ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Διαγωνισμοί από το Κυπριακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας

Το Κυπριακό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, που βρίσκεται στους κήπους της Ζυθοβιομηχανίας Carlsberg, φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας και προσφοράς και το Κοινωφελές, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης», που είναι ο ιδρυτής του Μουσείου, συμπληρώνει 22 χρόνια πολύπλευρης προσφοράς στον τόπο.

Με την ευκαιρία των επετείων ανακοινώνεται η προκήρυξη πέντε διαγωνισμών για μαθητές και φοιτητές και η διοργάνωση άλλων σημαντικών εορταστικών πολιτιστικών εκδηλώσεων:

• Για παιδιά  6 – 12 ετών - Διαγωνισμός Ζωγραφικής
• Για παιδιά  13-18 ετών - Διαγωνισμός Ζωγραφικής
• Για παιδιά 15-18 ετών - Φωτογραφικός Διαγωνισμός
• Για παιδιά 15 – 18 ετών - Ελεύθερος Διαγωνισμός τύπου Power Point που θα προβάλλει γενικά τη  φυσική ιστορία της Κύπρου με ελεύθερη επιλογή των εικόνων
• Για παιδιά 15-18 ετών και φοιτητές - Ειδικός  Διαγωνισμός  τύπου Power Point που θα προβάλλει την βιοποικιλότητα της Κύπρου με βάση τα εκθέματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Οι πιο πάνω διαγωνισμοί τελούν υπό την αιγίδα του Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης και του Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Οι εργασίες των παιδιών, εφήβων και φοιτητών που επιθυμούν να λάβουν μέρος στους ως άνω διαγωνισμούς  μπορούν να   υποβληθούν από την 1ην  Ιουλίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016. 

Για τον σκοπό αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κύπρου, στο εργοστάσιο της Carlsberg, να ετοιμάσουν την σχετική εργασία τους και να την παραδώσουν στην εκεί υπεύθυνη του Μουσείου, κα. Άντρη Γαιτάνη.

Τους όρους συμμετοχής μπορούν να τους πληροφορηθούν είτε απευθυνόμενοι στα τηλ. 22585834 και 22452000 είτε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα του Μουσείου www.natmuseum.org.cy

Οι νικητές θα επιλεγούν από Ειδική Κριτική Επιτροπή και σ’ αυτούς θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα και βραβεία, σε Ειδική Εκδήλωση και Τελετή απονομής των βραβείων, που θα γίνει κατά το δεύτερο μισό του Οκτωβρίου  2016  σε συνεργασία με το Frederick University. Η ακριβής  ημερομηνία θα ανακοινωθεί αργότερα.  Κατά την εκδήλωση αυτή  θα προβληθεί επιστημονικό φιλμ με θέμα «Η δημιουργία του Τροόδους», σκηνοθεσία-μοντάζ Πασχάλη Παπαπέτρου,  που αποτελεί  θέμα παγκοσμίου  ενδιαφέροντος  και σημασίας.   Μετά το πέρας της προβολής οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και απορίες και να τύχουν απαντήσεων από ειδικούς γεωλόγους του Τμήματος Γεωλογίας του αρμόδιου Υπουργείου.

Επιπλέον πληροφορείται το κοινό ότι από την 1ην Ιουλίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου 2016, κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη του Μουσείου στα προαναφερθέντα τηλέφωνα, μπορεί να επισκέπτεται τόσο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας όσο και το Εργοστάσιο Carlsberg κάθε Δευτέρα – Παρασκευή από τις 08.30-13.00 και να τυγχάνει ξενάγησης  από ειδική ξεναγό. 

Η είσοδος είναι δωρεάν.