ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Beba Bun: Κυπροελλαδικό street food (with a twist)

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Δευτέρα βράδυ, και πάλι αμφιταλαντευόμαστε για το τι θα φάμε, αν θα μαγειρέψουμε, αν θα πάρουμε κάτι απ’ έξω και από πού, ερωτήσεις που το τελευταίο διάστημα για πολλούς είναι μέρος της καθημερινότητας.

Μετά από μερικά λεπτά αποφασίσαμε να παραγγείλουμε από το Beba Bun.

Beba Bun ονομάζεται το νέο αδερφάκι του γνωστού εστιατορίου Μπέμπα που βρίσκεται στην οδό Πινδάρου στη Λευκωσία, το οποίο είχε ξεκινήσει τον Μάιο, στο προηγούμενο lockdown, να φέρνει νοστιμιές από τη street food κουλτούρα της χώρας μας, στην πόρτα μας.

Φτιαγμένο από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά την τέχνη της γαστρονομίας, το Beba Bun δεν προσφέρει πιάτα του αγαπημένου εστιατορίου αλλά αποτελεί μια ξεχωριστή street food επιλογή, που παίρνει τις λατρεμένες γνώριμες γεύσεις του εθνικού μας φαγητού που δεν είναι άλλο από το σουβλάκι, τις συνδυάζει αρμονικά με διάφορες ποιοτικές πρώτες ύλες από διεθνείς κουζίνες και μας τις παρουσιάζει ως νέα εναλλακτική εκδοχή που ικανοποιεί όποιον τη δοκιμάσει ήδη από την πρώτη μπουκιά.

Για να σας βάλω λίγο περισσότερο στο νόημα, πρόκειται για μικρές κυπριακές χειροποίητες πίτες, τις οποίες θα βρείτε στο μενού σε 7 διαφορετικές επιλογές και μπορείτε να τις συνδυάσετε με ένα από τα συνοδευτικά της επιλογής σας. Buns γεμιστά με γαρίδες στα κάρβουνα συνοδευμένα από γιαούρτι, lime, κόλιανδρο, ντομάτα και σκόρδο, σουβλάκι χοιρινό με κόκκινο κρεμμύδι, λάχανο αλλά και σουμάκι, ταλιάτα με ψητές πιπεριές, λεμονάτη και μυρωδάτη σος vierge, κοτόπουλο schnitzel με coleslaw, καρότο, sauce μουστάρδας-σφενδάμνου και φέτες από ραπανάκια είναι μερικές από τις επιλογές που υπάρχουν στο μενού. Στα συνοδευτικά θα βρείτε πατάτες τηγανητές, σαλάτα και διάφορες σος.

Εμείς επιλέξαμε να δοκιμάσουμε το χοιρινό σουβλάκι, την εξαιρετική ταλιάτα που είναι από βοδινό της υψηλής ποιότητας Creekstone, το μαλακό κοτόπουλο schnitzel και το χοιρινό κοντοσούβλι el pastor, τα οποία συνοδεύσαμε με φρεσκοψημένες, πολύ λεπτά κομμένες τηγανητές πατάτες και πράσινη σαλάτα.

Αν και οι πίτες δεν είναι στο μέγεθος της κανονικής κυπριακής πίτας που όλοι ξέρουμε, ωστόσο τα buns αυτά είναι τόσο χορταστικά και γεμάτα γεύσεις που δεν χρειάζονται μεγαλύτερο μέγεθος.

Όλες οι επιλογές ήταν άκρως γευστικές και η καθεμία ξεχωρίζει αφού δίνει κάτι διαφορετικό και καινούργιο αλλά συνάμα γνώριμο. Αν θα έπρεπε όμως να ξεχωρίσω και να προτείνω μία, αυτή θα ήταν το βοδινό ταλιάτα που έλιωνε στο στόμα.

Ο επίλογος μπορεί να μπει με ένα από τα δύο νόστιμα γλυκά που προφέρουν, την καρυδόπιτα ή τον σιροπιαστό μπακλαβά με κρέμα μαστίχα. Εμείς επιλέξαμε τον νόστιμο μπακλαβά που ήταν το «κερασάκι στην τούρτα» για το δείπνο μας.

Όπως και το εστιατόριο Μπέμπα, έτσι και το Beba Bun θεωρώ πως έχει ως δυνατό χαρτί του την απλή και ξεκάθαρη ταυτότητά του, που εκφράζεται μέσα από τα αξιόλογα πιάτα του, χωρίς ιδιαίτερους μοντερνισμούς. Η συνολική εμπειρία ήταν τόσο γευστική, που δεν έχεις άλλη επιλογή από το να παραγγείλεις ξανά και ξανά.

Μπορείτε να κάνετε την παραγγελία σας μέσω της πλατφόρμας wolt ή για take away στο τηλέφωνο 94042626. Το Beba Bun λειτουργεί μεσημέρι και βράδυ 12.30-15.00, 18.00-22.00 εκτός Κυριακής.