ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Μια μέρα στην Αγορά της Λεμεσού

ΜΑΡΙΑ ΦΑΝΤΗ

Μιας και ήμασταν στη Λεμεσό πριν λίγες μέρες, αποφασίσαμε να κάνουμε μια στάση και να επισκεφθούμε το νέο hotspot της πόλης που δεν είναι άλλο από το Limassol Agora.

Στην καρδιά της αγαπημένης Λεμεσού, δίπλα ακριβώς από την πλατεία της Σαριπόλου, το παλιό Παντοπωλείο, που χρονολογείται από το 1918, φέρνει το χθες στο σήμερα δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα μέσα σε ένα ιστορικό κτήριο που όμοιο στην χώρα μας δεν υπάρχει.

Ένα τολμηρό αλλά και αξιέπαινο, θα λέγαμε, άνοιγμα της εταιρείας Prosperity Group αφού με την αξιοποίηση αυτού του εμβληματικού κτηρίου βοηθά και ενισχύει την οικονομία του τόπου, δίνοντας μια νέα στέγη σε 40 και πλέον επιχειρήσεις.

Αφού σταθμεύσαμε εύκολα στον δημόσιο χώρο στάθμευσης που βρίσκεται πολύ κοντά στην αγορά, μπήκαμε μέσα. Κοντοσταθήκαμε στην πόρτα «σκανάροντας» με το βλέμμα μας τον χώρο. Οι πρώτες μας σκέψεις ήταν πως το Limassol Agora είναι ένας χώρος που εκτός από τον παραδοσιακό του χαρακτήρα, σε ταξιδεύει με τις νόστιμες επιλογές γεύσεων που διαθέτει.

Μάλιστα, αποτελεί ένα μέρος ιδανικό για να χαλαρώσεις είτε στο διάλειμμα της δουλειάς είτε από το μάθημα, ενώ μπορείς να έρθεις να απολαύσεις νοστιμιές ή άλλες υπηρεσίες και να δουλέψεις παράλληλα.

Πριν καθίσουμε στον κοινόχρηστο χώρο κάναμε ένα γύρο για να δούμε όλα όσα υπάρχουν. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά προσεγμένο χώρο, με μοντέρνα industrial αισθητική και διακόσμηση, που δίνει άλλον αέρα στο παραδοσιακό κτήριο.

Το πρώτο μαγαζί που αντικρίσαμε ήταν το παραδοσιακό αρτοποιείο «Οι ξυλόφουρνοι της Έλενας», μια οικογενειακή επιχείρηση γνωστή σε όλη την Κύπρο για τις μοναδικές, νόστιμες και ποιοτικές δημιουργίες της με τη χρήση αγνών συστατικών και παραδοσιακών τεχνικών. Δίπλα από τους φούρνους θα βρείτε το Bee Burger, ένα μπεργκεράδικο που αποθεώνει το απόλυτο comfort food. Ωστόσο, αυτές δεν είναι οι μόνες comfort επιλογές αφού στο ισόγειο όπου στεγάζονται όλα τα φαγάδικα θα βρείτε το «Mint to Be» για τους αθεράπευτα μακαρονάδες αλλά και το «Mo Pizza» για πίτσες με ιταλικό ταπεραμέντο. Το «Zaituna» έρχεται με λιβανέζικη διάθεση για τους λάτρεις των ethnic γεύσεων, το «Σπίτι του Ψαρά» με αγαπημένα θαλασσινά, το «Τυλιχτό» για ένα γρήγορο γύρο ή σουβλάκι στο χέρι, ενώ για μεξικάνικες taco επιλογές υπάρχει το «Taco Amor» που σε κάνει να λες «Viva Mexico».

Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εδώ, αφού υπάρχει και το «Mo Smoked Meat» και το grill house «Sticky Fingerz» για τους κρεατοφάγους.

Γι’ αυτούς που προτιμούν γρήγορο αλλά υγιεινό φαγητό, τότε το Bowl-it είναι το μέρος τους αφού η οικογενειακή επιχείρηση αυτή προφέρει γευστικά, άκρως υγιεινά και θρεπτικά μπολ.

