ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 Βιβλία που πρέπει να διαβάσεις τώρα στο Read

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αν η καραντίνα σού έχει χαλάσει τη διάθεση, τότε η εφαρμογή Read Library είναι η κατάλληλη λύση για να σου τη φτιάξει.

Μια από τις καλύτερες λύσεις για να γεμίσετε τον χρόνο σας για τις επόμενες μέρες της καραντίνας λόγω κορωνοϊού είναι το να διαβάσετε διάφορα βιβλία.

Η μεγάλη ψηφιακή βιβλιοθήκη της Κύπρου, Read, μας προτείνει δέκα βιβλία για όλα τα γούστα, κλασικά του είδους, λογοτεχνικά, ενημερωτικά και άλλα που διατίθενται δωρεάν, τα οποία θα σας ταιριάξουν γι’ αυτές τις δύσκολες ημέρες του εγκλεισμού στο σπίτι.

Netflix - Reed Hastings

Ο ιδρυτής της πιο αγαπημένης συνδρομητικής υπηρεσίας streaming, Reed Hastings, αποκαλύπτει μέσω του βιβλίου αυτού την πραγματική ιστορία πίσω από το πώς το Netflix εξελίχθηκε από μία εταιρεία που έστελνε DVD μέσω ταχυδρομείου σε έναν κολοσσό του streaming περιεχομένου.

Ημερολόγιον του βίου μου - Σάββας Τσερκεζής

Το προσωπικό ημερολόγιο του Σάββα Τσερκεζή (1875- 1963), από τον Μαζωτό της Λάρνακας, καλύπτει την περίοδο 1880-1924. Στο ημερολόγιο ο Τσερκεζής περιγράφει τις εμπειρίες του σε διάφορες πόλεις της Ανατολικής Μεσογείου, τη συμμετοχή του στους ελληνικούς πολέμους του 1897 και 1912-1913 και τη μετανάστευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κυπριακές επιστολές - Γιώργος Σεφέρης

Oι είκoσι τρεις επιστoλές τoυ Σεφέρη πρoς τoν Γ. Π. Σαββίδη (1929–1995) γράφτηκαν στα χρόνια πoυ σφραγίζoνται από τoν αντιαπoικιoκρατικό αγώνα. Φωτίζoυν τo ιστoρικό και ιδεoλoγικό πλαίσιo μέσα στo oπoίo o πoιητής έγραψε τη συλλoγή τoυ «Ημερολόγιο καταστρώματος Γ’».

Leonardo da Vinci. A Life from Beginning To End- Hourly History

Ζωγράφος, γλύπτης, εφευρέτης, αρχιτέκτονας, μηχανικός και επιστήμονας, ο Λεονάρντο ντα Βίντσι αποτελεί την προσωποποίηση του αναγεννησιακού ανθρώπου. Το βιβλίο αυτό είναι μια σύντομη βιογραφία του μεγάλου εφευρέτη, καλλιτέχνη και δημιουργού.

Οδοιπορικόν Μαυροβουνίου - Επαμεινώνδας Ι. Φραγκoύδης

O πoλυτάραχoς βίoς τoυ Επαμεινώνδα Φραγκoύδη (1825 – 1897) απηχεί τις περιπέτειες τoυ ελληνισμoύ στα ανήσυχα χρόνια τoυ 19oυ αιώνα: O διαπρεπής Κύπριoς λoγoτέχνης σπoύδασε στην Iόνιo Ακαδημία της Κέρκυρας, δημoσίευσε στην Αθήνα τo ρoμαντικό τoυ μυθιστόρημα «O Θέρσανδρoς» (1847), διετέλεσε γραμματέας τoυ ελληνικoύ υπoπρoξενείoυ στη Λάρνακα και διευθυντής τoυ Ελληνικoύ Σχoλείoυ της Λευκωσίας (1853), διέφυγε στην Κωνσταντινoύπoλη κατηγoρoύμενoς για αντικαθεστωτική δράση στην Κύπρo, εξέδωσε εκεί τo περιoδικό «Θελξινόη», και, τέλoς, διoρίστηκε καθηγητής της ελληνικής φιλoλoγίας στo Βoυκoυρέστι. Τo «Oδoιπoρικόν Μαυρoβoυνίoυ» δημoσιεύτηκε στη «Θελξινόη» (1856 – 1857), με τoν τίτλo «Oδoιπoρικά», και απoτελεί μoναδική μαρτυρία μιας επoχής και ενός τόπoυ πoυ βρίσκεται πάλι, στις μέρες μας, στo πρoσκήνιo της πoλιτικής επικαιρότητας.

Mahatma Gandhi: The Man who Became One with the Universal Being - Romain Rolland

Ο Ρομαίν Ρολάν, Γάλλος συγγραφέας, μυθιστοριογράφος, δραματουργός, δοκιμιογράφος και ιστορικός της τέχνης, κάτοχος βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, αλλά πάνω από όλα ειρηνιστής, περιγράφει μέσω του βιβλίου του τον Ινδό πνευματικό ηγέτη και πολιτικό Μαχάτμα Γκάντι.

Η γυφτοπούλα - Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης

Ηρωίδα του ιστορικού μυθιστορήματος «Η γυφτοπούλα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη είναι η Αϊμά, μια πριγκιποπούλα που εκλάπη από το παλάτι της Πόλης. Λοιποί χαρακτήρες του έργου ο Γεώργιος Πλήθων Γεμιστός, ο Γεώργιος Σχολάριος, οι γύφτοι που μεγαλώνουν την Αϊμά, καθολικοί μοναχοί και ο γύφτος Μάχτος που την αγαπά. Η ηρωίδα διαφέρει, αν και «γυφτοπούλα», από τους υπόλοιπους γύφτους, γεγονός που αποδίδεται στην κληρονομικότητα της ευγενικής της καταγωγής.

Ο ζητιάνος - Ανδρέας Καρκαβίτσας

«Ο ζητιάνος» είναι νουβέλα του Αντρέα Καρκαβίτσα, που δημοσιεύτηκε σε βιβλίο στα 1897, από το «Τυπογραφείον της Εστίας». Η νουβέλα αυτή γνώρισε μεγάλη επιτυχία και διαβάστηκε από γενιές Ελλήνων. Ο πρωταγωνιστής του έργου, ο Κώστας Τζιρίτης (ή Τζιριτόκωστας) υπήρξε η διάσημη λογοτεχνική φιγούρα της Ελλάδας, μέχρι την εμφάνιση του Αλέξη Ζορμπά του Καζαντζάκη.

Ο άνθρωπος που σκότωσε τον εαυτό του - Edgar Allan Poe

Ο Edgar Allan Poe ήταν Αμερικανός ποιητής και πεζογράφος. To λογοτεχνικό έργο του είχε σημαντική επίδραση στην παγκόσμια λογοτεχνία, αποτελώντας θεμέλιο λίθο για την εξέλιξη σύγχρονων λογοτεχνικών ειδών, όπως η αστυνομική λογοτεχνία ή οι ιστορίες τρόμου και φαντασίας.

Ιστορία ενός σκύλου και μιας γάτας - Εμμανουήλ Ροΐδης

Τα διηγήματα του Ροΐδη διαδραματίζονται στην Αθήνα και στην Ερμούπολη και στηρίζονται κυρίως σε προσωπικά του βιώματα. Είναι εμφανής σε όλα η κριτική του διάθεση εναντίον της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλά έχουν ήρωες ζώα: η σύγκριση των ζώων με τον άνθρωπο είναι αρνητική εις βάρος του δευτέρου.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088