ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Grind coffeeBAR: Ένα αρτιστίκ και συνάμα ροκ café

WIZ TEAM

Γράφει ο Λεόντιος Τσέλεπος

Το όνομα και το λογότυπό του είναι ταυτόσημα με τον καφέ και  συγκεκριμένα τη ξύλινη χειροκίνητη μηχανή αλέσματος καφέ. Ο λόγος απλός. Η αγάπη του ιδιοκτήτη του για αυτό που κάνει και προσφέρει.

Γενικά, ο Αντώνης τυγχάνει να είναι ρομαντικός σε ότι κάνει και αυτό είναι εμφανές στο μαγαζί του. Αρχικά, η εσωτερική διακόσμηση του χώρου είναι χειροποίητη από τον ίδιο. Αφιέρωσε πολλές ώρες και ιδρώτα για να φτιάξει το μπαρ του από πεταγμένα ξύλινα παραθυρόφυλλα, να δημιουργήσει στους τοίχους μια υφή βιντάζ με ζωγραφιές/γκράφιτι που έχουν κρυμμένα μηνύματα και να επιλέξει τα έπιπλα του.

Ειδικά η εσωτερική διακόσμηση και η επιλογή των επίπλων αξίζουν ιδιαίτερης μνείας, αφού συνεχώς νέοι «θησαυροί» προστίθενται. Το φτιαγμένο από πελεκάνο μεγάλο ξύλινο τραπέζι δεσπόζει στον χώρο και συνδυάζεται ιδανικά με το αναπαλαιωμένο μπουφέ. Μια ηλεκτρική κιθάρα, μια καρέκλα του μπαρμπέρη, ένα καρούλι καλωδίων και μια βάση ραπτομηχανής που μετατράπηκαν σε τραπεζάκια δημιουργούν ένα πολύ αρτιστίκ και industrial σκηνικό.

Το κόκκινο χαλί στο πάτωμα μαζί με τον μεταλλικό τοίχο που έχει αφισοκολληθεί από λογής λογής πόστερ εκδηλώσεων που έχουν φιλοξενηθεί κυρίως στην Πάφο, προσδίδουν χρώμα και συνάμα μια ροκ πινελιά στο χώρο. Και όλο αυτό το σκηνικό με μουσική υπόκρουση, ψαγμένη, επιλεγμένη πάλι από τον Αντώνη. Το όλο σκηνικό ολοκληρώνεται με τα μοναδικά έργα του γνωστού γκαλερίστα/φωτογράφου/καλλιτέχνη και εννοείται Παφίτη, Άντρου Ευσταθίου στους τοίχους!

Ο Αντώνης σε υποδέχεται και πίσω από την μπάρα, όπου προσφέρει όλων των ειδών τους καφέδες και ποικιλία εποχιακών φρέσκων χυμών. Ο φρεσκοαλεσμένος καφές μοσχομυρίζει και αν δεν είσαι βιαστικός εισηγούμαι να καθίσεις και να τον απολαύσεις σε ένα από τα ξεχωριστά ποτήρια του, επιλεγμένα από τον ίδιο.

Αν πάλι πεινάς και λίγο, κατά καιρούς μπορείς να πετύχεις ένα μικρό μπουφέ με παραδοσιακό «μπούκωμα» ή σπιτίσια αρτοσκευάσματα κομμένα και σερβιρισμένα σε ξύλο κοπής.

Λατρεύω τα πρωινά Σαββάτου εκεί, αφού οι πολιτικοκοινωνικοοικονομικές αναλύσεις από τους σταθερούς θαμώνες κάνουν τον σαββατιάτικο καφέ απόλαυση!

Τελικά, ο ρομαντισμός δεν πέθανε! Στο χέρι μας είναι να ανακαλύπτουμε τους ρομαντικούς και να τους στηρίζουμε. Είμαστε πολλοί… να το θυμάστε!

#pafianontour #santinpafoeneshi




Info
Τηλ. 99412120
Λεωφόρος Ελλάδος 44, Πάφος


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο Omikron Brunch τα pancakes αποτελούν σοβαρή υπόθεση

Oggi Pasta… Arrivato

The Commissary, μια αλλιώτικη καντίνα με αέρα νεοϋορκέζικο

Benvenuto Vitro - Ιταλικό ταπεραμέντο στο κέντρο της Πάφου

To Kουτουρού

Στον ανανεωμένο «Καθεδρικό» (Duomo) της γεύσης

(F)Antasia με φόντο το απέραντο γαλάζιο

B(p)ao Soho. 79

Μια μπάρα πολύ… στυλάτη