούρα και πικάντικη μαγιονέζα. Προσωπικά θα τα προτιμούσα σερβιρισμένα σε τέσσερα μικρά τακάκια και όχι σε δύο μεγάλα τάκος… αλλά ιδιοτροπίες είναι αυτές!

Στεναχωρήθηκα που δεν βρήκα τα bao buns από το περσινό μενού, αλλά έπνιξα τον πόνο μου στα πολύ ωραία dumplings και την πίτσα μαργαρίτα. Για κυρίως πιάτο είχα τα Iberico pork chops με τα συνοδευτικά τους (όμορφη έκπληξη τα πράσινα μήλα στο γκριλ), ενώ συστήνω ανεπιφύλακτα και το ριζότο θαλασσινών (παραδοσιακό πιάτο του μενού).  

Η λίστα γλυκών είναι περιορισμένη, πλην όμως είναι όλα ένα και ένα! Αυτή τη φορά δοκιμάσαμε τον «υποτιμημένο» ελληνικό χαλβά που με τον τρόπο που σερβίρεται αποτελεί μια γευστική εμπειρία από μόνος του!

Όσο αφορά στο μενού των κοκτέιλ, δικαιολογούν τον τίτλο των αμαρτωλών φίλτρων που τους έδωσαν! Ιδιαίτερα ονόματα που τραβούν την προσοχή, όπως Mahalepi, Anemone, Pythagorian, κτλ και έπειτα ιδιαίτερη συνδυασμοί με δικά τους εκχυλίσματα που δεν σε αφήνουν να πιεις μόνο ένα!

To Oniro by the sea αποτελεί από μόνο του έναν καλό λόγο να διασχίσεις ολόκληρη την Κύπρο για να το επισκεφτείς. Το φυσικό τοπίο, το τουίστ του ναυαγίου και τα ονειρικά παφίτικα ηλιοβασιλέματα, με ένα «αμαρτωλό φίλτρο» στο χέρι, είναι η τέλεια ανταμοιβή.

Πλέον μπορείς να κάνεις κράτηση για φαγητό. Ειδικά τώρα που καλοκαιρεύει… μην το διακινδυνεύσεις να πας χωρίς.

Oniro ζω… μη με ξυπνάτε!

#pafianontour #santinpafoeneshi


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

To Kουτουρού

Στον ανανεωμένο «Καθεδρικό» (Duomo) της γεύσης

(F)Antasia με φόντο το απέραντο γαλάζιο

B(p)ao Soho. 79

Μια μπάρα πολύ… στυλάτη

Grind coffeeBAR: Ένα αρτιστίκ και συνάμα ροκ café