ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ανακαλύψαμε το Site που σε ταξιδεύει ραδιοφωνικά στον χρόνο

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Κατά την διάρκεια της καραντίνας και όπως ψαχούλευα στα διάφορα site έπεσε στην αντίληψη μου το Radiooooo.

Πρόκειται για έναν πολύ ενδιαφέρον παγκόσμιο διαδραστικό χάρτη μέσα από τον οποίο μπορείς να ακούσεις μουσικές από κάθε χώρα του κόσμου ταξιδεύοντας μάλιστα στον χρόνο. Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει playlist με βάση την δεκαετία και να δει τι έπαιζαν τα ραδιόφωνα σε κάθε γωνιά της γης την εν λόγω δεκαετία.

Διαλέγοντας την Κύπρο ξεκινάμε από το 1960 με το τραγούδι του Πάνου Γαβαλά και της Ρίας Κούρτη "Κάθε λιμάνι και καημός και φτάνουμε στην τελευταία δεκαετία με αγγλικά τραγούδια. Αντίστοιχα διαλέγοντας την Ελλάδα ξεκινάμε από το 1900 αρχίζοντας με το «Κουτσαβάκι» του Ιάκωβου Γιακουμή, ενός συνθέτη που έζησε μεταξύ 1893 και 1965. Δυστυχώς όμως σ' αυτή την δεκαετία δεν υπάρχουν άλλα τραγούδια. Ξεκινώντας τα 10's, περνάμε στο κλασικό ελαφρύ τραγούδι του Αττίκ. Μάλιστα τότε έκανε την εμφάνιση της και η Μαρίκα Παπαγκίκα, μια ερμηνεύτρια που διέμενε στη Νέα Υόρκη, όπου ηχογράφησε αρκετά ελληνικά τραγούδια.Ακολουθούν τα 30's με την Δανάη Στρατηγοπούλου και τον Στέλιο Περπινιάδη. Υποδεχόμαστε την δεκαετία του '50 με την Σοφία Λόρεν να τραγουδά στα ελληνικά για την ταινία "Το παιδί και το δελφίνι" και κάπως έτσι μπαίνουν στο παιχνίδι και τα soundtrack των ταινιών. Ο ρυθμός απογειώνεται μπαίνοντας στα 60's και στα 70's με τους Βόρειους να δίνουν πόνο με το «Τζίνι» και την μουσική από το τραγούδι «Σαν με κοιτάς» από την ομώνυμη ταινία σε σύνθεση Γιάννη Σπανού ενώ στην συνέχεια εμφανίζονται κομμάτια από την ταινία «Το αγκίστρι» τα οποία συνέθεσε ο Γιώργος Χατζηνάσιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αγαπημένο μας μέσο έμφανίστηκε στην Κύπρο το 1953 και στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του '20.

Αν θέλετε να ταξιδέψετε στον μαγικό χωροχρόνο και την ιστορία του ραδιοφώνου κάντε ένα κλικ ΕΔΩ και καλή διασκέδαση.