ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Bobo Pops: Τα vegan ξυλάκια παγωτού που θα σε αναστατώσουν

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Το καλοκαίρι είναι 5 πράγματα. Είναι ήλιος, θάλασσα, αλμύρα, καρπούζι και, φυσικά, απολαυστικά παγωτά. Τα αγαπημένα σε όλους δροσερά παγωτά, που συνοδεύουν τις καλοκαιρινές μας στιγμές, έχουν και τη vegan εκδοχή τους, που είναι εξίσου λαχταριστή.

Μια τέτοια επιλογή είναι και το Bobo Pops ice cream, το vegan μαγαζί στη Λεμεσό που προσφέρει επιλογές παγωτού που σε δροσίζουν, όταν όλα γύρω σου λιώνουν και είναι τόσο απολαυστικές που σου δημιουργούν την ανάγκη να φας πολύ παραπάνω απ’ όσο αντέχεις.

Το Bobo pops είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που φτιάχτηκε από άτομα που δεν έχουν είχαν κάποια προηγούμενη σχέση με το food industry αλλά το πάθος τους για ποιοτικό φαγητό αλλά και τον υγιεινό lifestyle τούς κέρδισε και τους ώθησε στο να δημιουργήσουν τα Bobo Pops.

Ο Ivan και η Άννα μετακόμισαν πριν από 10 χρόνια στην Κύπρο και εργάζονταν και οι 2 σε διαφορετικούς τομείς. Το 2020 δημιούργησαν το μαγαζί αυτό μετά από ένα περίπου χρόνο συζητήσεων, έρευνας και συνεχούς ενημέρωσης.

Η βασική ιδέα του Bobo Pops είναι να παράγει φυσικά, υγιεινά προϊόντα και να τα πουλάει όχι μόνο στο κατάστημά τους αλλά και μέσω των συνεργατών τους, έτσι ώστε όλοι να μπορούν να απολαύσουν τις γεύσεις τους στην παραλία καθώς χαλαρώνουν ή κάνοντας μια βόλτα με τα πόδια,

Είτε είσαι vegan είτε όχι, αξίζει να περάσεις μία βόλτα από το Βοbo Pops γιατί τα παγωτά τους είναι θεϊκά.

Τι είναι το Bobo Pops και πώς προέκυψε η ιδέα για το άνοιγμα του μαγαζιού;

Όντας γονείς δύο παιδιών και προσπαθώντας να ακολουθήσουμε τους κανόνες της υγιεινής διατροφής, μια μέρα συνειδητοποιήσαμε ότι δεν μπορούσαμε να βρούμε παγωτό στην αγορά που να ικανοποιεί τις ανάγκες μας να είναι υγιεινό και ταυτόχρονα νόστιμο. Έτσι, μετά από σκέψεις και συζητήσεις αποφασίσαμε να το δημιουργήσουμε μόνοι μας. Κολλημένοι στο σπίτι κατά τη διάρκεια του πρώτου αυτοπεριορισμού πριν περίπου 1 χρόνο, με τον εξοπλισμό που για καλή μας τύχη είχαμε από τη Νότια Αμερική πειραματιστήκαμε και δημιουργήσαμε μερικές υπέροχες γεύσεις που έγιναν bestsellers μετά, όταν ανοίξαμε το κατάστημα παραγωγής μας στη Γρίβα Διγενή.

Από τι παράγεται ένα vegan παγωτό;

Τα προϊόντα μας είναι κατασκευασμένα από φυσικά υψηλής ποιότητας υλικά όπως πουρές φρούτων και μούρων, nut pastes και σκούρα σοκολάτα. Χρησιμοποιούμε γάλα καρύδας και γάλα cashew ως βάση και γλυκαίνουμε τα προϊόντα μας με μια μικρή ποσότητα από σιρόπι αγαύης. Έτσι, τα προϊόντα μας είναι vegan, χωρίς γλουτένη και χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη.

Εσείς ακολουθείτε τον βιγκανισμό;

Δεν ακολουθούμε τον βιγκανισμό αλλά ακολουθούμε ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Από την παιδική μας ηλικία προσπαθούσαμε να αποφύγουμε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς δεν τα συμπαθούμε και νιώθαμε πλέον ότι το σώμα μας δεν τα χρειαζόταν.

Πόσες γεύσεις παγωτού μπορεί να βρει κάποιος στο μαγαζί σας;

Αυτήν τη στιγμή, η γκάμα του Bobo Pops αποτελείται από 15 κύριες γεύσεις και μερικές εποχικές και ειδικές που παράγουμε κατά καιρούς. Για παράδειγμα, έχουμε γεύση gingerbread cookie για τα Χριστούγεννα ή γεύση lime για μεξικανικά style parties. Είμαστε στη διαδικασία να λανσάρουμε νέες γεύσεις για την επερχόμενη καλοκαιρινή σεζόν.

