ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Bρεθήκαμε σε μια από τις πιό όμορφες αυλές της Λευκωσίας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Ευτυχία θα πει… επιστροφή στην κανονικότητα, στις συνήθειες μας και στις εξόδους μας. Ευτυχία θα πει  μια γλυκιά καλοκαιρινή βραδιά με καλή παρέα σε μια όμορφη δροσερή αυλή μέσα στην πόλη. Το ζεστό χαμόγελο της Κατερίνας και του Μιχάλη να σε υποδέχεται, ο τραγουδιστής απέναντι σου να σε ταξιδεύει με αγαπημένα παλιά ελληνικά τραγούδια, η παγωμένη ζιβανία να έρχεται πρώτη στο τραπέζι σου, με την πρώτη γουλιά να μουδιάζει το μυαλό σου και να καταλαγιάζει την ένταση της εβδομάδας και να ακολουθούν πεντανόστιμα μαμαδίστικα φαγητά.

Πρόσφατα ανακάλυψα μια όμορφη γραφική αυλή στη Λακατάμια η οποία σε πάει σε άλλους τόπους και άλλες εποχές. Ο λόγος για την αυλή του Μεζεδόσπιτου η οποία καταπράσινη και όμορφα διακοσμημένη αποτελεί μια όαση δροσιάς για τους καλοκαιρινούς μήνες και έναν γαστρονομικό προορισμό ο οποίος γίνεται αυτόματα λατρεμένο στέκι.

Οι σερβιτόροι ευγενικοί και πρόθυμοι εξυπηρετούν όλα τα τραπέζια με γρήγορους ρυθμούς. Το τραπέζι γεμίζει αμέσως με νόστιμα εδέσματα. Φρέσκες σαλάτες, παντζάρι βραστό, ταχίνι, μανιτάρια, ζεστές πίτες και λουκάνικα ψητά για αρχή. Ακολουθεί ένα ενδιαφέρον μαύρο φτυάρι με φρέσκες τηγανητές πατάτες, και μια πιατέλα με καλοψημένη ζουμερή ποικιλία κρεατικών. Φινάλε κάνει το παγωμένο γιαούρτι με ψημένο μήλο και κανέλα το οποίο καθάριζει τον ουρανίσκο μας από τις προηγούμενες γεύσεις αφήνοντας στους γευστικούς μας κάλυκες μια αίσθηση φρεσκάδας και δροσιάς!

Η ώρα πλησιάζει δώδεκα, η γλυκιά βραδιά φτάνει σιγά σιγά στο τέλος ενώ το ρεπερτόριο όσο πάει γίνεται όλο και καλύτερο και δυσκολεύει την απόφαση μας να φύγουμε. Το ρολόι κοντεύει να σημάνει μεσάνυχτα, σιγά σιγά η άμαξα μεταμορφώνεται σε κολοκύθα και αναγκαστικά πρέπει να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Η Κατερίνα μας καληνυχτίζει ευγενικά και εμείς την ευχαριστούμε για την υπέροχη βραδιά. Δίνουμε την υπόσχεση πως θα ξαναέρθουμε σύντομα και με αυτή την υπόσχεση να μας γεμίζει αισιοδοξία και να μας φτιάχνει την διάθεση νιώθουμε έτοιμοι να βουτήξουμε στις υποχρεώσεις της εβδομάδας που έρχεται.

Το Μεζεδόσπιτο θα το βρεις Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 3 Λακατάμια και μπορείς να κρατήσεις ένα τραπέζι στην δροσερή όαση του στο τηλέφωνο 22 251051