ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

AIX Vin de Provence από τον όμιλο Φώτος Φωτιάδης

Μια αυθεντική γαλλική απόλαυση, που δίνει στους εξερευνητές του κρασιού άλλη μια θαυμάσια επιλογή για να διευρύνουν τους γευστικούς τους ορίζοντες, ήρθε και στην Κύπρο από τον όμιλο εταιρειών Φώτος Φωτιάδης. Πρόκειται για το βραβευμένο κρασί AIX Vin de Provence εσοδείας 2015, το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ροζέ οίνων.

Αυτός ο κλασσικός συνδυασμός από την Προβηγκία, με  Grenache, Cinsault και Syrah παράγεται από τον Οίκο Saint Aix που βρίσκεται 25 χλμ από την ιστορική πόλη Aix en Provence. Οι 72 εκταρίων (720 στρεμμάτων) αμπελώνες βρίσκονται 420 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας σε μια περιοχή η οποία λούζεται από 300 ημέρες ηλιοφάνειας ετησίως.  Σε συνδυασμό με τα δροσερά απογεύματα και τις παγωμένες νύχτες, το ποικίλο αυτό κλίμα, κατάλληλο για την καλλιέργεια Grenache, Syrah και Cinsault. καθιστά την τοποθεσία ιδανική για την παραγωγή του θαυμάσιου κρασιού, συμβάλλοντας σε μια διαδικασία  ωρίμανσης η οποία του χαρίζει μια εξαιρετική ποιότητα. Το φτωχό ασβεστολιθικό αργιλώδες έδαφος, είναι πλούσιο σε ορυκτά, προσδίδοντας τη χαρακτηριστική ένταση στη γεύση των καρπών.

Η συγκομιδή των σταφυλιών της συγκεκριμένης εσοδείας, έγινε στο καταλληλότερο στάδιο ωρίμανσης με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει την τέλεια ισορροπία μεταξύ σακχάρων και οξύτητας. Η ελάχιστη θερμοκρασία ζύμωσης διατηρήθηκε στους περίπου 12 βαθμούς. Τέλος, μια μικρή ποσότητα ποικιλίας Carignan προστέθηκε για να τελειοποιήσει τον τρύγο του 2015.

Το  κρασί AIX Vin de Provence διατίθεται στις συσκευασίες 75cl και 150cl (Magnum) σε επιλεγμένα ξενοδοχεία, εστιατόρια και wine bars.

Εισάγεται και διανέμεται στην Κύπρο από τον Όμιλο Εταιρειών  Φώτος Φωτιάδης.
Τηλέφωνο Επικοινωνίας :22 471111.