ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Βραβεία στην Κύπρο της δημιουργίας

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Ποιότητας 2016 του περιοδικού «Γαστρονόμου» της « Καθημερινής», τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016 στην ιστορική αίθουσα της Πύλης Αμμοχώστου.

Το βραβείο Εστιατορίου, η νέα κατηγορία των βραβείων, δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το WiZ urban guide Cyprus. Η κριτική επιτροπή του «Γ» έλαβε σοβαρά υπόψη τις γνώμες των αναγνωστών του WiZ, οι οποίοι κληθήκαν να αναδείξουν το εστιατόριο κυπριακής κουζίνας που συνδέει την παράδοση με τη σημερινή εποχή και αντιπροσωπεύει με τον καλύτερο τρόπο την κυπριακή γαστρονομία. Η τοπική κουζίνα ήταν άλλωστε, βασικό στοιχείο έμπνευσης της φετινής διοργάνωσης.

Τα βραβεία Ποιότητας στηρίζουν τα εξαιρετικά, κυπριακά προϊόντα και αναδεικνύουν παραγωγούς και επιχειρηματίες που μοχθούν και αντέχουν στην πίεση και στις δυσκολίες της εποχής. Ανανεώνονται και καινοτομούν, συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου και χτίζουν μια καλύτερη Κύπρο!

Οι άνθρωποι που βραβεύτηκαν από τον «Γαστρονόμο», «παράγουν, μεταποιούν και διακινούν, επώνυμα, ποιοτικά προϊόντα  που αντιπροσωπεύουν με τον καλύτερο τρόπο τις αξίες της κυπριακής γαστρονομίας.  Άνθρωποι με όραμα και πάθος που κρατούν στα χέρια τους τον πραγματικό πλούτο του τόπου μας. 12 πρεσβευτές των προϊόντων μας στο εξωτερικό!».


Κατηγορίες και βραβευμένοι

Βραβείο Γεωργικού προϊόντος
Στην εταιρεία Kleopas Pomegranates
 
Βραβείο Παραδοσιακού προϊόντος
Στα χαλίτζια του Γαλακτοκομείου Α.Μ. «Δρούσεια» 

Βραβείο Ποτού
Στο Ξυνιστέρι «Single Vineyard» του οινοποιείου Ζαμπάρτας
 
Βραβείο Ποτού
Στην ζιβανία του οινοποιείου Κύκκος
 
Βραβείο Ποτού
Στην παλαιωμένη ζιβανία του οινοποιείου Τσιάκκας
 
Βραβείο Αρτοποιείας / Ζαχαροπλαστικής
Στα γλυτζιηστά του Γυναικείου Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλανίου
 
Βραβείο Καινοτομίας
Στην εταιρεία Mellona

Βραβείο Ετικέτας και Συσκευασίας
Στο «Μέθυ» του οινοποιείου Βασιλικόν
 
Βραβείο εξαγωγών 
Στην εταιρεία Blue Island
 
Βραβείο Εξαιρετικής Ποιότητας
Στο Anama Concept
 
Βραβείο Εστιατορίου
(βραβείο σε συνεργασία με το WiZ urban guide Cyprus)
Στο μεζεδοπωλείο «Ο Παγκράτιος» 

Τιμητικό Βραβείο
Στην Εθνική Ομάδα Νέων Μαγειρικής
 
Την Πύλη Αμμοχώστου κατέκλυσαν με την παρουσία τους οι βραβευμένοι παραγωγοί, πολιτικοί και άνθρωποι του επιχειρηματικού κόσμου μιλώντας κολακευτικά για την εκδήλωση που στηρίζει με τον καλύτερο τρόπο τα κυπριακά προϊόντα.  Όλοι μαζί  απόλαυσαν στο τέλος εδέσματα με συνταγές από τα βραβευμένα και άλλα κυπριακά προϊόντα, με συνταγές από τον σεφ Χριστόφορο Πέσκια, την συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Αθηνά Λοϊζίδου και την ερευνήτρια της κυπριακής γαστρονομίας Μαριλένα Ιωαννίδου.

Τα βραβεία Ποιότητας του «Γαστρονόμου» στήριξαν για τρίτη χρονιά η Τράπεζα Κύπρου, βασικός συνεργάτης και συνοδοιπόρος των βραβείων,  ο ΟΠΑΠ Κύπρου, ως υποστηρικτή Πολιτισμού και οι υπεραγορές Carrefour ως υποστηριχτή των Κύπριων παραγωγών.