ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η μικρή μας πόλη ξεκινά την περιοδεία της

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις επιτυχημένες παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄ στη Λευκωσία, Η μικρή μας πόλη του Θόρντον Ουάιλντερ, σε σκηνοθεσία Αλεξίας Παπαλαζάρου, ξεκινά το ταξίδι της σε μεγάλες πόλεις, δήμους και κοινότητες της χώρας.

Πρώτος μεγάλος σταθμός το Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού, την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020.

Στις παραστάσεις της Λευκωσίας έγινε η πρώτη δοκιμή εφαρμογής όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ένα εγχείρημα που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, χάρη στη συνεργασία του συνόλου των θεατών και την πιστή τήρηση εκ μέρους του ΘΟΚ κάθε δυνατού μέτρου προστασίας που αφορά κοινό, ηθοποιούς και συντελεστές. Δημιουργήθηκε με αυτόν τον τρόπο ένα ασφαλές προηγούμενο και ένα λειτουργικό πρότυπο πάνω στο οποίο μπορούν να πραγματοποιούνται από δω και στο εξής όλες οι θεατρικές παραγωγές.

Μέσα σε αυτό το πρωτόγνωρο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο: ακόμα και σε μια δύσκολη συγκυρία, έπειτα από μια πανδημία, τίποτα δεν μπορεί να μας στερήσει την απόλαυση που μας προσφέρει το θέατρο, αν είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο το αγαθό της δημόσιας υγείας.
 
Αναλυτικά οι σταθμοί της περιοδείας:

Λεμεσός: Δημοτικό Κηποθέατρο Λεμεσού
Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020, 21.00
Ώρα προσέλευσης κοινού στο θέατρο: 20.00
           
Ελ. Αμμόχωστος: Κηποθέατρο Δήμου Σωτήρας
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, 21.00
Ώρα προσέλευσης κοινού στο θέατρο: 20.30
           
Παραστάσεις σε Δήμους και Κοινότητες στο πλαίσιο συνεργασίας του ΘΟΚ με το Γραφείο του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του ΥΠ.Π.Π.Α.Ν:

Δωρός: Κοινοτικό Πάρκο Δωρού, Λεμεσός
17 Ιουνίου 2020, 20.30
        
Καλό Χωριό: Χώρος Εκδηλώσεων Νηπιαγωγείου Καλού Χωριού, Λεμεσός
20 Ιουνίου 2020, 20.30    

Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου: Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας Ξυλιάτου, Λευκωσία
23 Ιουνίου 2020, 20.45

Πεδουλάς: Προαύλιο Γυμνασίου Πεδουλά, Λευκωσία
26 Ιουνίου 2020, 20.45

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Λίγα λόγια για το έργο

Το διαχρονικό και εξαιρετικά επίκαιρο έργο του Αμερικανού συγγραφέα Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη», βραβευμένο με Πούλιτζερ το 1938, επανέρχεται μετά την περιπέτεια της πανδημίας στα ανοιχτά κυπριακά θέατρα. Η φωτεινή, τρυφερή σκηνοθετική ματιά της Αλεξίας Παπαλαζάρου αναδεικνύει την ουσία του έργου, τα πολλά και διαφορετικά του επίπεδα, και με τη συμβολή μιας εξαιρετικής ομάδας ηθοποιών και συντελεστών φιλοδοξεί να μοιραστεί με το κοινό βαθιές συγκινήσεις και δυνατά συναισθήματα.

Η αριστουργηματική πένα του συγγραφέα μεταμορφώνει τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας των ηρώων μιας τυπικής επαρχιακής πόλης, στιγμές που συνήθως περνούν απαρατήρητες, καλυμμένες απ’ τη σκόνη της ρουτίνας και της Ιστορίας, στιγμές είτε μελαγχολικές είτε ρόδινες, είτε ταπεινές είτε ποτισμένες με μεγαλείο.

Το απλό πλην όμως πολυεπίπεδο και στιβαρό έργο του Ουάιλντερ μας υπενθυμίζει τι εστί ζωή και μας αποκαλύπτει με μαεστρία όλες της τις διαστάσεις. Αποθεώνει το καθημερινό, το τετριμμένο, όλες εκείνες τις στιγμές που δραπετεύουν σαν άμμος μέσα απ’ τα δάχτυλά μας, όλα τα σημεία συστολής και διαστολής που συνθέτουν τη ζωή – αυτό το πολύμορφο, πολύτιμο, εν πολλοίς ανεξήγητο και θαυμαστό φαινόμενο.

Ας βρεθούμε λοιπόν ξανά όλοι μαζί στις θέσεις μας και ας θυμηθούμε όλα εκείνα τα ασήμαντα, όλα τα μικρά, τα ελάχιστα, που κάνουν τη ζωή ΖΩΗ.

Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση-Δραματουργική προσαρμογή-Σκηνοθεσία: Αλεξία Παπαλαζάρου
Σκηνικά-Κοστούμια: Ηλέκτρα Κυθραιώτου
Μουσική: Κώστας Κακογιάννης
Στίχοι τραγουδιών: Πάμπος Κουζάλης
Κίνηση-Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Σταύρος Τάρταρης
.
Παίζουν: Δημήτρης Γκουτζαμάνης, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Νεκτάριος Θεοδώρου,
Ηλιάνα Κάκκουρα, Πάνος Μακρής, Μαρίνα Μανδρή, Γιάννης Μίνως, Μαρία Φιλίππου

Πληροφορίες / Εισιτήρια / Δελτία Εισόδου

Το κοινό παρακαλείται να εξασφαλίσει προηγουμένως εισιτήριο ή δελτίο εισόδου από τα ακόλουθα σημεία προπώλησης / διάθεση.

Το κοινό πληροφορείται ότι ΔΕΝ θα λειτουργεί ταμείο το βράδυ των παραστάσεων.

Λεμεσός: Ταμείο Κηποθεάτρου, τηλ. 25 58 22 68
(Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-19.00)

Ελ. Αμμόχωστος: Δήμος Σωτήρας, τηλ. 23 82 44 44 & 23 82 14 16

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Οι κάρτες συνδρομητών ισχύουν κανονικά.