ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Jolly Joker – σύγχρονη μεσογειακή κουζίνα που κερδίζει τις εντυπώσεις

ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΩΡΓΑΛΛΑ

Η Ειρήνη Γεωργαλλά δοκιμάζει τα εστιατόρια της Κύπρου και καταγράφει τις εμπειρίες της.

Η πολυαναμενόμενη άφιξη της οδού Στασικράτους είναι γεγονός. Ο λόγος για το νέο bar-εστιατόριο Jolly Joker, που κάνει αίσθηση με την ιδιαίτερή του διακόσμηση, αλλά και με την προσεγμένη μεσογειακή του κουζίνα.

Ο εσωτερικός χώρος παραπέμπει στη δεκαετία του ’30 και χαρακτηρίζεται από μια θεατρικότητα, με σημείο αναφοράς το εμβληματικό ορθογώνιο μπαρ σε βασιλικό πράσινο και περίτεχνο φωτισμό, με βελούδο στα υφάσματα, χρυσές λεπτομέρειες, γύψινες μπορντούρες στο ταβάνι και καθρέφτες με σκαλιστό ξύλο. Το σκηνικό μού έφερε συνειρμούς από τον Di Caprio σε ρόλο Gatsby, που σήκωνε το ποτήρι του χαμογελώντας με νόημα!

Ακολουθώντας την τάση άλλων νέων εστιατορίων με επιστράτευση σεφ εξ Ελλάδος, την κάρτα υπογράφει ο ταλαντούχος Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, executive chef στο εστιατόριο Sense του ξενοδοχείου Athens Was και consulting chef του λονδρέζικου ΜΑΖΙ, μαζί με τον συνεργάτη του, Δημήτρη Δημητρίου. Η ομάδα συμπληρώνεται από το σεφ Αλέξανδρο Κάρλο που ηγείται της κουζίνας.

Τα πιάτα επενδύουν σε γνώριμες μεσογειακές γεύσεις, με έντονο το ελληνοκυπριακό στοιχείο, που εκτελούνται στην εντέλεια χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνικές. Τα αλμυρά λουκουμαδάκια με χαλούμι και φέτα, μαρμελάδα τομάτας με βασιλικό και αφρό μαστίχας, ήταν ανάλαφρα τηγανισμένα και πεντανόστιμα. Τα χοιρινά μάγουλα sous vide με κρέμα λεμονάτης αγκινάρας, αγκινάρα Ιερουσαλήμ, baby καρότα και σάλτσα αρωματισμένη με λεμονόχορτο ήταν τόσο τρυφερά που έλιωναν κυριολεκτικά στο στόμα. Η δε κρέμα αγκινάρας είχε μεταξένια υφή κι έδινε την απαραίτητη ένταση στο πιάτο. Το αρνίσιο κιλότο γιουβέτσι μοσχομύριζε φρέσκια ρίγανη και το κριθαράκι ήταν μαγειρεμένο και χυλωμένο σωστά. Οι σουπιές με τσιγαρέλι, σταφίδες, κουκουνάρι, γαλάκτωμα πατάτας, λάδι πάπρικας και πατάτες κονφί είναι ένα πιάτο με ήπιες γεύσεις που ζεσταίνει την καρδιά. Οι σουπιές τσιγαρίζονται ελαφρώς και έχουν θεϊκή μαλακιά υφή.

Κλείσαμε το δείπνο με τις δυο ιδιαίτερες επιλογές επιδόρπιων. Το εκμέκ κανταΐφι από λεπτές τραγανές κλωστίτσες, με κρέμα φιστίκι, κόκκινα φρούτα και παγωτό καϊμάκι σερβίρεται σε μοντέρνα εκδοχή και είναι δροσερό με μυρωδιά δυόσμου. Το chocolate black forest με μους σοκολάτας γάλακτος και παγωτό φουντούκι, γαρνίρεται με τραγανά καραμελωμένα φουντούκια κι έχει βαθιά γεύση.  

Όσον αφορά στην εξυπηρέτηση, καταβάλλεται ιδιαίτερη προσπάθεια και είναι επαγγελματικά σε πολύ υψηλό επίπεδο, με ευγένεια και καλή γνώση του μενού.

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι το Jolly Joker καταθέτει μια ενδιαφέρουσα άποψη μεσογειακής κουζίνας με σύγχρονο χαρακτήρα, η οποία απογειώνεται με εξαιρετικές εκτελέσεις. Αυτό, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του μαγαζιού, συνθέτει ένα bar-εστιατόριο που κερδίζει τις εντυπώσεις.

Για γεύμα τριών πιάτων με κρασί θα πληρώσετε περίπου €40 το άτομο. 

Βαθμολογία: 4/5

Για τη συγγραφή του κειμένου η επίσκεψη έγινε χωρίς γνωστοποίηση και χωρίς διαφημιστικό σκοπό. Ο λογαριασμός πληρώθηκε από την κα Γεωργαλλά.