ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Γιορτάζουμε ανακυκλώνοντας στο Καρναβάλι Λεμεσού

Το Let’s Do It! Cyprus είναι μέρος της Παγκόσμιας δράσης Let’s Do It! World, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Είναι η μεγαλύτερη εθελοντική κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ. Η ιδέα για αυτή την κινητοποίηση γεννήθηκε το 2008 στην Εσθονία. Σήμερα στο Let’s Do It World! συμμετέχουν 113 χώρες, ανάμεσά τους και η Κύπρος.

Η  εκστρατεία «Let’s Do It Cyprus - καθαρίΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας. Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχαν στην εκστρατεία 15000 εθελοντές ενώ κατά τη διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων εκστρατειών περισσότερα από 40000 άτομα έχουν καθαρίσει το νησί από 200 τόνους σκουπιδιών.

Στα πλαίσια της εκστρατείας «Let’s do it Cyprus - KαθαρίΖΩ την Κύπρο» η οποία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος κ. Ιωάννας Παναγιώτου στις 2 Απριλίου 2017-  έχει οργανωθεί ομάδα εθελοντών για μάζεμα των ανακυκλώσιμων υλικών που θα αφήσουν πίσω τους οι χιλιάδες επισκέπτες και καρναβαλιστές κατά τη διάρκεια της μεγάλης καρναβαλίστικης παρέλασης στις 26 Φεβρουαρίου 2017 στη Λεμεσό.

Οι εθελοντές προέρχονται από οργανωμένα σύνολα, όπως οι Φίλοι της Γης, η Πράσινη Λεμεσός, ο Ποδηλατικός Όμιλος Λεμεσού, το Δίκτυο Εθελοντών Together, η Νεολαία Οικολόγων (ΝΕ.ΟΙ) και άλλοι ενώ την εκστρατεία θα στηρίξουν η  GreenDot Cyprus  και το CansForKids που θα συλλέξουν από συγκεκριμένα σημεία τα πλαστικά και τα τενεκεδάκια.

Σύμφωνα με το πλάνο που έχει σχεδιαστεί, οι εθελοντές θα παραταχθούν πίσω από το τελευταίο άρμα της παρέλασης και θα μαζεύουν τα ανακυκλώσιμα υλικά (πλαστικό, αλουμίνιο, γυαλί).

Στόχος της εκστρατείας είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού και όλων των Τοπικών Αρχών  ώστε μετά το τέλος κάθε γιορτής (καρναβάλι, Καθαρά Δευτέρα, παρελάσεις κλπ) οι πόλεις, οι κοινότητες και η ύπαιθρος να διατηρούνται καθαρά.