Πώς προέκυψε η ονομασία Bobo;

Το Bobo είναι ένα παρατσούκλι για της κόρες μας. Τα παιδιά ήταν πάντα πηγή έμπνευσης για εμάς.

Ποια γεύση είναι το best seller;

Υπάρχουν αρκετές best seller γεύσεις, αλλά είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για εκείνες που δημιουργήσαμε και δεν υπάρχει κάτι ανάλογο στην αγορά, όπως το φράουλα mojito, μια αναζωογονητική γρανίτα από φρέσκια φράουλα, λάιμ και μέντα) ή το choco raspberry, ένας τέλειος συνδυασμός πλούσιας μαύρης σοκολάτας και μούρων.

Τα παγωτά είναι χαμηλά σε θερμίδες;

Δεν κυνηγούμε την ιδέα να δημιουργήσουμε προϊόντα χαμηλά σε θερμίδες, αλλά κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να παράγουμε ένα παγωτό με υψηλή θρεπτική αξία αντί να είναι γεμάτο με άδειες θερμίδες. Ένα παγωτό που θα μπορούσε να είναι μέρος της υγιεινής διατροφής σας. Ωστόσο, μπορεί κανείς να επιλέξει πάντα μια γεύση με σχετικά χαμηλή ενεργειακή τιμή (50-70 θερμίδες ανά icepop).

Εκτός από τα παγωτά, τι άλλο μπορεί να βρει κάποιος στο μαγαζί σας;

Εκτός από τα icepops ξεκινήσαμε να παράγουμε vegan επιδόρπια. Μπορείτε να δοκιμάσετε τις cashew bars με επικάλυψη σοκολάτας και γέμιση με διαφορετικά υλικά. Σκοπεύουμε να επεκτείνουμε την γκάμα υγιεινών προϊόντων στο κατάστημά μας παράγοντας νέα είδη και πουλώντας τα προϊόντα των συνεργατών μας.

Ποιο θα μας προτείνατε να δοκιμάσουμε ανεπιφύλακτα;

Εάν δοκιμάσετε τα Bobo Pops για πρώτη φορά, σάς συνιστούμε να επιλέξετε ανάμεσα στις γεύσεις μάνγκο, φιστίκι ή choco raspberry. Το Mango passion είναι ένας τέλειος συνδυασμός γλυκών και ξινών γεύσεων. Η γεύση του φιστικιού μας παράγεται με την καλύτερη 100% πάστα φιστικιών που εισάγεται από ένα μικρό χωριό στη Σικελία, με τη γεύση να είναι έντονη και πλούσια. Το Choco raspberry είναι η τέλεια επιλογή για όσους αγαπούν τη σοκολάτα, αλλά που θα ήθελαν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό από μια απλή γεύση σοκολάτας.

Είναι εύκολη η παρασκευή;

Το παγωτό μας παράγεται με ειδικό εξοπλισμό που επιτρέπει την ανάμιξη απλών φυσικών συστατικών και την παραγωγή ενός προϊόντος με ωραία, σταθερή υφή. Η διαδικασία αυτή καθαυτή δεν είναι περίπλοκη, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για να βγει σωστά η δουλειά, είναι τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά που προμηθευόμαστε από όλο τον κόσμο αλλά και η αγάπη μας γι’ αυτό που κάνουμε J.

Τι σας λέει ο κόσμος; Καταλαβαίνει τη διαφορά στη γεύση;

Οι περισσότεροι από τους πελάτες που έχουν δοκιμάσει το παγωτό μας λένε ότι μετά βίας μπορούν να φάνε άλλα παγωτά πλέον. Ορισμένοι πελάτες ομολογούν ότι ήταν δύσπιστοι στην αρχή για τα vegan προϊόντα μας και εξεπλάγησαν από το πόσο νόστιμα ήταν. Γνωρίζουμε πως υπάρχουν αρκετοί καλοί παραγωγοί παγωτού αλλά είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε κάτι νέο, νόστιμο, υγιεινό και διαφορετικό.

Ωράριο λειτουργίας;

Το κατάστημά μας λειτουργεί στη Γρίβα Διγενή 104Β και είναι ανοικτό από Τρίτη έως Κυριακή. Μπορείτε επίσης να παραγγείλετε για κατ’ οίκον παράδοση σε όλη τη Λεμεσό από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα, bobo.cy. Η παράδοση σε όλη τη Λευκωσία θα ξεκινήσει τον Μάιο. Μπορείτε επίσης να βρείτε τα ice pops μας στο Red Café, στην περιοχή του Μόλου στη Λεμεσό.

Το κοινό μπορεί να μας ακολουθήστε στο Instagram ή στο Facebook για να ενημερώνεται σχετικά με τις νέες τοποθεσίες, γεύσεις και ειδικές προσφορές μας.