ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

NOLΑ: Μια Αφροαμερικάνα προσγειώθηκε στην Πάφο

WIZ TEAM

Γράφει ο Λεόντιος Τσέλεπος

Μέχρι τώρα γνώριζα τη Νέα Ορλεάνη από την ομώνυμη ομάδα καλαθόσφαιρας στο ΝΒΑ, αλλά και μέσω της ταινίας «Chef», του 2014, όπου η καντίνα του πρωταγωνιστή περνά από την ομώνυμη πόλη (το σκηνικό μάλιστα μού έχει καρφωθεί στο μυαλό).

Η πόλη θεωρείται σταυροδρόμι της γαλλικής, αφρικανικής, μεξικανικής και αμερικάνικης κουλτούρας. Αυτό ακριβώς αποτέλεσε και πηγή έμπνευσης της νέας άφιξης στην παλιά, αλλά ανανεωμένη, Δημοτική Αγορά της Πάφου.

Πίσω από την επιβλητική γρανιτένια μπάρα, δεσπόζει το ψηφιδωτό με το λογότυπο-προσωπογραφία του μαγαζιού που προϊδεάζει και για τις «ρίζες» του. Τα μοντέρνα φωτιστικά τραβούν την προσοχή, ενώ τα stools με την θαλασσινή/καλοκαιρινή ταπετσαρία μας υπενθυμίζουν ότι βρισκόμαστε σε μια παραθαλάσσια πόλη! Η απρόσκοπτη θέα της θάλασσας, ειδικά την ώρα του ηλιοβασιλέματος, κάνει το NOLA ιδανικό για χαλάρωση και έμπνευση.

Το NOLA είναι ένα all day spot. Για καφέ, brunch, φαγητό και κοκτέιλ. H κουζίνα του θεωρείται διεθνής, με εμφανή τον επηρεασμό από τα «αμερικάνικα χρόνια» εκ των ιδιοκτητριών του! Το μενού του σε ταξιδεύει από τη Μεσόγειο μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό.

Το NOLA είναι ένα all day spot, για καφέ, brunch, φαγητό και κοκτέιλ. 

Το επισκεφθήκαμε για δείπνο και ξεκινήσαμε με μια ιταλική μπουράτα συνοδευόμενη με ψητά ροδάκινα που έδιναν μια καλοκαιρινή νότα στο πιάτο. Επίσης η σαλάτα με φινόκιο, ρόκα, μέντα και κεφαλοτύρι είναι νόστιμη και τη συνδυάσαμε με το χταπόδι (συνοδευόμενο με πουρέ φασολιών).

Για κυρίως πιάτα επιλέξαμε το steak sandwich όπου η πικάντικη μαγιονέζα κάνει τη διαφορά. Το NOLA Burger αποτελεί την ασφαλή επιλογή όταν έχεις παιδιά. Τέλος, οι φρεσκοτηγανισμένες πατάτες (σωστά αλατισμένες) αποτέλεσαν το τέλειο τσίμπημα για το καπνιστό negroni μου, με τον ξεχωριστό τρόπο σερβιρίσματος.

Δεν φάγαμε γλυκό. Επιφυλασσόμαστε στην επόμενη επίσκεψη όπως και να δοκιμάσουμε το ασυνήθιστο brunch menu. Επίσης είναι pet friendly και άρα την επόμενη φορά θα πάμε σίγουρα παρέα με τη @lulutselepu.

Όπως λέει και ένα μότο τους, «τίποτα δεν φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, όπως το καλό φαγητό». Συμφωνώ και επαυξάνω!

#pafianontour #santinpafoeneshi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μπάρα πολύ… στυλάτη
Grind coffeeBAR: Ένα αρτιστίκ και συνάμα ροκ café
Oniro ζω, με φόντο το ναυάγιο
Ένα αλλιώτικο Δωμάτιο Μπύρας (Beeroom)
Μια Cabana στην άκρη της παραλίας