ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Η ταινία της ημέρας: Ο Aστακός

WIZ TEAM

Τολμήστε να δείτε την κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου  "Ο Αστακός"- Τhe Lobster  (2015)

Όταν ο «Αστακός» λάνσαρε επίσημα τη διεθνή καριέρα του Γιώργου Λάνθιμου, όλοι δώσαμε έμφαση στην αισθηματική πλευρά που αναδύθηκε από το μέχρι τότε σκληρό ρεπερτόριό του. Χωρίς να χάσει τον πυρήνα του σουρεαλισμού, ο «Αστακός» είναι το πιο λοξά κωμικό και αυθεντικά αστείο σενάριο του Ευθύμη Φιλίππου, μια υπέροχη dramedy επιστημονικής φαντασίας, με τα αγγλικά να του ταιριάζουν απόλυτα, τον Κόλιν Φάρελ να αποκαλύπτεται καλύτερος ως κωμικός ηθοποιός παρά ως σταρ δράσης και την μπηχτή για την ηλεκτρονική μουσική απλώς τέλεια.

Yπόθεση:

Στο εγγύς μέλλον και σύμφωνα με τους κανόνες της Πόλης, όσοι χωρίζουν και μένουν μόνοι, συλλαμβάνονται και μεταφέρονται στο Ξενοδοχείο. Εκεί, είναι υποχρεωμένοι να βρουν ένα σύντροφο μέσα σε 45 μέρες. Αν αποτύχουν, μεταμορφώνονται σε κάποιο ζώο της επιλογής τους και αφήνονται ελεύθεροι στο Δάσος. Ένας απεγνωσμένος Άντρας δραπετεύει από το Ξενοδοχείο, βρίσκεται στο Δάσος όπου ζουν οι Μοναχικοί, και ερωτεύεται, παρ’ όλο που κάτι τέτοιο είναι ενάντια στους κανόνες τους.

Credits:
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λάνθιμος
Σενάριο: Γιώργος Λάνθιμος, Ευθύμης Φιλίππου
Cast: Colin Farrell, Rachel Weisz, Jessica Barden, Olivia Colman, Ashley Jensen, Ariane Labed, Aγγελική Παπούλια, John C. Reilly, Lea Seydoux, Michael Smiley, Ben Whishaw