ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διοργανώνει Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση στο χώρο του πανεπιστημίου με ολοήμερα μαθήματα από τις 09.00-17.30.

Το Cyprus Jazz Workshop (CJW) θα διαρκέσει έξι ημέρες και διοργανώνεται για 2η συνεχή χρονιά, με τη φιλοδοξία να καταστεί ετήσιος θεσμός, σε μια εξαήμερη μουσική πανδαισία. 

Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί με μια αρχική συναυλία στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στις 4:00μμ, με τα μαθητικά σύνολα, ενώ στις 20.30 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την ενεργό συμμετοχή όλων των διδασκόντων. Και οι δύο συναυλίες είναι ανοικτές και δωρεάν για το κοινό.

Η  Καλοκαιρινή Μουσική Κατασκήνωση διοργανώνεται σε συνεργασία με μεγάλους οργανισμούς όπως το Jazz Education Abroad. Σε αυτή θα διδάξουν σπουδαίοι καθηγητές από ΗΠΑ, Ευρώπη και Κύπρο. Στο καθηγητικό Σώμα περιλαμβάνονται φέτος οι: Mariano Abello (σαξόφωνο), Denny Euprasert (πιάνο/διεύθυνση), David Glenn (τρομπόνι), Kyle Gregory (τρομπέτα), Γιώργος Κρασίδης (σαξόφωνο), Cahit Kutrafali (ηλ. μπάσο), Paolo Orlandi (ντραμς), Λοΐζος Παφίτης (ηλ. κιθάρα), Μάριος Τούμπας (πιάνο) και Ιωάννα Τρουλλίδου (φωνή).

Οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές για άτομα όλων των ηλικιών, για όλα τα μουσικά όργανα (ακόμα και για βιολί, μαντολίνο, ούτι, μπουζούκι κα) και για όλα τα επίπεδα. Στα μαθήματα θα περιλαμβάνονται καθημερινά Jazz Improvisation/Jazz Theory, Jazz Master Classes, Jazz Combos, Jazz Big Bands και επιπλέον, Faculty Concerts. Το CJW απευθύνεται σε νέους μουσικούς, σπουδαστές μουσικής, δασκάλους, καλλιτέχνες, αρχάριους, ακόμη και σε άτομα που δεν είχαν ποτέ επαφή με την τζαζ μουσική, αλλά και σε ακροατές που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες και ποιοτικές μουσικές εκδηλώσεις. Στοχεύει στη δημιουργία μουσικών σχημάτων τα οποία θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αυθόρμητα happenings και αυτοσχεδιασμούς. Επιδιώκει, επίσης, να δώσει την ευκαιρία στους μουσικούς που θα συμμετάσχουν να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να δημιουργήσουν ενδεχομένως μουσικές συνεργασίες ώστε να καλλιεργηθούν «μουσικές φιλίες».

Με βάση την ακρόαση της πρώτης ημέρας, οι συμμετέχοντες θα διαχωριστούν σε ομάδες, ανάλογα με το επίπεδο που βρίσκονται.

Info
Σάββατο 9 - Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο  Κύπρου
Λευκωσία
Σάββατο με εγγραφές και ακροάσεις 11.00-16.00
Κυριακή  αρχίζουν τα μαθήματα από τις 09.00
Κόστος €125 ή €25/μέρα, με δυνατότητα υποτροφιών.
Πληροφορίες www.euc.ac.cy/en/events/cyprus-jazz-workshop-2016  και για να μας κάνετε   Facebook: https:// www.facebook.com/Cyprus-Jazz-Workshop-1009387409097408/?fref=ts Οικονομικός χορηγός: Πρεσβεία των ΗΠΑ, Jazz Education Abroad