ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Lupin: Η γαλλική σειρά που μας ενθουσίασε

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Αν και είμαι αρκετά εξοικειωμένη με τα Γαλλικά και γενικά τις ξένες γλώσσες, ωστόσο δεν είμαι και τόσο φαν ώστε να παρακολουθώ σειρές πέραν της αγγλικής ή ελληνικής γλώσσας.

Αυτό άλλαξε κάπως αφού η σειρά «Lupin», την οποία παρακολούθησα μέσα στο weekend που μας πέρασε, όχι μόνο με ενθουσίασε αλλά με κράτησε σε αγωνία καθ’ όλη τη διάρκειά της.

Το «Lupin» εκτείνεται σε 5 επεισόδια και προσπαθεί να συνδυάσει την αγωνία και τη δράση με χιουμοριστικά στοιχεία. Η πλοκή εξελίσσεται γρήγορα, με αποτέλεσμα να κορυφώνεται η αγωνία για την επόμενη σεζόν.

Για να σας βάλω λίγο στο στόρι της σειράς, πρόκειται για την ιστορία του Assane και διαδραματίζεται στο Παρίσι. Ο Assane σκοπεύει να κλέψει το κολιέ που φορούσε κάποτε η βασίλισσα Μαρία Αντουανέτα. Βασίζει τα σχέδιά του στις διάσημες ιστορίες του Arsène Lupin, ενός φανταστικού τζέντλεμαν κλέφτη και εξπέρ μεταμφιέσεων, που δημιουργήθηκε το 1905 από τον Γάλλο συγγραφέα Maurice Leblanc. Η βάση της ιστορίας είναι ένα ισχυρό μυστήριο των παιδικών του χρόνων, που συνδέεται με την ιστορία και που απορρέει από τη σχέση του με τον πατέρα του.

Αυτή η πρώτη μικρή σεζόν είναι μια νέα πρόταση και αποδεικνύει ότι μια σειρά δεν χρειάζεται απαραίτητα αρκετά επεισόδια για να αποδίδει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο γνωστός Γάλλος ηθοποιός και κωμικός Omar Sy («Interno», «Chocolat», «Burnt»), που ενσαρκώνει τον Assane, είναι ένας συμπαθητικός ήρωας, που κεντρίζει το κοινό και αποπνέει φινέτσα.

Παράλληλα, η σειρά προσπαθεί με επιτυχία να ξεφύγει από τα κλισέ των γνωστών σειρών αλλά και ταινιών του θέματος όπως του «La Casa de Papel», του «Italian Job», ίσως και του «Ocean's 8». Η διαφορά εδώ είναι πως η ιστορία μάς συστήνει τον πρωταγωνιστή από την αρχή, βάζοντας περισσότερο στο προσκήνιο τους λόγους που τον οδήγησαν στην εκτέλεση των μεγάλων σχεδίων του και το καταφέρνει αφού αρκετοί ανά το παγκόσμιο που ήδη την έχουν παρακολουθήσει ανυπομονούν για την επόμενη σεζόν.

Η σειρά είναι διαθέσιμη στο Netflix.

Δείτε το trailer.