ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Και ναι το 2018...αλλάΖΩ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Της Αφροδίτης Δερματά

Αν βρεθείς ποτέ σε μια λίμνη και πετάξεις ένα βότσαλο θα διαπιστώσεις ότι αναπτύσσεται μια μεγαλειώδης διαδικασία. Στο σημείο που έπεσε το βότσαλο αρχίζουν να απομακρύνονται κύματα σε ομόκεντρους κύκλους.  Κάπως έτσι είναι και η ζωή μας, ένα σύνολο ομόκεντρων κύκλων που ανοίγουν και κλείνουν συνεχώς, η νύχτα διαδέχεται την μέρα, το καλοκαίρι τον χειμώνα, και η διαδικασία συνεχίζεται σε όλες τις πτυχές της. Σχέσεις, δουλειές, καταστάσεις, είναι όλα κύκλοι που ανοίγουν και κλείνουν, με επίκεντρο εμάς.

Κάπως έτσι έκλεισε πρόσφατα και ο κύκλος του 2017 κι εμείς τον αποχαιρετίσαμε, με δόξα και τιμή όπως του έπρεπε και υποδεχτήκαμε τον κύκλο του 2018, αισιόδοξα (θέλω να πιστεύω), με όμορφες προσδοκίες, στόχους και κυρίως με απεριόριστη ευγνωμοσύνη.  

Αυτόν  τον νέο κύκλο που ξεδιπλώνεται λοιπόν εδώ μπροστά μας και ονομάζεται 2018, μια νύχτα καθώς ξαπλώνουμε στο κρεβάτι μας,  τον ζωγραφίζουμε νοητά στο ταβάνι και βάζουμε μέσα όλα αυτά που επιθυμούμε να συμβούν. Θέλουμε η νέα χρονιά να είναι μοναδική, ιδιαίτερη, δημιουργική, περιπετειώδης, ταξιδιάρικη, ξεκαρδιστική, αλλοπρόσαλλη, ερωτική, γαλήνια, φιλοσοφημένη; Παίρνουμε μια-μια τις λέξεις-στόχους και τις τοποθετούμε ευλαβικά μέσα σ αυτόν τον κύκλο.

ΑλλάΖΩ

Στο κέντρο του κύκλου βρισκόμαστε εμείς, κι επειδή αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν αλλάζει τίποτα στη ζωή μας, ξεκινάμε με την πιο βασική αλλαγή και δεν είναι άλλη από την υιοθέτηση αυτής της μαγικής λέξης που ονομάζεται Ευγνωμοσύνη. Η Ευγνωμοσύνη είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να έχεις αν θες να δεις όλα γύρω σου να αλλάζουν. Λειτουργεί σαν φάρμακο το οποίο καλό είναι να το παίρνεις μια φορά την ημέρα -κατά προτίμηση κάθε πρωί- ώστε να νιώθεις καλά. Είμαι υγιής, ζω σε ένα υπέροχο νησί, έχω μια όμορφη οικογένεια, φίλους, συγγενείς,  ένα σπίτι, ένα κρεβάτι, φαγητό, νερό, ρούχα, παπούτσια και νιώθω πολύ καλά για όλα αυτά!  Όλα αυτά που ενώ για εμας είναι δεδομένα, για κάποιους άλλους είναι άπιαστο όνειρο. Όταν νιώσουμε βαθιά μέσα μας την ευγνωμοσύνη νιώθουμε πλήρεις και μπορούμε να στοχεύσουμε με επιτυχία σε ότι άλλο θέλουμε.

Έτσι για να μην ξεχάσουμε, για να είμαστε οργανωμένοι και κυρίως για να πιστέψουμε ότι μπορούμε, βγάζουμε ένα χαρτί και ένα μολύβι και γράφουμε.

Θέλω το 2018 να:

-    Να φροντίζω περισσότερο την υγεία μου
-    Να ζω με ενσυναίσθηση
-    Να αρχίσω ένα άθλημα που μου αρέσει
-    Να κάνω ένα ταξίδι στην Αθηνα και να δω μια ωραία παράσταση στο θέατρο
-    Να πάω επιτέλους τη Σαντορίνη
-    Να ανακαλύψω νέες κρυφές παραλίες
-    Να περπατήσω σε όμορφα μονοπάτια
-    Να ανακαλύψω νέα τοπία
-    Να κάνω ελεύθερο καμπινγκ για μια βραδιά
-    Να δω έστω μια ανατολή
-    Να κάνω τουλάχιστον μια φορά βραδινό μπάνιο στη θάλασσα
-    Να χορέψω ξέφρενα σε μια συναυλία
-    Να γνωρίσω μια νέα χώρα
-    Να γνωρίσω νέους φωτεινούς ανθρώπους
-    Να δω θερινό σινεμά
-    Να ανακαλύψω το νέο μου στέκι
-    Nα σπρώξω τον εαυτό μου πέρα από τα όρια του

Εν ολίγοις οι βασικοί στόχοι για τη νέα χρονιά είναι να προσέξουμε τον εαυτό μας και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις, έτσι λίγο πριν ο κύκλος του 2018 κλείσει, να ανοίξουμε τη λίστα μας και να βάλουμε ένα νι σε όλα όσα πετύχαμε (έστω και αν είναι τα μισά), έπειτα να κλείσουμε τα μάτια μας, να  κάνουμε ένα γρήγορο flash back στη χρονιά που πέρασε, να χαμογελάσουμε και να πούμε… Πω πω φίλε μου, τι χρονιά ήταν αυτή…

ΥΓ. Να θυμάσαι ότι… Όλα τα όνειρά σου μπορούν να γίνουν πραγματικότητα εάν έχεις το κουράγιο να τα πείσεις!

Ευτυχισμένο το 2018!