Τώρα για τους γλυκατζήδες της παρέας, εκτός από το αρτοποιείο που αναφέραμε πιο πάνω και διαθέτει παραδοσιακά γλυκά, θα βρείτε το «Super Freaky» που γλυκαίνει και ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους με τις bubble waffles του, τις μοναδικές γεύσεις παγωτού αλλά και νόστιμα donuts. Εκτός από το «Super Freaky», για επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε κάτι από τη σοκολατερί «Choco La».

Η παλέτα γεύσεων που προσφέρει το ισόγειο του Limassol Agora σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο, όπως επίσης κανένα παιδάκι δεν θα φύγει δυσαρεστημένο από τον χώρο απασχόλησης παιδιών. Πρόκειται για έναν παιχνιδιάρικο, προσεγμένο, χρωματικά όμορφο και ασφαλή χώρο με έμπειρο προσωπικό, που ενθουσιάζει τους μεγάλους κάνοντάς τους να θέλουν να τραβήξουν μια φωτογραφία, αλλά και τα παιδιά που δεν θα θέλουν να φύγουν ποτέ από εκεί.

Αφού καθίσαμε στα κοινόχρηστα τραπεζάκια και απολαύσαμε το παγωτό μας, αποφασίσαμε να δούμε και τον πάνω όροφο. Στον ημιώροφο της Αγοράς, στο βάθος θα μεταφερθείτε σε ένα σαγηνευτικό μαροκινό σκηνικό μέσω του lounge bar Kesh, ενός εναλλακτικού χώρου ψυχαγωγίας που ήρθε για να αφήσει το στίγμα του στη νυχτερινή ζωή της Λεμεσού προσφέροντας μοναδικές και αξέχαστες εμπειρίες.

Δίπλα υπάρχει μια μεγάλη έκταση που λειτουργεί ως συνεδριακός χώρος αν την αφήσεις χωρισμένη ως έχει ή ως αίθουσα εκδηλώσεων αν αφαιρεθούν τα διαχωριστικά τζάμια. Μετά είναι τα σπα. Ω ναι, στην Αγορά στεγάζονται σπα για μασάζ, ινστιτούτο αισθητικής αλλά και κομμωτήριο γι’ αυτούς που θέλουν περιποίηση πριν ή μετά τη βόλτα τους ή γι’ αυτούς που κατοικούν και δουλεύουν στην περιοχή.

Με τραπέζια σε απόσταση αλλά και πρίζες παντού για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ο πάνω χώρος είναι ιδανικός γι’ αυτούς που ψάχνουν μια ήσυχη γωνιά για συζήτηση, για τους φοιτητές αλλά και τους freelancers που ψάχνουν μια ήσυχη γωνιά για να δουλέψουν αφού εδώ επικρατεί, θα λέγαμε, μια αρμονία που μπορεί να ικανοποιήσει τους πάντες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Το καλύτερο κομμάτι, όμως, θα λέγαμε ότι είναι το the Roof Top Bar που στεγάζεται στην ταράτσα της Αγοράς. Ένας περιποιημένος χώρος όπως και όλοι οι άλλοι που η θέα του βλέπει στην όμορφη πλατεία της Σαριπόλου. Εδώ απολαύσαμε τον καφέ μας καθήμενοι στους άνετους καναπέδες. Εκτός από καφέ μπορείτε να γευθείτε brunch τα σαββατοκύριακα καθώς και ευφάνταστα κοκτέιλ με θέα από ψηλά.

Γενικά η Αγορά ήταν κάτι που έλειπε από τη χώρα μας. Αποτελεί αναμφίβολα ένα πρωτότυπο εγχείρημα που δίνει άπλετες επιλογές στο κέντρο της Λεμεσού κάνοντάς σε να μη θέλεις να βγεις από εκεί. Βλέποντας τις φωτογραφίες από τα παλιά διασκορπισμένες στους τοίχους του χώρου, ταξιδεύεις νοερά στην ιστορία του χώρου αλλά παράλληλα εντυπωσιάζεσαι από τον μοντέρνο αέρα του που υπόσχεται να μας συντροφέψει σε αρκετές χαλαρές εξόδους.