ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και δεύτερο διεθνές βραβείο στην κυπριακή ταινία «Εξομολόγηση»

WIZ TEAM

Η ταινία μικρού μήκους «Confession | Εξομολόγηση» του Ανδρέα Σιεηττάνη πήρε χθες και δεύτερο διεθνές βραβείο. Στο Δεύτερο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Μαραθώνιος Ταινιών Αθηνών» που διεξήχθη 12-21 Ιουνίου 2020, ανάμεσα σε 159 ταινίες που διαγωνίστηκαν, η Κριτική Επιτροπή απένειμε το βραβείο Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου στον Ανδρέα Αραούζο.

Το πρώτο βραβείο που πήρε η ταινία ήταν στο Φεστιβάλ Δράμας τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπου ο Ανδρέας Σιεηττάνης βραβεύθηκε με το Βραβείο Ευρωπαϊκών Αξιών.

Η ταινία «Εξομολόγηση» διαδραματίζεται το 1957, κατά τη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα των Κυπρίων κατά των Άγγλων. Ένας Κύπριος καταζητούμενος βρίσκει καταφύγιο σε ένα μοναστήρι, αλλά όταν ένα βράδυ οι Άγγλοι μαθαίνουν πως κρύβεται εκεί, εκείνος αναγκάζεται να προσποιηθεί πως είναι ιερέας για να καταφέρει να γλιτώσει. Παρουσιάστηκε ήδη στο Ριάλτο στην Λεμεσό στο «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου» και επίσης στην Λευκωσία κάτω από την περιοδεία «Η Δράμα Ταξιδεύει», ενώ αναμένεται σύντομα και επόμενη προβολή στην Κύπρο.