ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βουτιές και φαγητό στη γραφική Μελάντα

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Της Αφροδίτης Δερματά

Ωραία τα trends, ωραίος ο κόσμος η μουσική και η κοινωνικότητα ειδικά μετά από δυο μήνες καραντίνα, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με μια γραφική παραλία χωρίς  βαβούρα. Ιδανικά,  τίποτα δεν συγκρίνεται με μια ερημική παραλία αλλά  οι ερημικές παραλίες δεν έχουν ταβερνάκια, οπότε προτιμάμε τις ενδιάμεσες περιπτώσεις. Αυτές που δεν έχουν πολύ κόσμο, που διατηρούν την γραφικότητα τους αλλά είναι και ιδανικές για να περάσεις εκεί όλη σου την μέρα.  Κι έχω να σου πω ότι αν ψάξεις στα παράλια της Λεμεσού μπορείς να βρεις τέτοιες παραλίες.

Όπως αυτή της Μελάντας που βρίσκεται στο δυτικότερο άκρο του κόλπου της Αυδήμου. Εκεί σε απόσταση περίπου 4 χιλιόμετρα από το χωριό και σε 20 λεπτά από την πόλη της Λεμεσού υπάρχει ένας μικρός φυσικός και ιδιαίτερα γραφικός κόλπος  περικυκλωμένος από βράχια και άγρια βλάστηση.  Στην άκρη του κόλπου δίπλα στα βράχια υπάρχει μια ξύλινη αποβάθρα στην οποία είναι δεμένη πάντα μια ψαρόβαρκα. Μέσα στα θετικά της εν λόγω παραλίας είναι ότι δεν έχει σχεδόν ποτέ κύμα και τα νερά της είναι πάντα δροσερά και αναζωογονητικά ενώ διαθέτει και κρεβατάκια με ομπρέλες για τους πιο απαιτητικούς.

Μπαίνοντας μέσα στη θάλασσα αρχικά έχει βότσαλα και χαλίκια ενώ αν προχωρήσεις λίγο βρίσκεις άμμο.  Περιφερειακά στον κόλπο υπάρχει ένα όμορφο μονοπάτι το οποίο αν ακολουθήσεις, στ’ αριστερά σου κάνει παρέα το βαθύ μπλε τις θάλασσας και στα δεξιά το χρυσαφί των χωραφιών. Γη και θάλασσα παντρεύονται και γεμίζουν τα μάτια σου με πανέμορφες εικόνες.  Στο τέλος του  μονοπατιού συναντάς την υπέροχη θέα μιας δεύτερης ερημικής παραλίας ενώ ενδιάμεσα υπάρχουν μικρές παραλίες με λεπτό χαλίκι που είναι όμως δύσκολα προσβάσιμες.

Στην άκρη αυτού του κόλπου, υπερυψωμένα,  σε περιμένει ένα εστιατόριο με θέα στον κόλπο, του οποίου οι μυρωδιές συντροφεύουν το κολύμπι σου ανοίγοντας σου την όρεξη και κάνοντας σε να ανυπομονείς για την στιγμή που θα
«κλείσεις» την μέρα σου εκεί. Ο λόγος για το  Melanda Beach Restaurant (99565336).  Στο Melanda ανάλογα με τη ψαριά της ημέρας βρίσκεις σκάρους, σαργούς, κουρκούνες, γόπες, μπαρμπούνια και αθερίνα, αλλά και φρέσκα μύδια. Σερβίρει επίσης μπριζόλες στα κάρβουνα.  Καθώς λοιπόν ο ήλιος πέφτει αργά εσύ χορτάτος από φαγητό και εικόνες βάζεις ένα τελευταίο ποτήρι ούζο απολαμβάνοντας το άπλετο γαλάζιο της θάλασσας που απλώνεται μπροστά σου. Άλλωστε καλοκαίρι θα πει…γραφικές παραλίες, ψάρι και ουζάκι.

Κι επειδή η ζωή μας θέλει χιούμορ κλείνω αυτή την μικρή απόδραση με μια σύντομη συζήτηση-ανέκδοτο που είχα με τον σερβιτόρο:

-Τι ψάρια έχετε?
- Πηγαίνετε στην βιτρίνα να δείτε
- Μα στο μενού λέει ρωτήστε τον σερβιτόρο
- (χαμογελάει)  Ωραία! τον ρωτήσατε και σας απάντησε πηγαίνετε στην βιτρίνα να δείτε.

Καλή μας εβδομάδα!